Last news in Fakti

25 Май, 2017 15:08 2 749 0

Странно или не, Амазон раздава по 8 000 банана на ден

  • амазон-
  • компания-
  • банани-
  • кампания-
  • обществена дейност-
  • безплатно-
  • раздава-
  • amazon

Компанията искала да направи нещо полезно за обществото

Странно или не, Амазон раздава по 8 000 банана на ден - 1
Снимки: shutterstock

За интернет гиганта „Амазон“ не е странно да раздава безплатни неща на своите акционери.

Може би очаквате, че сред безразборно раздаваните подаръци, най-често могат да се видят всякакви високотехнологични джаджи, които да правят хората щастливи. В края на краищата компанията притежава огромни складове, пълни в какви ли не стоки, които биха били чудесен подарък.

Но изглежда, че компанията не е на това мнение и е започнала да предлага на своите акционери нещо малко по-плодово или казано по-точно — банани.

Странно или не, Амазон раздава по 8 000 банана на ден

Банановата инициатива на „Амазон“ стартира през 2015 г. и от тогава интернет гигантът е раздал повече от 1,7 милиона безплатни банана.

Според Journal "всичко започнало по време на творческа среща, на която основателят и главен изпълнителен директор Джеф Безос, заявил, че "Амазон" трябва да започне инициатива в полза на обществото и предложил на широката общественост (не само на своите служители) да се раздава здравословна и екологична закуска.

След като избрали как да бъдат полезни на хората, от компанията започнали да мислят за вида на храната, която щели да раздават. Те искали да изберат нещо, което вече си има опаковка. Нещо, което няма да е необходимо да се мие, преди да бъде изядено и чиято естествена опаковка ще е още един плюс за опазването на околната среда, защото е биоразградима.

Първоначалната идея била да се раздават портокали, но в хода на разискванията, от „Амазон“ се обединили около идеята за бананите. Така, не след дълго, пред централния офис в Сиатъл се появил щандът за безплатни банани.

Оттогава насам компанията раздава по около 8 000 банана на ден.

Странно или не, Амазон раздава по 8 000 банана на ден


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА