Last news in Fakti

20 Февруари, 2018 18:00 6 811 8

Каква е "истината" за летящото над Еверест НЛО (ВИДЕО)

  • нло-
  • еверест-
  • хималаите-
  • снимка-
  • летящ обект-
  • странен обект-
  • секретна база-
  • извънземни-
  • дейвид брийшърс

Странният дископодобент обект е заснет от алпиниста и режисьор Дейвид Брийшърс преди 5 години

Каква е "истината" за летящото над Еверест НЛО (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Неидентифициран летящ обект е бил забелязан на снимка, направена на планинските склонове на най-високата планина в света — Хималаите.

Според уфолозите, странният обект с форма на диск, който се рее над връх Еверест, в никакъв случай не е дрон или хеликоптер, заради голямата височина, на която лети.

Сензационната снимка е една от общо 477 фотографии, направени от алпиниста и режисьор Дейвид Брийшърс през 2012 година. Сега той събира тези снимки в изложба, с която иска да покаже планината в цялото ѝ величие — от първи базов лагер чак до самия връх Еверест, съобщава британският вестник Express.

Фотографията, която едва сега става обществено достояния, показва Хималаите от базовия лагер в подножието със стотиците катерачи, които вървят нагоре по трасето към най-високата точка на планетата. Известният връх обаче, е засенчен от странен летящ обект, реещ се над него.

Каква е "истината" за летящото над Еверест НЛО (ВИДЕО)
Снимка: UFO Today

Снимката породи множество дискусии и разбуни духовете в интернет.

Любителите на конспиративни теории побързаха да припомнят слуховете за тайни подземни бази, подобни на секретната Зона 51 в американския щат Невада.
Те твърдят, че мястото, където се намират тези съоръжения, е практически недостъпната местност Ладак, на границата между Индия и Китай.

За да добавят още тежест на твърденията си, уфолозите извадиха разсекретените миналата година документи на ЦРУ, които разкриват седем наблюдения на НЛО в небето над Непал и съседна Индия през 1968 г.

Един от неидентифицираните летящи обекти е описан като "пламтящ обект", чиято светлина премигвала и се чувал "звук като при буря".

Скептиците обаче, са убедени, че "тъмното петно" върху снимката, което предизвика такова вълнение сред уфолозите, най-вероятно е прелитаща птица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КИН ДЗЯ ДЗЯ

    20 5 Отговор
    Ми птица си е ... по всичко си личи ... то птиците на под 9000 метра не летят, че тревата ги драска ... ма гледам нещо вдига височината, че много самолети са задръстили трафика

    Коментиран от #3, #4

  • 2 няма ли парцалче

    2 2 Отговор
    Нещо му е накакало обектива ;)
  • 3 Morgoth

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "КИН ДЗЯ ДЗЯ":

    Лешоядите могат да достигнат височина над 10 км, дори има вид гъска която прелита на 8-9км - прочети за Bar-headed goose
    https://en.wikipedia.org/wiki/Bar-headed_goose

    Тази снимка е правена от ниско и от далеч. Напълно възможно е птицата да е много по-близо от върха и съответно много по-ниско. 6-7км височина надали е проблем за местните хищни птици.
    Все пак най-вероятно не става дума за реалeн обект а за дефект на снимката.
  • 4 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "КИН ДЗЯ ДЗЯ":

    Това, че ти не знаеш за съществуването на хималайските гъски, не означава, че не съществуват. Точно този вид гъски летят на височина от 10 000 метра, което е доста повече от височината на Еверест.
    Не е особено трудно да намериш информация в Google:
    http://www.znania.tv/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D1%8A%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%82-%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B8%D1%82/

    https://www.capital.bg/blogove/iasen_pekunov/2009/07/31/764316_kakvo_pozvoliava_na_niakoi_guski_da_prelitat_nad/

    http://www.politika.bg/article?id=30900
  • 5 Темиме дарий

    3 9 Отговор
    Да и гъските светят като летят правят рязки маневри с висока скорост и издават шум

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Темиме дарий":

    Какво светене, резки маневри с висока скорост и шум сънуваш?
    Гледай клипа и после ходи на психиатър да му кажеш тези неща.
  • 7 ПЕЕВ

    2 0 Отговор
    ДА НЕ БИ КОМУНИСТИТЕ ДА СА ОТЛЕТЕЛИ С ЧИНИЯТА ОТ БУЗЛУДЖА.
  • 8 ВТП

    1 1 Отговор
    АААААААААААА те редовно си летят щъркели, орли, ястреби на 9-10000 м. Нищо особенно даже ако се вгледаме в снимката ще се види и кислородният апарат на птицата даааааааааааааааааааа.