1 992 6

Баба бори остеопорозата с танци на пилон (СНИМКИ)

67-годишната жена е спечелила 5 световни титли

Снимки: Facebook
Снимки: Facebook
Милена Трачева

67-годишната пенсионерка Грета Понтарели е жената, която твърди, че да си твърде стар не е извинение.

Тя е танцьорка на пилон, която се бори с гравитацията и е пример за стотици, ако не и хиляди много по-млади от нея жени.

Пенсионерката от Сан Диего започнала да се занимава с необичайното си хоби на 59-годишна възраст, за да се бори с остеопорозата. „Имам фамилна обремененост към това заболяване. За да подсиля костите си, ми бяха нужни напрегнати упражнения, нещо, което включва вдигане на тежести например. Но вдигането на тежести е скучно“, споделя Грета.

Днес 67-годишната пенсионерка обикаля света и печели престижни трофеи, съревновавайки се с жени много по-млади от нея. "Искам хората да осъзнаят, че възрастта не бива да те спира да следваш мечтите си", заявява Грета, която печели първата си титла като танцьорка на пилон на 53-годишна възраст.

"Винаги чувам: "Твърде съм стара, твърде тежка, твърде това, твърде онова". Разбирам го, защото съм била на същото мнение, но това са просто извинения", разказва жената.

Грета се била занимавала с танци на пилон в гимназията, но преди 8 години ги преоткрила, докато търсела в интернет упражнения за подсилване на костната система.

Докато преглеждала видеа в YouTube ѝ хрумнало да се захване с танци и се записала на безплатно посещение в местно студио.

Въпреки трудностите, които имала в началото, тя била твърдо решена да продължи. На 62-годишна възраст тя за първи път участва в конкурс в Лос Анджелис, където се изправя срещу 18-годишни танцьорки.

Скоро след тази първа своя изява, Грета взима участие в Северноамериканския танцов шампионат и заема второ място.

Оттогава обикаля света и до момента е спечелила 5 световни титли.

Нейното мото е: "Вслушай се в тялото си."

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Stefko 88
  Отговор
  1 21:59  01.01.18
  Онова черното в десния ъгъл на груповата снимка танци на пилон ло изпълнява.... Ужас

  Коментиран от #2

 • Morgoth
  Отговор
  2 23:35  01.01.18

  До коментар #1 от "Stefko 88":

  То изпълнява танци ДО пилон, че пилона ще се скърши :)
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  3 23:48  01.01.18
  жена с голям дух поклон
 • 4 03:42  02.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Кака Гинка
  Отговор
  5 14:08  02.01.18
  Лесно е да се майтапиш за чужда сметка,но ако това наистина помага на жените да останат в кондиция - подкрепям с две ръце. Да не би да е по-добре да станеш инвалид,напълно зависим от другите и да изживееш живота си като растение,щом има начин да го избегнеш?! Тези жени са позитивен пример,дават надежда на много хора,които не са в първа младост,пък и никъде не видях да са се обявили за секс символи...
 • борислав
  Отговор
  6 18:58  02.01.18
  започнала на 59 г.,а първата титла печели на 53 години,някаква опашата лъжа ще е това.

Напиши коментар:


Публикувай