1 644 14

Арестуваха учителка, която поиска по-висока заплата (ВИДЕО)

Преподавателката от Луизиана е изведена с белезници от среща на регионалните училищни съвети

Милена Трачева

Учителка от Луизиана, която се осмели да повдигне въпроса за ниското заплащане на педагозите по време на регионална среща на училищните съвети, бе изведена с белезници от залата, съобщават американските медии.

Дейша Харгрейв, преподавател по английски език в гимназия в град Абвил, Луизиана, се обърнала към членовете на съвета не по установения ред, като задавала неудобни въпроси с ироничен тон.

Полицейският служител, който бил дежурен в залата, й отправил предупреждение, след което поискал тя да напусне срещата.

Драматичен видеоклип, заснет по време на срещата и публикуван от KATC TV, показва как учителката изпълнява заповедите на полицейския служител и излиза, но в коридора е повалена на пода от полицая, който се опитва да ѝ сложи белезници, докато тя крещи и се съпротивлява.

На кадрите се чува как той ѝ нарежда да спре да се бори, на което тя отговаря, че не се съпротивлява, а той я е повалил на пода.

Малко след като била отведена в полицейския участък, преподавателката е била освободена, като единственото обвинение, което ѝ е повдигнато е за съпротива при арест.

Учителката обаче, твърди, че се е подчинила на полицая, но въпреки това е била арестувана.

Според телевизионния канал Дейша се е обърнал към управителния съвет с напълно логичен въпрос за вдигането на учителските заплати. Президентът на училищния съвет Антъни Фонтана решил, че темата е неудобна, а Дейша "прекалява", след като тя попитала защо присъстващите в залата се готвят да гласуват увеличение на заплатата на един от директорите на местните училища, когато учителите не са получавали допълнителни пари от години.

Ето и по-дълга версия на случката:

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • справедлив
  Отговор
  1 10:32  11.01.18
  Дотук с мантрата за великата американска демокрация...

  Коментиран от #13

 • Комунист
  Отговор
  2 10:36  11.01.18
  За тази демокрация ли скачахте, седесарчета?
 • а стига бе
  Отговор
  3 10:44  11.01.18
  Че то същото като при Пиночет -а кажеш нещо-бой и арест.
 • Възмутения
  Отговор
  4 10:46  11.01.18
  Това ли е страната на свободата на словото? Наблюдавам ФАЩ през последните 10 години и това, което виждам е, че тя вече не е страната на свободата. Полицаите си превишават правомощията и си правят каквото искат. И без да има реално престъпление те арестуват или убиват дори. Това са пълни олигофрени и хитлеристи. САЩ са новата хитлеристка германия.

 • Коко
  Отговор
  5 10:49  11.01.18
  Така е защото управлява любимия на ватниците Тръмп!
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  6 10:51  11.01.18
  САЩ никога не са били "страна на свободата". Това е най-полицейската съвременна държава. Останалото е пропаганда за 80-те %-та.
 • Гост
  Отговор
  7 11:18  11.01.18
  И после защо сме расисти...
 • По нашите улици
  Отговор
  8 11:20  11.01.18
  с бинокъл да търсиш полицай-не е сигурно дали ще мернеш някого.При великата амер. демокр-я,сложили дежурен Копой на абсолютно мирно цивилно събиране!От какъв зор?И ако Ви направи впечатление по време на изказването на учителката околните одобрително поклащаха глави.Да събориш жена,за да и слагаш белезници без да се съпротивлява е гнусна работа!
 • 9 14:55  11.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 10 14:58  11.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • М одер атор
  Отговор
  11 15:08  11.01.18
  Внимавайте какво пишете, защото изказвания, които не отговарят на политиката за манипулации на "Факти" ще бъдат изтривани. Да живее демокрацията! Да живее лъжата и лицемерието!
 • Шаран БГ
  Отговор
  12 16:43  12.01.18
  Подхвръквам от щастие - тая демокрация и свобода на словото и печата, се е засилила и към нашите земи!! Даже г-н Д.Пеевски ратува за тях от все сърце.....
 • ДДД
  Отговор
  13 20:28  12.01.18

  До коментар #1 от "справедлив":

  да добре сме тук само полицаите искат по високи заплати че няма кои да ги арестува:)
 • БАХУРА
  Отговор
  14 21:57  13.01.18
  Маа те така си и тепат там хора бе - по тяхна преценка "съпротива по време на арест" ! Хаха колко удобно само - "г-жо спрете да се съпротивлявате " .Дотук с великата им демокрация ! А си гъкнал а са те гръмнали поради удобната "съпротива по време на арест " .Що народ са изтепали там по този легален начин не е истина ..

Напиши коментар:


Публикувай