Last news in Fakti

1 Април, 2024 16:29 1 272 3

Джийн Симънс продължава соло кариерата си без тежък грим и без "KISS"

  • джийн симънс-
  • кис-
  • грим-
  • група-
  • рок

Вокалистът на рок групата "KISS" ще се завърне на сцената, след като бандата прекрати изявите си

Джийн Симънс продължава соло кариерата си без тежък грим и без "KISS" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Един емблематичен музикант - Джийн Симънс от "Кис", се завръща на музикалната сцена този месец.

Този път обаче вокалът и бас китарист на рок групата, която след 50 години на сцената се сбогува с публиката на прощален концерт в Ню Йорк през декември, обещава, че няма да носи типичния за групата грим за предстоящите си самостоятелни изяви, пише БТА.

Половин век феновете на "Кис" бяха свикнали да виждат своите любимци с характерния черно-бял грим, покриващ лицата им, който особено в началото на кариерата им беше част от енигмата около тях. Джийн Симънс, Пол Стенли, Ерик Сингър и Томи Тайър изнесоха последния си концерт миналия декември в "Медисън скуеър гардън" - четири години след началото на прощалното им турне End of the Road.

В началото на годината 74-годишният Джийн Симънс съобщи, че ще се завърне на сцената със своя "малка странична група". Оповестявайки бъдещите си планове, рокаджията даде заявка, че не смята повече да се придържа към емблемата на "Кис" - черно-белия грим.

Симънс и групата му "Джийн Симънс бенд" ще бъдат хедлайнери на фестивали в Европа и Южна Америка през пролетта и лятото, като първата им спирка по пътя ще бъде второто издание на феста Съмър Брийз в Бразилия на 26 април. И, по думите на фронтмена, "няма да има повече грим". На сайта си бразилският рок фестивал обяви, че Симънс и групата му ще бъдат изненадата на проявата.

В Европа рокаджията и бандата му ще имат концерти във Финландия, Швеция, Германия, Нидерландия, Люксембург, Белгия.

Джийн Симънс за последно е имал самостоятелни изяви през 2018 г., но е свирил с различни музиканти. Този път той ще бъде в компанията на китаристите Брент Уудс и Зак Троун и на барабаниста Брайън Тичи.

Симънс и групата му все още нямат планирани изяви в САЩ. Рокаджията обаче не "обелва и дума" дали феновете ще видят на сцената прочутия му изплезен език.

Колкото до "Кис" - те се оттеглиха от изпълненията на живо, но изненадаха феновете, като представиха дигитални версии на себе си, създадени от екипите, стоящи зад доходоносния холограмен спектакъл ABBA Voyage.

Рокаджиите обявиха, че аватарите възвестяват началото на "нова ера", а Джийн Симънс поясни, че в проекта са вкарани милиони долари. Във видеоклип, публикуван онлайн след последния им концерт, Симънс сподели: "Можем да бъдем завинаги млади и завинаги емблематични, отивайки на места, за които никога преди не сме мечтали. Ако си мислите, че ще се отървете от нас, това няма да се случи".

Групата все още не е потвърдила точните си планове за аватарите, като се очаква тази "нова ера" да настъпи през 2027 г., но по думите на Пол Стенли това, което предстои, е "много вълнуващо".

"50 години са много време и бъдещето е в процес на създаване. Шоуто тепърва предстои", казаха "Кис", представяйки дигиталните си двойници.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НИЩО В СЪБОТА....

    0 0 Отговор
    ЩЕ ВИДИМ
    ИЗПЛЕЗЕНИЯ ЕЗИК🤑
    НА ИДЕАЛ ПРЕМИЕР....
  • 2 нека да бъде

    1 0 Отговор
    но какво ще покаже ?
    що не си почива вече ?
  • 3 Коста

    0 0 Отговор
    Да, ама Алис Купър е по-добър.