3 552 2

5 истории - доказателства за неповторимата лоялност на кучетата

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Събина Андреева

Трудно бихте се сетили за друго животно на света по-лоялно към хората от кучето. Кучетата обичат стопаните си с цяло сърце и са готови да направят абсолютно всичко за тях.
Днес ви показваме колекция от „дочути“ истории за кучешката лоялност, която със сигурност ще ви просълзи!

***

Преди няколко дни отидох до магазина да си купя цигари. По пътя към къщи, спрях да отворя кутията.Тогава едно куче се приближи към мен и се спря. Извадих една цигара и я доближих до муцуната му. Кучето я подуши, взе я в устата си внимателно и я занесе на бездомния си стопанин, който седеше наблизо. Сега уважавам и обичам кучетата повече от всичко!

***

Имам навика да си сгъвам пижамата и да я слагам под възглавницата, когато се наспя. Докато беше малко кутре, на кучето ми Аби ѝ ставаше самотно, когато не бях вкъщи, затова скачаше на леглото ми, издърпваше пижамата ми, носеше си я в коридора и лягаше върху нея. Спря да го прави, когато порасна. Наскоро ми се отдаде възможност за кариера в друг град и ми се наложи да се преместя, но продължих да се връщам вкъщи през уикендите. На моята малка четирикрака приятелка ѝ липсвах доста. Миналата седмица родителите ми ми се обадиха и ми казаха, че са се прибрали и са заварили Аби да „носи“ горнището на пижамата ми. Най-вероятно го е намерила под възглавницата на леглото ми и някак си е успяла да си провре главата през дупката за врата. Не знаех дали да плача или да смея, когато си представих гледката!

***

Миналия месец имаше пожар в апартамента ми. Слава Богу, аз, семейството ми и кучето успяхме да излезем навреме. Изведнъж се сетих! Имаме костенурка! Оставихме я в апартамента! Тогава се обърнах в паника към кучето и го видях как я държи в устата си много внимателно. Когато стане въпрос за приятелство, животните наистина могат да ни научат на някои неща!

***

Мъфините са любимите лакомства на кучето ми. Тя ще направи всичко да се докопа до един, и когато си вземе, няма как да ѝ го отнемеш. Преди няколко дни се върнах късно от работа и бях ужасно изтощена. Влязох вкъщи, отпуснах се на дивана и се разплаках от немощ. Изведнъж кучето ми се втурна към мен, започна да ми ближе ръцете и да ме бута с муцуна. Но аз продължих да плача. Тогава ме остави за известно време, но се върна държейки мъфин в устата си. Остави го на масата, седна на дивана и ме зачака да се успокоя. Не можах да повярвам на очите си.

***

Имам малък магазин и един от най-редовните ми клиенти е кралски пудел на име Албърт! Една възрастна жена му е стопанка, която изпитва затруднения с ходенето. Всеки ден се учудвам на ума на това куче. Идва, реди се на опашка и си чака реда търпеливо, докато държи малко пакетче в муцуната си. В пакетчето има пари, списък за пазаруване и торбичка за пазар. Всичко, което аз трябва да направя е да взема парите, да напълня торбичката с продуктите и да ги върна на Албърт. Всеки път, когато го пратя, дори очаквам Албърт да преброи рестото с лапи!Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ловеца на поршета
  Отговор
  1 21:28  13.07.17
  Кучето е по-добър приятел на човека от жената!
 • БАЙ МИЛЕ
  Отговор
  2 19:18  14.07.17
  КУЧЕТО НИКОГА НЯМА ДА ТЕ ИЗМАМИ И ПРЕДАДЕ..... СЕЩАМ СЕ ЗА ХАЧИКО ......

Напиши коментар:


Публикувай