Last news in Fakti

14 Май, 2017 18:01 4 822 5

Защо комарите хапят точно нас?

  • комари-
  • кожа-
  • хапане-
  • здраве-
  • кръвна група
Защо комарите хапят точно нас? - 1

Смятате ли, че комарите ви атакуват по-често от останалите хора? Не, не ви гони параноя. Науката доказа, че наистина тези досадни кръвопийци предпочитат конкретни хора в зависимост от някои кръвни фактори. И комарите ги надушват от повече от 50 метра, твърди Джо Конллън, технически съветник на Американската асоциация за контрол на комарите.

Коя кръвна група сте? Кръвна група А или 0 сте?
Изследвания показват, че комарите са силно привлечени към хора от кръвна група 0. Следващата предпочитана от тях група е В. Оказва се, че 85 % от хората изпращат сигнал за кръвната си група.

Колко въглероден диоксид отделяте?
Комарите харесват повече хората, които отделят повече въглероден диоксид. Затова и възрастните са по-хапани от децата. Бременните жени пък са изключително апетитна хапка за кръвопийците, тъй като те отделят най-много въглероден диоксид.

Обичате ли да спортувате?
Комарите са известни с любовта си към топлина, движение на тялото и миризмата на пот. Те могат да помиришат млечна, пикочна киселина, амоняк и други подобни съединения, които се съдържат в потта. Това ги привлича към вас и те атакуват смело.

Какво съдържа кожата ви?
Има ли следи от стероиди и холестерол? Ако отговорът е положителен, то вие сте новата мишена на комарите. Имайте предвид, че повече холестерол в кожата не означава повече холестерол в тялото. Когато тялото ви абсорбира повече холестерол, организмът го избутва на повърхността на кожата.

Пийвате ли често бира?
След консумацията на бира тялото отделя аромат на етанол, което привлича комарите.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ААА

    13 0 Отговор
    Хапят само женските комари, и за това да не стане грешка ,първо го хващам разтварям му краката гледам го дали е мъжки или женски и тогава го трепя, грешка да не стане.
  • 2 чичо Пешо

    2 1 Отговор
    спортувам потя се много, пия биричка и съм с кръвна група 0, за тва ли ме правят на решето...
  • 3 Шляхтиц

    3 0 Отговор
    Обикновено си пия два литра бира Астика на ден. Един комар не ме е захапал. Жена ми изобщо ни бира, ни какъв да е друг алкохол не пие, обича много месо и тлъстини. Барикадирала е прозорците с какви ли не мрежи, непрекъснато купува някакви устройства против насекоми, които включва в контактите и е постоянно нахапана и с големи пъпки по кожата.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 антикомарин

    2 0 Отговор
    Аз кат хапна консервичка бобец хаинц със пикантното доматено сосче и след това кат умириша стаята нема комари нема нищо. Действа по добре от машинките райт.