Last news in Fakti

30 Март, 2018 00:30 6 683 15

Защо йогата е толкова възбуждаща

  • йога-
  • възбуждаща-
  • секси-
  • ендорфини-
  • стрес-
  • релаксация

Освобождаването на ендорфини и релаксацията повишават сексуалното желание

Защо йогата е толкова възбуждаща - 1
Снимка: Shutterstock

Били ли сте някога леко възбудени, ако сте в йога поза – куче, крава или, орел? Заниманията с йога могат да бъдат много горещи - и не само буквално, но и преносно. Макар че има пози и класове в йога, които са предназначени да раздвижат и повишат либидото ви, понякога и традиционните занимания по йога стават повод за внезапно чувство на възбуда.

"Да се възбудиш от йога е нещо много естествено, което се случва в нашите тела", казва Мишел Хоуп, секс експерт. "Има връзка между упражненията и повишаване на желанието за секс.Можете да обвините ендорфина за тласъка, който получавате от самите движения", казва Хоуп. Когато тренирате, в организма ви се освобождава ендорфин, който може да отдели хормони, стимулиращи желанието за секс."

"Вие си стоите там почти гола, изпълнявайки доста позиции, които бихте правили по време на секс, така че има голяма вероятност, да се зароди сексуална енергия във вас", обяснява Хоуп.

Когато инструктора по йога настройва и намества правилните позиции, той често слага ръцете си върху бедрата или долната част на гърба, така че да можете да усетите правилното положение на позата на тялото си – докосването е преподаване, както те казват. Докосването с ръце при йогата няма за цел да ви възбуди, като цяло и някои йога философии смятат, че показването с ръце е по-важно за практиката от вербалните уроци.

Разбира се, ако се чувствате неудобно някой да докосва тялото ви, трябва да уведомите вашия учител по йога да пази своите лапи на разстояние, или да намерите напълно различно студио.

"Няма нищо лошо в чувствата ви, сексуални или по-други, казва експерта, но получаването на възбуда не е истинската цел на практикуването на йога. В действителност, един от инструкторите на йога, с когото говорихме каза, че романтичните отношения с ученици не са насърчавани като цяло.Според учението, в йога практиката, йогите трябва да запазят сексуалната енергия и да приложат тази енергия към действителната йога.

Друго нещо, което трябва да имате предвид е, че йога е тренировка, която е пряко свързана с емоциите ви, така че е възможно да чувствате любов или свързаност с вашия инструктор, пише beu.bg. Когато някой (като йога учителя) ви подкрепя емоционално в целите ви, да почувствате сексуалност е нормално - дори ако тези цели са само да направите правилно определена поза.

"Нека си го кажем направо, мозъкът ви е най-важната част от сексуалността", казва Хоуп. "Може да има емоционална привързаност, и ... ако се чувствате добре, вие започвате да покачвате либидото."

Друг положителен страничен ефект на йогата очевидно е релаксацията. Стресът може да си играе с вашето сексуално желание, което е неприятно. Но за щастие, йогата облекчава стреса - и никой не се оплаква от това.

"Ако сте в ситуация, в която постигате цели, тялото ви се променя, чувствате се по-уверени, а след това се чувствате и по-секси", казва Хоуп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веселуш

    20 3 Отговор
    "- Как е Пешо, чувал ли си го?
    - Да, откакто жена му тръгна на йога, му се оправи сексуалният живот.
    - Сигурно щото тя се огъва и прави разни стойки?
    - Не. Просто докато я няма, той спи с други..."
    ****
    "Ние с него решихме заедно да правим йога, но всеки път нещата отиваха към Кама Сутра..."
  • 2 Дед МъдрЮ

    8 2 Отговор
    Мислеха, че са йоги, а се оказаха мазохисти.
  • 3 Ква йога

    5 2 Отговор
    АКУА ФРЕДА
    ВИНО ПУРО
    КАЧО ДУРО Е
    ФИКА СТЕНТА

    Това е смисъла на живота
  • 4 Иванов

    26 1 Отговор
    Не е в това смисълът на живота. Смисълът е да се научиш как да си вадиш хляба, да се ожениш, да имаш и отгледаш децата си, да защитаваш Татковината си и един ден когато умреш, хората да те споменават с добра дума, а ти лекичко да се поизчервяваш от скромност и свян плувнал в небето като перест облак, свободен от всякакви прегради и ограничения.
    Е, за това е нужна и доста медитация, де.
  • 5 no name no face no number

    5 2 Отговор
    вино росо кацо гросо вино бианко кацо станко :)
  • 6 НАЙ-ДОБРАТА ЙОГА ?

    11 2 Отговор
    РАЗТВОРИ ШИРОКО НОГА !
  • 7 Реализъм

    11 3 Отговор
    Тва на снимчицата явно му се ще да го вземе анално, та чак му се реве.

    Коментиран от #15

  • 8 ДЕДО ВЛАДИКА

    13 2 Отговор
    Ква йога, кви 5 лв ??? Само кат се сетя за сметките ...ток , парно , вода , данъци , такси, винетки , застраховки....... не йога, не кама сутра, ами направо .... секс !
  • 9 Regards

    2 7 Отговор
    Значи това не е йога.
    На някои само секс им се върти в главата или педя по-надолу от пъпа. Всякакви извратеняци ги има.

    Коментиран от #10

  • 10 Морал

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Regards":

    А ти си света вода ненапита. Нали?
  • 11 Браво Вени

    7 2 Отговор
    Венито е Number One в секс материала както винаги!
  • 12 ЕДИ КОЙ СИ

    6 2 Отговор
    ЙОГА ВОДИ ДО ПРИСТРАСТЯВАНЕ КЪМ ......ШИБИНГ...
  • 13 ИВАНОВА

    6 4 Отговор
    Да споделя едно не много приятно изживяване за мен.По време на от тренировките ми по йога при поредното гъзурчене се опуснах и звучно пръцнах.Целият салон ме изгледа на криво защото се размириса.Станах и си тръгнах навъсена но с желание за секс.

    Коментиран от #14

  • 14 FUCK OFF

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "ИВАНОВА":

    БРАВО...ТОВА ДА СЕ ЧУВА...

    МЕЖДУ ДРУГОТО РЕДОВНО ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ ПОД ПУБЛИКАЦИИТЕ НА ,,ФАКТИ"...И ГОЛЯМ СМЯХ ПАДА...
    ДЕЙСТВА РАЗТОВАРВАЩО....
  • 15 Реализъм

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Реализъм":

    Нещастен крадецо, това си е МОЯТ ник! Не те ли е срам че крадеш!? Измисли си свой! И за това ли не ти стига акъла???