Last news in Fakti

16 Юли, 2017 20:00 2 574 0

Чувството, когато наистина се нуждаеш от почивка...

  • почивка-
  • ваканция-
  • истории-
  • разказ-
  • история-
  • отпуск-
  • море-
  • планина-
  • плаж
Чувството, когато наистина се нуждаеш от почивка... - 1

Нека всички се съгласим, че почивките са най-хубавото нещо. Искате те да се случват възможно най-често и се намирате как броите дните до следващата.

Намерихме 12 човека, които ни разказват как са очаквали с изключително нетърпение почивката си, че чак са се намерили в комични ситуации.

***

Най-накрая ми дадоха почивка от работа, след като се появих на бизнес среща рано сутрин по пантофи и с пижамата под сакото.

***

Беше третият ден от почивката ми. Навих си аларма за 6 сутринта. Когато се включи, само я изключих, обърнах се на другата страна и заспах отново с усмивка, знаейки че днес не трябва да ставам от леглото. Странно е, но много приятно.

***

С гаджето ми отидохме на почивка на море за пръв път заедно. Той по принцип постоянно работи с клиенти. На първата ни сутрин в хотела алармата ми звънна. Той, по навик, се обърна към мен в просъница и измърмори: „Моля ви останете на линията. Вашето обаждане е важно за нас.“

***

Само каква почивка имах днес! Изпрах, почистих къщата, сготвих обяд, измих чиниите отново, мариновах малко зеленчуци, приготвих вечерята, отново измих чиниите, прибрах малко играчки, изведох децата на разходка, почистих им обувките и ги сложих да си легнах. Сега е 10 часа – време за почивка.

***

Работя като бавачка. Достигнах до извода, че имам нужда от почивка, когато осъзнах, че люлея котката в стола и ѝ пея приспивна песен.

***

Помните ли времето, когато можехте да си се разхождате спокойно из къщи по бельо? Можехте да викате, да си играете и да гледате детски по цял ден. Ох, какво чудно време беше... Искам точно такава ваканция, а съм на 28.

***

Веднъж докато се приготвяхме за почивка, опаковахме и разопаковахме багаж. Докато си търсихме банските, 3-годишният ми син дойде много зарадван и ми съобщи: „Мамо, тази година мога да платя за всичко сам! Спестявах много от миналото лято!“ В ръцете си победоносно държеше около 4 лева и някакви стотинки.

***

Взех си отпуск веднъж и казах на колегите ми, че ще летя до някакви острови, но всъщност прекарах почивката вкъщи и събирах тен на балкона. Слава Богу, че беше слънчево тогава. И въпреки, че нямаше морски бриз, поне нямах и пясък между пръстите. Беше най-отпускащата почивка, която някога съм си взимал.

***

Днес имахме събрание с колегите. Всички се бяха върнали от отпуски и почивки и всеки беше донесъл по нещо малко от мястото, на което е бил. Някои носеха вино, други магнити. Един колега се появи с малки скулптори от Париж, а друг с ръчно изработен сапун от Турция. А аз... Аз носех цяла чанта домати от село.

***

Аз съм програмист. Осъзнах, че ми е време за почивка, когато се опитах да намеря “ctrl + c“ и”ctrl + v" на въображаема клавиатура в главата ми, за да копирам и поставя обяда на колегата пред мен.

***

Не мога да си изляза от фантазиите напоследък.... Постоянно си мисля за лятото, защото тогава ще се съберем отново. Ще си прекараме страхотно и ще създадем нови спомени. Ти си ми всичко. Моето щастие, надежда и моята сродна душа. Имаме толкова много общо. Кога отново ще те видя, о, моя почивка?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА