Last news in Fakti

8 Февруари, 2018 00:30 16 086 8

6 мита за бисексуалността

  • бисексуалност-
  • гей-
  • разврат-
  • похот-
  • секс-
  • тройка

Бисексуалните не са нито объркани, нито развратни, нито гей

6 мита за бисексуалността - 1
Снимка: Shutterstock

Хората, които се самоопределят като бисексуални може да изглеждат два пъти по-влюбчиви и два пъти по-склонни към изневери, но това не е точно така. В действителност, има много погрешни схващания, свързани с тях, а най-основното е, че те са супер объркани по отношение на своята сексуалност. Ето и някои от най-често срещаните митове, които витаят около бисексуалните личности:

1. Бисексуалните са напълно объркани.

Тези хора не са объркани, а просто телата им реагират сексуално, както когато видят една страхотна жена, така и когато засекат секси мъж във фитнес залата. Тоест, те могат да бъдат привлечени от представители и на двата пола, но и те като всички други си търсят партньор за сериозна връзка, с когото да си пасват емоционално.

2. Бисексуалните жени са големи мръсници.

Много хора смятат, че бисексуалните жени са просто по-извратени и по-палави по отношение на секса. Истината е, че има жени с такава ориентация, които правят секс относително рядко, въпреки че имат два пъти повече възможности за избор на партньор.

3. Бисексуалните скачат от единия пол към другия, когато са наранени.

Повечето хора вярват, че когато една бисексуална жена е наранена от мъж, тя минава на жени, но продължава да бъде по-силно привлечена от силния пол. Това не е точно така, защото емоционалната реакция не може да бъде метод на защита срещу потенциална болка. Всъщност така се увеличават шансовете за изпитване на още по-голяма болка.

4. Бисексуалните си мечтаят да са част от тройка.

Една от популярните сексуални фантазии на мъжете е как се намират в леглото с две жени. За това мъжете вярват, че бисексуалните жени са идеални за подобен сюжет. Бисексуалните дами обаче рядко искат всичко накуп, защото и те като повечето други жени търсят „нещо истинско“.

5. Бисексуалните са всъщност хомосексуални.

Хомосексуалистите вярват, че няма такова нещо като бисексуален човек, пише tialoto.bg. За тях ако една жена може да се влюби в мъж, то тя не е лесбийка и те не я приемат в техните общества. От друга страна, те смятат, че някои индивиди крият обратната си ориентация или се самозалъгват като казват, че са бисексуални. Това също е погрешно схващане.

6. Бисексуалните са по-склонни към изневери.

Бисексуалността не е синоним на похот, нито пък на склонност към изневери. Тези хора също могат да бъдат в моногамна връзка, стига да открият правилния човек.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръцко

    14 13 Отговор
    Дрън-дрън, изброените митове са истина, а аз знам още 666!
  • 2 Коко

    36 5 Отговор
    Всяка жена според мен е повече или по-малко бисексуална и това може да се засили или намали във времето, в зависимост от личния и живот. Не е така обаче при мъжете. Аз лично никога не съм срещал бисексуален мъж. Срещал съм обаче хомосексуални мъже, които имитират бисексуалност за да се прикрият.
  • 3 Опитен

    15 3 Отговор
    Хич не са митове. Всеки, който е влизал в секс-чат или определени сайтове за запознанства, ще знае, особено точка 5. Всеки с никнейм "би" еди какво си, си търси винаги някой от същия пол и даже жените често пишат "Мъже да не ме занимават, нямат шанс". Двойката също категорично не е мит. Единствените жени, които съм засичал и са били фенки на определени фетиши, са били лесбийки.
  • 4 ДЕДО ВЛАДИКА

    38 2 Отговор
    Едно дете пита баща си:
    - Тате аз от къде съм дошъл?
    Баща му отговаря:
    - Един щъркел те донесе!
    Детето казва:
    - Абе тате такава хубава жена си имаш, що ходиш щъркели да е*еш!
  • 5 БайТози

    15 6 Отговор
    Вени,не съм би.Не искам некой да се пречка ако сме двама с теб.
  • 6 още по темата

    6 3 Отговор
    Не възприемайте така просто нещата. Ако на нормален хетеро-мъж/жена дадем 0%, а на хомоджендърите 100%, то бисексуалните хора се настаняват от 10 до 90%. И в зависимост от това какви хормоналнохимически събития се развиват, това определя до кои са по-близо. Имайте в предвид също, че ориентацията не е константна, т.е. човек се променя на периоди/цикличност. Да, има и такива, които са на 50%, но повечето не са. Всичко е в главата на човека и той може успешно да потиска в голяма степен цикличността у себе си, докато периодът (1-3 г.) отмине.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Аз????????.?

    0 1 Отговор
    Каква е тогава вероятността мъж да има едновременно връзка и с двата пола.. Възможно ли е??? И по какво бих могла да разбера????