682 0

Леопардът Памела си има малко (СНИМКИ)

Животното бе осиновено от актрисата Памела Андерсън през 2015 г.

Милена Трачева

Леопардът Памела, който бе кръстен на американската актриса Памела Андерсън, се разходи из националния парк "Земята на леопарда" в руската област Приморие, придружен от своето малко.

Разходката им бе заснета от камерите за наблюдение в парка, съобщи руската информационна агенция ТАСС.

Автоматичната система за наблюдение е успяла да засече хищната котка няколко пъти през последната половин година, съобщи управата на парка в официално съобщение, публикувано в сайта им.

Според служителите на парка, това е първото малко на Памела. Татяна Барановска, директор на парка "Земята на леопарда", коментира, че животното проявява силни майчински инстинкти и може да бъде описано като много добра майка, която пази малкото си.

"Това умение е необходимо за опазването на популацията на това рядко животно. За да спасим амурските леопарди обаче, е нужно и друго, а именно отдадеността на хора като Памела Андерсън и други нейни колеги, които пазят животните и се грижат за тях", заяви още Барановска.

Американската актриса, която е член на Консултативния съвет на Международния фонд за хуманно отношение към животните (IFAW), стана кръстница на женския леопард през 2015 г.. Преди това животното бе вписано в регистъра на парка като Leo 38F.

Актрисата получи своя сертификат за осиновител и пазител на леопарда на тържествена церемония в Кремъл, през декември 2015 г. Тогава тя даде и името си на животното, като знак на симпатиите си към него.

По онова време хищната котка току-що бе навлязла в зряла възраст и бе изключително предпазлива. Тя рядко се появяваше пред камерите, като най-често правеше това през нощта. След две години, поведението на голямата котка се е променило значително — тя е станала по-смела и по-активна.

"Много се радвам за Памела, майчинството е най-прекрасният дар за цял живот. Развълнувана съм", коментира звездата от "Спасители на плажа" по повод раждането на малкото леопардче.

Русия


Напиши коментар:


Публикувай