2 568 6

Необвързаните мъже са по-нещастни от самотните жени

Любовта невинаги ни прави щастливи, защото понякога единственото, от което се нуждаем, е да бъдем сами

Необвързаните мъже са по-нещастни от самотните жени
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

Ако случайно сте забравили, ние ще ви припомним, че наближава най-романтичния ден в годината (поне така се твърди) — денят на влюбените "Свети Валентин". Този факт обаче, едва ли радва всички необвързани и самотни души, които ще прекарат вечерта на 14 февруари сами.

Резултатите от едно ново британско допитване обаче, сочат, че някои хора понасят много по-леко самотата от други. По-конкретно, става дума за жените. Според проучването, жените са по-щастливи, когато са сами, за разлика от мъжете, защото да имаш връзка изисква толкова много усилия.

Въпреки всеобщото схващане, че жените изпадат в депресия, когато нямат мъж до себе си и отчаяно си търсят партньор, който да ги топли нощем, данните показват, че 61% от необвързаните жени са доволни от статуса си, а внушителните 75% от тях дори не си правят труда да си търсят половинка.

Данните, събрани от анкетираните представители на силния пол, показват, че самотните мъже, които са доволни от липсата на жена в живота си, са едва 49%, а онези, които не се стремят да намерят любовта в живота, са 65% или с 10% по-малко от жените.

"Има доказателства, че жените отделят много повече време за домашните задължения, отколкото мъжете, както и се натоварват много повече с емоционалната страна на партньорските отношения", обяснява професор Емили Грюни от университета в Есекс.

Експертите са на мнение, че причината за това се крие в свободното време и полагането на усилия. За една жена, връзката с мъж е свързана с полагането на много усилия и допълнителни грижи за външния вид, които отнемат от личното им време. Мъжете от друга страна не си правят труда винаги да са перфектни.

Друго предположение за това защо необвързаните жени са по-щастливи от самотните мъже е, че за някои представителки на нежния пол връзките са натоварващи, изморяващи и изнервящи, тъй като влагат много повече усилия да ги запазят и поддържат, отколкото мъжете.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Imthedevil
  Отговор
  1 20:03  12.02.18
  Стига с тоя измислен празник на мръсните Американски капиталисти! По златните времето на комунизма такива глупости не съществуваха!!!
 • Гост
  Отговор
  2 20:18  12.02.18
  Аз кога бях свободен си бях бая щастлив. Всека вечер се намираше по някоя да опърди мамула.
 • Сори
  Отговор
  3 20:29  12.02.18
  Има ли самотни жени , самотни са само защото те го искат , реши ли да си намери някой само да излезе малко по оскъдно облечена и след нея опашки от мераклии ...При мъжете е по трудно ...още повече ако не разполагат с малко повече пари
 • Bahti
  Отговор
  4 21:12  12.02.18
  Трифон 1во... После квот сабя надене.
 • FUCK OFF
  Отговор
  5 07:13  13.02.18
  БРАКЪТ Е ОПИТ НА ДВАМА ДУШИ ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ СИ ,КОИТО НИКОГА....АМА НИКОГА НЕ БИХА ИМАЛИ АКО БЯХА ПООТДЕЛНО.... НЕЖЕНЕН/НЕОМЪЖЕНА
 • Вдигащ
  Отговор
  6 08:28  13.02.18
  Необвързан Отвързан Мсжете имащи деца за гледане с Жени саааа обвързнни. Без деца с Жени Отвързаниииии.

Напиши коментар:


Публикувай