Last news in Fakti

5 Януари, 2012 11:10 959 0

От Нова година таблоидна война в Ню Йорк

  • колин майлър-
  • нюз ъф дъ уърлд-
  • ny daily news-
  • news of the world

Нова медийна таблоидна война избухна в Ню Йорк в първите дни на новата 2012 година, отбелязват водещи блогъри в САЩ.

Колин Майлър, бивш директор на британския таблоид News of the World, който беше затворен през лятото на 2012 г. от Рупърт Мърдок заради скандал с незаконни телефонни подслушвания на Острова, беше нает от NY Daily News, съобщава АП.

59-годишният Майлър, който е родом от Ливърпул, заменя на поста Кевин Конви.

„Много съм горд от оказаната ми чест да ръководя един от големите американски ежедневници“, каза Майлър, коментирайки новото си назначение. Американските медии отбелязват, че все още няма информация за заплата, която ще получава.

Колин Майлър ще ръководи Daily News, който е всекидневникът с най-голям тираж в Ню Йорк и е основен съперник на „Ню Йорк пост“, който е притежание на Рупърт Мърдок.

Допълнително пипер в скандала слагат информациите, че Майлър също така е бил изпълнителен редактор на вестник New York Post и редактор на още четири британски национални вестника - Sun, Daily Mail, Sunday Mirror и Daily Mirror.

Майлър е бил изпълнителен редактор на New York Post от 2001 до 2007 г., когато става редактор на News of the World.

Миналата година той свидетелства пред британския парламент по скандала за проникването в телефони на частни лица, извършено в полза на таблоида на Рупърт Мърдок.

NY Daily News е нюйоркският вестник с най-голям тираж вестник и четвърти по големина на национално равнище със среден тираж от 605 000 броя.

Майлър също така ще ръководи и сайта на таблоида, който се посещава от 10 млн. души месечно.

Президентът на NY Daily News Бил Холайбър заяви, че целта на новия главен редактор е да изведе вестника и сайта в следващото поколение на издателска дейност.

Кариерата на Майлър е изпълнена с обрати, което е странно на фона на факта, че той влиза в журналистиката като репортер в католическа агенция в Саутпорт, Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА