Last news in Fakti

27 Април, 2018 09:27 10 951 6

Древният Аркаим ли е...изгубената Атлантида? (ВИДЕО)

  • древна цивилизация-
  • изгубена-
  • атлантида-
  • урал-
  • древни руини-
  • градове-
  • аркаим-
  • древен град-
  • арийци-
  • изчезнала цивилизация

Има теория, според която загадъчен древен град, разположен в планината Урал, може да се окаже...

Древният Аркаим ли е...изгубената Атлантида? (ВИДЕО) - 1

По света има много места, където лежат руините на древни градове, създадени и обитавани от отдавна изчезнали цивилизации, чието съществуване и до днес си остава мистерия.

Места като Чатал Хююк в Турция, Паленке в Мексико, Каокия в Съединените щати, Мачу Пикчу в Перу или Велико Зимбабве в Зимбабве, са само част от загадъчните и тайнствени градове, чиито останки днес будят удивление и възхищение, но също така поставят хиляди въпроси, на които учените все още не могат да намерят отговор.

И докато останките на гореспоменатите градове са ясно и очевидно доказателство за съществуването на изключително развитите за времето си цивилизации, които са ги съградили и обитавали до своя мистериозен край, то има и такива, за които знаем само от легендите.

Най-известният пример за това е изгубеният град Атлантида.

Описанията на Атлантида са толкова много, толкова различни и толкова неясни, че едва ли някой би успял да открие точното място, на което някога се е издигал легендарният град, обитаван от древна и загадъчна цивилизация, внезапно изчезнала от лицето на земята, без да остави и най-малка следа за съществуването си.

Възможно е нито градът, нито свръх развитите му обитатели да са съществували някога и всички легенди, достигнали до нас, да са просто увлекателни приказки. Но също така е възможно да търсим величествената и тайнствена Атлантида на напълно неправилното място.

През 1962 г., съветските спътници правят интересни снимки на загадъчни кръгове, лежащи в степите на Южен Урал. Нямало съмнения, че това са следи от древна цивилизация, останали незабелязани до сега. За да потвърдят предположенията си, съветските власти изпратили експедиция, която да проучи и изследва по--подробно областта. Те открили, останките на древен град—крепост. Според изследователите руините били на същата възраст, на която се предполага че е легендарната Атлантида.

Древният Аркаим ли е...изгубената Атлантида? (ВИДЕО)

Аркаим е град на полубогове

Градът, наречен Аркаим, е построен по много особен начин, напомнящ на загадъчния тибетски град Шамбала: една и съща пръстеновидна структура, същите двойни периметри на защитните стени.

Предполага се, че е бил построен преди около 3500 - 4000 години - или по същото време, по което и легендарните градове Вавилон и Атлантида.Древният Аркаим ли е...изгубената Атлантида? (ВИДЕО)

Той е едно от 20-те спираловидни селища намерени в региона, за които се предполага, че са били дом на арийския народ.

Формата на древния уралски град прилича на вкаменелост от амонити, разделена на сегменти със спираловидна улична структура, с канавки и канализационна система, а в средата се простирал голям площад. Археолозите обособили няколко кръгови зони във вътрешността на селището, като най-външният кръг, според тях е представлявал солидна защитна стена, заобиколена от дълбок ров. Това укрепление било непревземаема крепост, пазеща обитателита на града от заплахите на външния свят.

Древният Аркаим ли е...изгубената Атлантида? (ВИДЕО)

Този град е притежавал обикновена и дъждовна канализация, във всяко жилище имало пещ, кладенец и нещо забележително — вентилационна система. Макар много подобен на други древни градове, Аркаим е уникален заради начина, по който е бил изграден - на няколко нива, т.е. покривите служили като път за по-високата улица и по нея дори можела да се движи колесница.

Древният Аркаим ли е...изгубената Атлантида? (ВИДЕО)

Този замък като от приказките, в който е имало много проходи, ниши и лабиринти, е построен по законите на висшата математика. Аркаим е ориентиран към четирите посоки на света с невероятна точност, която би могла да се пресметне и определи само с модерни уреди. Не случайно, археолози и историци предполагат, че този град-чудо е служел и за древна обсерватория.

През 90-те години на 20-ти век руският астроархеолог Константин Биструшкин изучавал древния град, описвайки го като астрономическа обсерватория на арийците, не само заради прецизното му подравняване спрямо посоките на света, но и заради разположението му спрямо небесните тела.

Но най-удивителното в Аркаим е неговата възраст. Той датира от преди четиридесет века, или иначе казано - този фантастичен град в Урал е съществувал още преди разцвета на древен Египет и е почти на същата възраст като Стоунхендж в Англия.

Древният Аркаим ли е...изгубената Атлантида? (ВИДЕО)

Аркаим днес е място за поклонение. Той привлича хиляди хора от цял свят, които искат да се докоснат до великата тайна на древността, да усетят истинският дъх на историята, да почувстват тайнствената енергия, за която се говори, че преминава през мястото.

Няма доказателства, че Аркаим всъщност е Атлантида и според търсачите на древни мистерии има вероятност да е и да не е.

Древният Аркаим ли е...изгубената Атлантида? (ВИДЕО)

Ако този град, както и останалите подобни структури, разположени в региона, наистина са били дом на арийците, то нима не е възможно Аркаим да е отдавна загубената Атлантида.

Предполага се, че изчезналият безследно град също е бил създаден от цивилизацията на арийците, които често са сравнявани с полубогове, надарени със свръх способности като телепатия и левитация, способни да разговарят със звездите и космоса и да канализират енергийните потоци.

Ако е така... дали не търсим изчезналата древна цивилизация на неправилното място? Възможно е Атлантида да не е била изтрита от лицето на Земята, да не е потънала в морските дълбини, а просто да е била затрупана от снеговете на Урал.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ас43е55

    13 2 Отговор
    няма коментари ,за тази статия,българина му дай политика и крими,друго не знае,те не са и чували за този град,ПРОСТ НАРОД

    Коментиран от #3

  • 2 YAMAHA

    6 2 Отговор
    Така е прост народ слаба държава
  • 3 Ghost

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "ас43е55":

    Виж само колко коментари събират статиите на Венчето за аналния секс.Простички сме си и това е
  • 4 Sparatok

    3 0 Отговор
    Не коментират , защото не ми плащат. Виж за другите статии получават стотинки.
  • 5 НЕЗАВИСИМ

    0 0 Отговор
    Статията безспорно буди интерес.Къде обаче виждат някои тука българската връзка?Не е изключено да има такава като вземе впредвид местоположението на обекта,но трябва да има безспорни факти и доказателства.
  • 6 Дуля

    0 0 Отговор
    Според наши езотерици , това наистина е древен български град . И имат доказателства за което . Но историк и археолог на езотерик не вярва .