Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 14:23 5 656 10

Световно известен учен вся паника: Ако не напуснем Земята, загиваме!

  • учен-
  • наука-
  • земя-
  • планета-
  • човечество

Ученият не е оптимистичен относно бъдещето на човешката раса

Познатият в цял свят 71-годишен американски физик с японски корени Митио Каку даде пресконференция, посветена на новата му книга „Бъдещето на човечеството“. Авторът на научнопопулярни бестселъри, който е наричан „експерт по онова, което все още не се е случило“, призна, че не е особено оптимистичен по отношение на съдбата на човешката цивилизация. По думите му, една или друга гибел със сигурност ще ни застигне в бъдеще, пише Езорейтер.

Ученият съобщи, че 99,9% от всичките биологични видове, някога живели на Земята, са измрели, и съществуването ни на „Синята планета“ е само малка троха в пясъчния часовник, ако се погледнат хилядите видове, обитавали земята преди нас.

Грозят ни явления като изригване на слънцето, метеорити, климатични промени, изригването на Йелоустоунския супервулкан и други катаклизми, епидемии, агресията на изкуствения интелект и, най-накрая, ядрена война. С една дума, Митио Каку е убеден, че нашата раса няма съществува дълго на Земята.

Физикът разказва: Великата история на живота на Земята показва, че за всички организми, които са се сблъсквали с неблагоприятни условия, има три алтернативи: да напуснат враждебната среда, да се адаптират към нея или да измрат. При това, може с висока точност да се прогнозира, че някога човечеството непременно ще се окаже пред лицето на толкова голяма катастрофа, че физически няма да е възможно да се адаптира към нейните последствия. Тогава нашите потомци ще трябва или да напуснат тази среда, или да загинат. По този начин единственият шанс за спасение за тях ще бъде колонизацията на други планети. Просто хората няма да имат къде другаде да отидат.

За нещастие, силните на света не бързат нито да предотвратяват наближаващите катаклизми, нито да настанят човечеството на безопасна за него планета.

Митио Каку предполага, че човечеството ще трябва да колонизира Луната, Марс или други подобни небесни тела от Слънчевата система. Друг вариант ще бъдат пътешествията през така наречените „къртичи дупки“, които ще позволят на земляните да заобиколят законите на пространствено-времеви континиум и буквално да се телепортират към далечни екзопланети, подходящи за обитание. Американецът даже смята, че първооткривателите на бъдещето ще могат на теория да пътуват и до други измерения, които въобще не приличат на нашия свят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    7 25 Отговор
    Поредната "научна" глупост! Земята е сътворена за да се развива човека на нея. Когато човеците си научат "уроците" ще напуснат Земята и ще отидат на друга планета (Юпитер).

    Коментиран от #3, #6, #10

  • 2 Яне Сандански

    12 10 Отговор
    Като умре ке го пратиме на венера Имаме цела колония от Япония начело с двама шогуни и един полу импраторчик
  • 3 Гост

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    А така, и да издумка целшя запас от органични горива създаден за стотици милиони години за има няма 100 години в атмосферата. Нали?
    Това че учените създават света (ноосферата) в който живеят хората, не означава че тези "хора" трябва само да ядат и пърдят,без да се замислят. Ние наистина нямаме представа от големи катаклизми и трябва да мислим в дългосрочен план. Добре че е тази космическа надпревара започнала от студената война,че да се развива тази най върхова сфера, заедно с молекулярната биология де.
  • 4 Кълвач

    32 1 Отговор
    Само чакам Бойко да построи магистралата до Марс и веднага изчезвам.
  • 5 Гост

    17 2 Отговор
    Че нали по тази причина сме на Земята. Защото сме избягали от друга планета :) Сега пак ли трябва да бягаме. Човек тъкмо се настрои към средата и айде пак нанякъде.
  • 6 Гост

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Какъв Юпитер, като той няма твърда повърхност и има огромна гравитация?
    Четете бре, не се излагайте!
  • 7 гост

    1 0 Отговор
    Едно е да се построи изследователски лагер, какъвто още не е построен на друга планета, съвсем друго е да транспортираш един малък град, да кажем 300х.души с техните семейства, посуда, буркани и др. В момента едно изстрелване на 1т. струва 40млн. долара или в по-икономичен вариант може да излезе по милион на човек. Сега хората едвам си изплащат по едно жилище цял живот, а това е 10 пъти по-висока цена. И какво ще стане с икономиката тогава?
  • 8 ШОПА

    0 0 Отговор
    Е ПА ТОА
  • 9 Дядо

    1 1 Отговор
    Човек ,като одъртее все по-често мисли за края на света .Някой беше казал ,че той настъпва всеки ден за хиляди хора по Земята!
  • 10 Един ....

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Продавам напълно обзаведен апартамент на Юпитер .За информация психодиспансера.