Last news in Fakti

20 Септември, 2017 17:19 1 603 2

Романтиката не е мъртва, просто сменя приоритетите

  • романтика-
  • съвременна жена-
  • романтичен жест-
  • практичност-
  • внимание-
  • храна за вкъщи

Романтичните жестове вече не включват букет рози или кутия скъп шоколад

Романтиката не е мъртва, просто сменя приоритетите - 1
Снимка: shutterstock

Кой е най-романтичният жест, който би разтопил сърцето на повечето съвременни жени? Може и да се изненадате, че пищните букети, шоколадовите бонбони и бижутата вече не се приемат с онзи възторг, с който вашите майки или баби са ги приемали. Според ново проучване, проведено във Великобритания, за днешната жена изключително романтичен жест е да получи от ухажора или любимия си храна за вкъщи, пише в. Daily Star.

Не е тайна, че жените обичат да бъдат обсипвани с внимание — до такава степен, че близо две трети от тях биха изневерили на партньора си, ако се почувстват пренебрегнати от него.

Същевременно според британците галантността изглежда е мъртва — внушителните 90 % от тях смятат, че партньорите им не са романтични. За да установи каква все пак е съвременната представа за романтичен жест, сайтът Ваучър коудс про е направил допитване сред 1241 дами.

Най-често срещаният отговор, който давали представителките на нежния пол, изненадал авторите на проучването. Съдейки по него, пътят към сърцето на модерната жена минава през стомаха — 27 % от участничките в анкетата са отговорили, че мъжът може да ги спечели, ако им поднесе храна за вкъщи.

Като потвърждение на това, че съвременните дами нехаят за големи жестове идват и следващите два отговора. Гледането на телевизия у дома, посочено от 23 % от анкетираните жени, е второто най-популярно романтично нещо, което могат да правят партньорите заедно. На трето място с 15 % е дългата разходка.

Класическите романтични жестове - букет и вечеря в изискан ресторант, съвременните жени поставят едва на четвърто и пето място, съответно с 13 % и 11 %.

Внушителните 90 % от участничките в допитването признават, че за да се прояви като романтик, партньорът им не трябва да пести средства.

"В наши дни според някои хора романтичните жестове са евтини и смешни. Други обаче не могат без тях. Изненадващото обаче е, че според мнозинството дами романтиката има паричен израз, при положение, че част от жестовете, които смятат за най-галантни, са напълно безплатни", казва говорителят на Ваучър коудс про Джордж Чарлс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боднах тук боднах там

    4 1 Отговор
    С две думи 90% са откровено комерсиални к..ки !!! Просто и ясно !
    О-о-о тигре, тигре ле имаш ли пари, имаш ли пари, глупави жени.
    О-о-о тигре, тигре ле няаш ли пари, нямаш ли пари, стари бабички.
    А-а-а-а-а-а-а опала.
  • 2 Кака Гинка

    1 0 Отговор
    Британците никога не са се славили като романтици,дори напротив - откритата демонстрацията на чувства и емоции се е смятала за недопустима за благовъзпитаните хора,дори и насаме.Странно е,че точно те изследват романтиката;какви ли резултати са очаквали?!