644 2

Ричард Брансън ще полети в космоса след 6 месеца

Милена Трачева

Милиардерът Ричард Брансън възнамерява да полети в Космоса след не повече от 6 месеца. Основателят на Virgin Galactic, част от компанията Virgin Group, заяви това по време на Северния бизнес форум в Хелзинки, Финландия.

Пред събралата се аудитория Брансън с гордост съобщи и друга удивителна новина, свързана с частната му космическа програма. Според него, само няколко месеца делят проекта Virgin Galactic от неговата цел — осъществяването на първи полет в открития Космос, съобщи Business Insider.

"Надяваме се, че след около три месеца ще сме в Космоса, може би шест месеца преди самият аз да бъда в Космоса", каза Брансън пред събралата се публика миналата седмица.

Британският милиардер се надява да продава билети от 250 хиляди долара на космически туристи.

Компанията на Брансън е само една от няколкото частни компании, които се стремят да комерсиализират космически полети и надпреварата помежду им е ожесточена.

По време на форума Брансън отбеляза, че той не си поставя високи космически цели, каквито си е поставил главният изпълнителен директор на SpaceX Илон Мъск. Когато бе запитан дали смята да се включи и в надпреварата за покоряването на Марс — цел, към която в момента Мъск се е устремил — Брансън заяви, че червената планета не е негов основен приоритет.

"Аз не съм толкова страстно запален по Марс, колкото е Илон. Любовта ми към Космоса се състои в откриването и реализирането на проекти, които да имат значение за хората тук на Земята. Точно към това се стреми и Virgin Galactic", заяви британецът и допълни, че стиска палци на Мъск пръв да постигне повърхността на Марс.

Ракетопланът на Брансън ще извършва суборбитални полети с шестима пътници на борда.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тушибиян
  Отговор
  1 15:22  11.10.17
  Ше полети към ковчега ха ах
 • Радо
  Отговор
  2 16:12  11.10.17
  Тоя навремето ожули маса наивници с много пари с по 250 000 долара за екскурзия до космоса, сега гледам пак гласи космическата пързалка за балъците, Илон Мъск е наивно чавдарче в сравнение с тоя тарикат.

Напиши коментар:


Публикувай