860 4

Кофа за боклук е новото индийско божество (ВИДЕО)

Група жени изпълни целия молитвен ритуал, кланяйки се на кошчето във форма на кенгуру

Милена Трачева

Видеоклип, заснет в североизточния индийски щат Бихар, се превърна в истинска интернет сензация, показвайки как група жени се кланя на кофа за боклук във формата на кенгуру, съобщават индийските медии.

Кошчето било поставено пред храма, към който жените отивали, от индийското правителство, като част от кампанията "Чиста Индия".

Видеото показва целия религиозен ритуал на поклонение, който жените изпълняват. Когато го видели, те започнали да отправят молитви към кофата — кенгуру, да хвърлят в "торбата му" дребни монети, да го поливат със светена вода и да поставят цветя в краката му.

Тъй като индийците се кланят на множество божества, а според вярванията им различни животни, растения и предмети са свещени, не е изненадваща и реакцията на жените, които объркали образа на торбестия австралийски бозайник с този на мишка, съобщава India Times.

Мишката е едно от свещените животни, които индийците почитат, защото вярват, че това е едно от превъплъщенията на бога на мъдростта Ганеша.

И все пак това може да се случи само в Индия.

Индия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 13:48  03.11.17
  Сега разбирам защо ромите в България обичат толкова боклука. Той им е дар от бога Кенгуру.
 • Гост
  Отговор
  2 14:28  03.11.17
  Пълни откачалки!
 • гост
  Отговор
  3 17:38  03.11.17
  има една книга - "Ученика на магьосника" май беше - много добре описва колко добре може да бъде манипулиран един прост и необразован народ, с влучая индийския. Май ова е всеобщото желание - всички да сме тъпи и зомбирани, че да ни насочват по-лесно.
 • Кака Гинка
  Отговор
  4 00:45  05.11.17
  Че толкова ли не са се сетили да сложат един нормален контейнер! Сега хем трябва да се оправят с още едно божество в и без това пренаселения пантеон,хем боклука ще е пръснат навсякъде...

Напиши коментар:


Публикувай