Last news in Fakti

26 Май, 2017 13:01 3 944 3

Най-сетне излиза наяве тайната за "британския Розуел"

  • нло-
  • извънземни-
  • великобритания-
  • тайни досиета-
  • разсекретяват-
  • гората рендълсхам-
  • британския розуел

Тайни НЛО досиета на британското правителството ще бъдат освободени след изборите

Най-сетне излиза наяве тайната за "британския Розуел" - 1
Снимки: shutterstock

Тайните документи, в които се пази цялата информация за наблюдения на НЛО и извънземни, събирани от британското правителство, ще бъдат разсекретени 50 години по-късно. Това обаче ще стане едва след като приключат парламентарните избори в страната, съобщава Metro.co.uk.

Очаква се, че с разсекретяването на досиетата ще излезе наяве истината за това какво знае и какво не, правителството на Великобритания. НЛО експертите смятат, че става дума за файлове от периодите 1971-1976 г., 1996-2000 г. и 2004 г.

Мнозина, които не вярват в официалната история за съществуването на извънземен живот, тръпнат в очакване, защото според тях, в тези файлове се крие ключът към разплитането на загадката около "британския Розуел". Инцидентът в гората Рендълсхам е строго пазена тайна, а ключът към нея се предава от правителство на правителство от 80-те години на миналия век до днес.

Най-сетне излиза наяве тайната за "британския Розуел"

Независимо от факта, че вече бе публикувана по-голямата част от информацията за случилото се през 1980 г., мнозина вярват, че най-интересното все още се пази в тайна.

Всичко е тези досиета е било събирано от Министерството на отбраната, което дори има специален отдел, посветен на разследвания, свързани с извънземен живот. Този отдел обаче е закрит през 2009 г., тъй като няма "никакви отбранителни функции" и така наречените "Досиета X" са преместени за съхранение в Националния архив през 2013 г.

Правителството вече два пъти промени датата, на която тайните файлове да станат обществено достояние, след като първоначално това трябваше да се случи през март. Но хаосът и суматохата, в правителството на Тереза Мей, причинени от Brexit, очевидно се оказаха пречка.

Говорител на националния архив заяви наскоро пред германския сайт Grenzwissenschaft-aktuell: "Заради предстоящите избори в Обединеното кралство и правилата, отнасящи се до правителствените отдели по време на предизборната кампания, досиетата няма да бъдат освободени преди края на изборите. Правим всичко възможно, за да гарантираме, че файловете ще бъдат готови за освобождаване веднага след този период, колкото е възможно по-скоро, надяваме се това да стане около средата на юни".

Повечето от онези, които със затаен дъх очакват да видят с очите си файловете, се надяват, че в тях ще има обяснение на инцидента в Рендълсхам. Но той съвсем не е Светият Граал за любителите на конспиративните извънземни теории.

Най-сетне излиза наяве тайната за "британския Розуел"

Найджъл Уотсън, автор на "Ръководство за НЛО разследвания", е предпазлив в предположенията за истинската причина, която стои зад предложението за разсекретяване на документите.

"Предоставянето на по-голямата част от тях за широката общественост е бавен процес, който зависи най-вече от усилията на д-р Дейвид Кларк, главен научен сътрудник в университета Шефилд Халам", каза той пред MailOnline и допълва: "Бях уведомен от надежден източник, че останалите файлове съдържат дублирани документи, които вече са предоставени на разположение на обществеността. Има много малка вероятност те да съдържат информация от типа на доказателствата, които привържениците на НЛО искат да получат, като например доклади за разбити летящи цинии или интервюта с извънземни".

От Metro.co.uk също се свързаха с Националния архив, от където им заявиха, че те не са министерски правителствен отдел и добавиха, че са взели решение да публикуват документите след изборите, заради определените правила за периода преди изборите и зад решението не се крие "никаква друга причина".

Най-сетне излиза наяве тайната за "британския Розуел"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с автосервиза

    2 4 Отговор
    Сега като се махнат от евросъюза летящите чинии ще започнат да падат там като гнили круши ! Те извънземните да не са луди да кацат в EU , където е пълно с бай м....л , който само ги чака да се приземят и им взема возилото и право на вторичните !

    Коментиран от #2

  • 2 Дон Коце

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "оня с автосервиза":

    Ти си много ограничен
  • 3 Любител

    0 0 Отговор
    Надявам се да се преведе нещо и на български от тези досиета. Само една забележка към материала оправяйте си правописните грешки моля, все пак използвате името факти, но става малко смешно с правописни грешки.