10 074 13

Един ден мой приятел ми показа бельото на съпругата си и животът се преобърна

Затрогваща история за живота, провокирана от чифт дамско бельо

Снимки: shutterstock
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

Историята на един мъж, споделена в социалната мрежа, буквално взриви интернет.

Тя разказва за това как трябва да ценим живота и да го живеем осъзнато. А най-затрогващото в нея е, че човекът е достигнал до тази мъдрост по много необичаен начин, пише руският сайт Оfigenno.

"Преди няколко месеца мой приятел ме покани на гости. Той ме заведе в спалнята си и извади една кутия от шкафа. В нея беше бельото на съпругата му.

"Купих този удивителен комплект за любимата си жена на Седмицата на модата, бяхме за първи път в Париж. Но тя така и не го облече. Незнайно защо го пазеше за специален случай. И ето, вече няма за къде повече да го пази, случаят дойде, без да сме го искали", каза приятелят ми и сложи кутийката към вещите, подготвени за погребението на съпругата си, починала ден по-рано.

Той помълча малко и каза: "Едва сега разбрах, че е безсмислено да отлагаш нещо за по-късно. Всеки ден, всяка минута — това е специален случай".

Изумително е как думите му и тази случка промениха мисленето ми за цял живот. Сега живея за днешния ден и от нищо не се страхувам. Вече видях какво би се случило, ако не го правя.

Започнах да чета любимите си книги, да гледам хубави филми, да се срещам по-често с приятели, спрях да оставам на работа след края на работния ден. Сега се отнасям към живота като към ценен опит.

Започнах да използвам кристалните чаши, които някога ми подариха на сватбата, за да пия вино. Започнах да нося най-хубавите си костюми, които пазех за специални случаи, да се пръскам с любимите си парфюми, които пазех само за празници.

Забравих за думите "някога" и "веднъж", защото реших да живея за днешния ден, да чувствам, да виждам, да слушам тук и сега.

Често си мисля как би постъпила съпругата на моя приятел, ако знаеше колко живот й остава. Сигурно щеше да се срещне с най-скъпите си хора и да изживее незабравими моменти. Ако разбера, че дните ми са преброени, не бих искал да съжалявам, че не съм направил нещо.

Несъстоялите се срещи с приятели биха ме изкарали извън кожата. Както и онези неизпратени SMS-и, които съм искал да напиша на някои хора, но така и не съм го направил заради малодушие, безразличие или ангажираност. Толкова рядко съм казвал на близките си, че ги обичам и в крайна сметка съм обичал много малко.

Сега правя само неща, които ме радват, пускам щастието в живота си. Смятам, че всеки мой ден е особен. Просто защото го има".

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 11:43  28.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 2 11:44  28.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ще ще ще
  Отговор
  3 11:46  28.01.18
  Ще ви зомбират денонощно с подобни статии а този коментар няма да остане и час защото има "свобода на медии и писане и изсказване " Та за колко цента, за колко ?
 • Дядо Мильо
  Отговор
  4 11:49  28.01.18
  Това трябва да го прочетат лакомите ни политици и управници, които трупат богатства и имоти, сякаш са безсмъртни!

  Коментиран от #9


 • цоле
  Отговор
  5 11:52  28.01.18
  ПА МОЙТА ОДИ БЕЗ БЕЛЬО
 • БАЦЕТО
  Отговор
  6 11:56  28.01.18
  А дали като му ги е показал неговия приятел не ги поносил
 • Радо
  Отговор
  7 14:13  28.01.18
  Народът го е казал: Яж, пий, и си носи новите дрехи....това ще му остане на човек, пък и падне нещо младо и чуждо - берекет мерси!!!

  Коментиран от #8

 • 8 15:47  28.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Анонимен
  Отговор
  9 18:58  28.01.18

  До коментар #4 от "Дядо Мильо":

  Тя катафалката теглич и ремарке няма
 • Слави
  Отговор
  10 13:00  29.01.18
  Сутиена на Путин там ли е бил.
 • гост46
  Отговор
  11 13:21  29.01.18
  към №5 "а лелеее тогива ми е много сгодна"
 • 12 14:36  02.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Янко
  Отговор
  13 21:06  15.02.18
  Дрехи,дупе и пари не пази за старини

Напиши коментар:


Публикувай