876 0

Изкушенията, които съсипват диетата ни

Повечето хора средно започват по 3 диети годишно, които обикновено се провалят

Снимки: shutterstock
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

По време на съзнателния си живот повечето хора започват да спазват диети средно по 189 пъти. В повечето случаи обаче, опитите им да отслабнат завършват с неуспех.

За мъжете, които спазват хранителен режим, за да се отърват от излишните килограми, най-голямото изкушение е бирата, а за жените — шоколадът, пише британският вестник Express, позовавайки се на данните от ново изследване.

Допитването показва, че хората започват средно три диети годишно, които обикновено се провалят.

Внушителните 55 % от запитаните признават, че опитите им да се преборят с излишното тегло никога не успяват.

Проучването показва също, че за мъжете (26 %) е по-лесно да спазват диета, отколкото за жените (13 %).

Представителите на силния пол са и по-упорити в преследването на целта да отслабнат — 58 % казват, че са готови да се придържат към нов хранителен режим, независимо от предишен неуспех. Над 50 % от жените от друга страна са готови да се откажат от целта дори само след един провал.

Любопитното е, че 61 % от представителите и на двата пола с готовност започват диета. Проблемите да я спазват най-често са свързани с липсата на достатъчна мотивация и с любимите изкушения.

Допитването разкрива, че хранителната Ахилесова пета за 29 % от мъжете е бирата, следвана от кърито, на което не могат да устоят 13 % от представителите на силния пол.

Най-голямото изкушение за 45 % от жените е шоколадът. Чипсът пък е в състояние да провали диетата на 30 % от дамите.

Проучването показва също, че мъжете най-често се придържат към хранителен режим, за да се сдобият с плосък корем, докато жените се стремят основно към по-стройни бедра.

Великобритания


Напиши коментар:


Публикувай