1 214 0

Таен ръкопис на Хари Потър виси в гардероба на Дж.К. Роулинг

Шокиращата вест може да натъжи феновете на Хари Потър

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Преди две десетилетия, Дж. К. Роулинг призова от дълбините на въображението си Хари Потър, осиротял млад магьосник с блестящ белег на челото.

Неговите приключения омагьосаха света, омагьосаха децата на десетки езици и книгите за нещастното момче, открило по неочакван и магически начин съдбата си, се продадоха в милиони копия.

В интервю за CNN Роулинг разкри, че е написала още една приказка за Хари, но тя никога няма да бъде публикувана... не защото авторката не иска, а защото не може.

Роулинг, за която се знае, че е написала първия си роман на ръка, докато пила кафе из кафенетата на Единбург, разказва, че е нахвърляла тайния ръкопис върху роклята, с която била облечена на партито по случай 50-тия си рожден ден.

Сега тя разкри нещо, което ще шокира много почитатели на Хари Потър, а именно, че "книгата" сега виси в гардероба ѝ.

Роулинг направи това шокиращо признание в края на интервюто си с Кристиан Аманпур, в което разказа за своята благотворителна детска организация Лумос (Lumos), обсъди най-лошите си страхове и отговори на въпроса: защо е решена да сложи край на сиропиталищата, като институция, която се грижи за деца.

Великобритания


Още по темата

 • Чувал с пари за Хари Потър

  Чувал с пари за Хари Потър

  Рядък екземпляр от първото издание на книгата "Хари Потър и философският камък" бе продаден за 56 250 британски лири на търг на лондонската ...
  7.07.2018
  1 400
  0

Напиши коментар:


Публикувай