Last news in Fakti

27 Ноември, 2011 09:17 1 273 1

Британките са най-затлъстели в Европа

  • статистика-
  • затлъстяване-
  • британки

Британките официално бяха признати за жените с най-наднормено тегло на Стария континент, сочат резултатите от ново проучване, съобщава "Дейли мейл", цитиран от БГНЕС.

¼ от дамите на Острова са затлъстели до такава степен, че здравето им е изложено на риск, сочат тревожните данни. Те освен това отбелязват, че дялът им е далеч по-висок спрямо жените с наднормено тегло в останалите части на Западна Европа. В почти същото положение са и британските мъже – един на всеки пет попада в категорията на затлъстелите.

Експертите обаче са разтревожени най-вече от надебеляването на младите хора и от тенденцията все повече жени да страдат от сериозни проблеми с теглото. Близо 16% от британките на възраст между 18 и 24 са натрупали много излишни килограми, а именно с 16 пъти повече от която и да е друга европейска държава, където затлъстелите са между 1 и 3% от населението.

Далеч по-добре се представят младите мъже на Острова, от които прекалено пълни са едва 6%. Положението при възрастовата категория "45-64" обаче не е никак розово – над 1/3 от мъжете в нея са дебели. Резултатите са изготвени от службата Евростат. Според нея единствено САЩ и Ирландия, които не са част от новото проучване, имат по-високи нива на затлъстяване от Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нормален

    0 0 Отговор
    най-сетне една добра вест вследствие мизерният ни живот,ха,ха,ха.