967 2

Добра новина за любителките на грим

Учени твърдят, че продукти като очна линия, спирала, червило и молив за устни, карат жените да изглеждат по-млади

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Изследване, посветено на женската красота, разкри, че дамите, които се гримират изглеждат по-млади, пише в. Daily Mail.

Екип от френски учени е изследвал как контрастът на лицето (начина и степента, по които чертите на лицето изпъкват), влияе върху възприятията ни за възрастта. С възрастта, чертите на лицата ни стават по-малко видими, което означава, че колкото по-ясно се разграничават и изпъкват, толкова по-млади изглеждаме, независимо от расата и етноса, към който принадлежим.

"Лицевият контраст е свързан с това доколко очите, устните и веждите се очертават на лицето", обяснява един от авторите на проучването, Арели Поршрон.

Екипът от университета на Гренобъл е работил със снимки на жени на възраст между 20 и 80 години, с различни расови характеристики.

Резултатите показали, че с възрастта лицевият контраст се губи и в 80 % от случаите, жените, чиито черти се открояват по-силно, са възприемани от наблюдаващите ги като по-млади.

В заключенията си изследователите отбелязват, че жените, които сутрин отделят време за грим, очертавайки контура на очите и устните си, изглеждат по-млади.

Предишни изследвания доказват, че жени с по-ясно изразен лицев контраст изглеждат по-здрави и женствени.

Франция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Една Жена
    Отговор
    1 14:04  16.10.17
    Жената изглежда добре , когато се придържа към естествената си красота , а не да се гримира фрапантно и натрапчиво ! Тежкият грим не е подходящ за ежедневието и през деня !
  • 2 15:42  05.04.18
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай