Last news in Fakti

29 Май, 2017 10:12 4 153 0

Истина или лъжа е най-обсъжданият НЛО инцидент във Великобритания?

  • нло-
  • великобритания-
  • история-
  • доказателства-
  • извънземни-
  • британския розуел-
  • гората рендълшам

Дали наистина има знаци за появата на НЛО в гората Рендълшам

Истина или лъжа е най-обсъжданият НЛО инцидент във Великобритания? - 1
Снимки: shutterstock

Инцидентът в гората Рендълшам е един от най-известните случаи на предполагаема близка среща с НЛО в Обединеното кралство. Той дори получава името "британския Розуел".

В края на декември 1980 г. постъпват десетки съобщения за появата на странни светлини в небето над графство Съфолк.

Феноменът, описан по един и същ начин от всички свидетели, става за период от три нощи (между 26 и 28 декември) в района около гората Рендълшам, където се намират две военновъздушни бази — "Уудбридж" и "Бентуотърс".

База „Уудбридж” по онова време се използва от американските военновъздушни сили. Част от персонала на базата, включително и заместник-командирът — подполковник Чарлз Холт, заявяват, че са видели необичайните обекти, които описват в показанията си като НЛО и допускат, че може да са с извънземен произход.

Част от документите по случая бяха разсекретени от британското правителство преди години. Сред тях имаше записи от показанията на американските военни, станали свидетели на необяснимото явление, както и рисунки на обекта, който очевидци са видели в британската гора.

Истина или лъжа е най-обсъжданият НЛО инцидент във Великобритания?

"Докато бяхме в гората Рендълшам, екипът ни забеляза светлина, която приличаше на голямо око, червено на цвят, движещо се през дърветата. След няколко минути от обекта започна да капе нещо, което приличаше на разтопен метал", разказва полковник Чарлз Холт, бившият заместник-командир на американската военна база и един от основните свидетели на необяснимата случка.

Той твърди, че разполага с потвърждения от операторите на радиолокационните станции в двете съседни военни бази, които са засекли обекта и са видели как преодолява разстояние от 96 км за време от около 2-3 секунди, а след това увисва над водонапорната кула.

Според показанията на друг свидетел — сержант Джим Пенинстон — „обектът, явно механичен, светеше в два цвята: син и червен. Синята светлина идваше изпод основата на диска".

Истина или лъжа е най-обсъжданият НЛО инцидент във Великобритания?

Трети очевидец твърди, че телепатично е "получил" двоичен код, който никога не е бил дешифриран.

Скептиците твърдят, че "следите", оставени на мястото, където се твърди, че е кацнал космическият кораб, не са нищо друго, а обикновени заешки дупки.

Независимо от това, този инцидент със сигурност е оказал огромно влияние върху британската общност от уфолози и любители на конспиративните теории.

"Дори и днес уфолозите се карат и спорят за онова, което наистина се е случило в гората Рендълшам в края на 80-те години на миналия век. Наистина ли извънземен космически кораб е кацнал там?", пише в своята книга Найджъл Уотсън, автор на "Ръководство за НЛО разследвания".

Истина или лъжа е най-обсъжданият НЛО инцидент във Великобритания?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА