Last news in Fakti

7 Май, 2017 14:01 9 470 1

Детето, което никога не спи (ВИДЕО)

  • дете-
  • сън-
  • заболяване-
  • никога не спи-
  • синдром на ангелман-
  • генетично заболяване-
  • канада

3-годишно момиченце, с рядко генетично заболяване, няма нужда от сън

Детето, което никога не спи (ВИДЕО) - 1

Всеки родител на малко дете ще ви каже, че едно от най-големите предизвикателства, с които трябва да се справя всеки ден, е свързано с моментът, в който малчуганът трябва да бъде сложен да спи. Децата не обичат да спят. Това е общоизвестен факт и независимо колко уморени и изтощени се чувстват, щом чуят, че е време за сън, в телата им се влива магическа доза енергия и те са способни да продължат с тичането и скачането за неопределен период от време. И ако до сега сте се чудили защо родителите на малки деца изглеждат изцедени и изтощени, а същевременно не правят кой знае какво, то отговорът се крие тук. Времето, през което тяхното малко съкровище спи, е единственото време за почивка или по-скоро единственото време, в което те могат да свършат някоя и друга домакинска работа.

С този проблем, по особено жесток начин се сблъсква едно младо семейство от Канада. 3-годишна дъщеря на Робин Аует и Кърк Хиско никога не спи. Тя не иска, а и не може. Причината за това се крие в едно много рядко заболяване, което позволява на детето да спи само по един час в денонощието.

Детето, което никога не спи (ВИДЕО)

Това означава, че домът на Робин и Кърк в никога не спи, защото докато малката Евър е будна, с нея будува поне един от двамата ѝ родители.

Наскоро детето било диагностицирано със синдром на Ангелман - нелечило генетично заболяване, което засяга нервната система. Пациентите, които страдат от него, често се смеят, понякога без причина, заради повишена стимулация на онези дялове от мозъка, които контролират радостта.

Родителите на Евър са принудени да спят на смени през нощта и са щастливи, ако им се съберат по около 4 до 6 часа сън на денонощие. Въпреки това те не се оплакват, а се радват на своята дъщеря, която се усмихва и засиява всеки път, когато те я погледнат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум

    4 0 Отговор
    Освен общоизвестно от факт за геноцида над евреите през втората световна война има и по-специални малко известен, за геноцида над ромите и почти неизвестен за геноцида над психично болните и техните семейства.
    Всяка медия прави своя избор, но аз следа отношението по тези пикантни въпроси