Last news in Fakti

16 Май, 2018 00:30 19 577 23

Сексолози: Оргазмът е ежедневна необходимост за жените

  • оргазъм-
  • необходимост-
  • секс-
  • жени-
  • ползи
Сексолози: Оргазмът е ежедневна необходимост за жените - 1
Снимка: Shutterstock

Оргазмът е често пренебрегван под претекст, че по-важни са емоционалната и физическа близост. А всъщност оргазмът е нещо много повече от бонус към сексуалния ви живот. Той има редица положителни ефекти върху жените и много сексолози препоръчват оргазмите да са ежедневни.

Оргазмът трябва да се превърне във ваш приоритет, но без да бъде фикс идея, което ще попречи достигането му, поради формирането на психологически натиск от представата, че на всяка цена трябва да достигнете до заветния връх. Но просто е важно да не се примирявате с липсата на оргазми, а да намерите каква е тайната на вашето тяло за достигането им.

Оргазмите увеличават потока на творческата енергия и допринасят за цялостното физическо здраве, пише rozali.com. Оргазмите са наистина единственото време, в което мозъците на жените могат да изпитат дълбока релаксация. Всъщност, когато една жена има оргазъм, мозъкът й може да се успокои до нива, съвпадащи само с трансцендентална медитация.

Оргазмът помага на жените да увеличат тестостерона и естрогена. Те също така помагат за намаляване на стреса, което поддържа нивата на кортизола под контрол. Когато жените се радват на редовни оргазми, те имат по-положителна нагласа, що се отнася до сексуалните си контакти, което пък води до по-голямо удоволствие с партньора.

Оргазмът увеличава и нивата на окситоцин, който пък от своя страна спомага за по-осезаемото усещане за близост с партньора, с когото току-що сте имали оргазъм. Това пък в по-общ план се отразява положително на връзката ви, тъй като изграждате доверие и усещане за близост помежду си. Установено е също, че окситоцинът възстановява мускулната тъкан, буквално правейки ви по-млади.

Оргазмът кара жените да се чувстват буквално живи и да преоткриват себе си и вътрешната си сила и красота, независимо от възрастта им. Оргазмът акумулира енергия, до която иначе не бихте имали достъп. Той е най-доброто средство за лекуване на депресивни състояния, вземане на трудни решения, достигане до редица отговори в живота на жените.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижся

    25 2 Отговор
    много ясно, иначе ви се разбъзикват хормоните...
  • 2 Гост

    27 3 Отговор
    Миксирате всяка вечер преди лягане и всичко е точно.
  • 3 ЖЕНА

    34 5 Отговор
    Прекрасно изчерпателно, не бих добавила повече. Само едно - със сигурност оргазмът е също толкова важен за мъжете и гореописаните неща важат в пълна сила и за тях.
  • 4 Според мен

    17 4 Отговор
    През ден два е може би по-гот някак си. Вероятно защото се култивира енергия и така се отприщват много по-мощни оргазми. Обаче въпрос на избор и нагласа.
  • 5 Roza

    30 0 Отговор
    Оргазъм, емоционална и физическа близост... Всичко това става само с правилния мъж. Необходимо е доверие, взаимно разбиране, вникване в душата на партньора. Любовта и секса са взаимосвързани. Ако въпросният човек се окаже подъл и жалък предател, трябва да бъде шкартиран на мига!

    Коментиран от #23

  • 6 Юрист

    6 11 Отговор
    Оргазмите - извън закона !

    Коментиран от #16

  • 7 Баба

    17 0 Отговор
    Аз си помислих , че нещо за организма ще е ..
  • 8 Дедо МъдрЮ

    40 0 Отговор
    "Оргазмът е ежедневна необходимост за жените"
    Звглавието ми звучи, като социалистически лозунг !
    Сетих се за онзи: "Да не оставим неодрусана нито една слива в нашето село "
    от ТКЗС
    ;)
  • 9 Сиромаха ибн Клошара

    27 3 Отговор
    Аме те не дават бе чичо ,
    Първо пари искат .
  • 10 Къртев

    14 0 Отговор
    Така де, аз като ги гледам моите колежки не са научили за това откритие.
  • 11 Луда 🐞

    13 1 Отговор
    с всякакви организми, оргазъм не се получава!
  • 12 Стандарт

    13 0 Отговор
    Вече чета само коментарите.....
  • 13 toxic

    9 1 Отговор
    Поредната развращаваща ежедневна статия,това норматив ли е и колко ви плащат да ни съсипвате обществото?За 2- 4 на седмица да,колкото оргазма на път-толкова, останалото го броя за подтикване към проституция
  • 14 Коч

    4 0 Отговор
    Точно така! Необходимост за която трябва се научите да си плащате.
  • 15 Росито

    6 1 Отговор
    Всеки ден а ма по 3 пъти и с мощно кожено бутало
  • 16 юрист оригиналът

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Юрист":

    Пишете глупости, разбира се! Статията е вярна и от научна медицинска гледна точка, и от гледна точка на емоционалността и здравето на една жена. Аз съм хетеро семейна жена и одобрявам 100 % написаното в статията.
  • 17 точно така

    3 4 Отговор
    Важно е главата да е голяма като на гъба манатарка, ако е голяма прави много оргазми на жената! Влезне ли веднъж, не искат да я вадя!

    Коментиран от #18

  • 18 Обаче

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "точно така":

    Важно е ствола да е голям и здрав!
  • 19 Росица

    6 2 Отговор
    Интересно, че се именувате ФАКТИ, а написаното просто не е вярно, чисто биологически. Първо, оргазмът не освобождава окситоцин и не намалява кортизола, демек не води до релаксация. Оргазмът освобождава допамин. Допаминът от своя страна качва кортизола, който е хормон на стреса, т.е. оргазмът сам по себе си води до увеличаване на стреса. НО АКО тези двамата не просто правят секс, а имат пълноценна връзка, което предполага любов, ласки, гушкане, грижа, отношения, взаимност, ТО след секса вече ще се отдели окситоцин, който неутрализира вредното въздействие на кортизола. Всъщност опитният мъж балансира между допамина и окситоцина. Жена, която е в окситоцинова доминанта няма и да се сети за секс, демек, ако статията ви е вярна, то жената просто няма да иска секс. Окситоцинът е хормон, който се отделя в най-големи количества при раждането и отваря пътя на пролактина, т.е. на кърмата. Той е хормон на любовта и грижата и чрез него природата гарантира, че чисто инстинктивно майката ще се грижи за бебето и ще го пази. Поради високите дози окситоцин често след раждането жените се отдръпват от мъжа и стават незаинтересовани от секс, което пък, мъжете, понеже не разбират се чувстват пренебрегнати и изоставени. Но това е само временно. Така че при оргазмения екстаз се отделя допамин, който покачва кортизола. Това всъщност води до глад и незадоволеност. Затова при наличие на връзка след това се отделя окситоцин, който вече дава усещане за засищане и удовлетвореност. Но а
  • 20 Росица

    6 2 Отговор
    Но ако връзката е базирана само на секс, то такова засищане и удовлетвореност няма, защото няма окситоцин. Но глада остава и двойката отново прави секс и пак и пак, очаквайки удовлетвореност, която не настъпва. Това е така нареченото допаминово влакче - пристрастеност към секс. Няма по емоционално, психически и физически изчерпващо нещо от допаминовото влакче. Мъжът дава през втора чакра и той дава секс. Жената дава през четвърта чакра и тя дава любов. При секс, без любов мъжът се изчерпва, без да получи нищо в замяна, а жената се препълва. Кисти, миоми, фиброми, всички образувания са болести на излишъка, знаете кой пол боледува повече от тях. Инфаркти, инсулти са болести на недостига.
  • 21 Росица

    4 2 Отговор
    Всъщност, в крайна сметка при наличие на секс, даже на много секс, даже на оргазмен секс, даже на много оргазмен секс, но без истински отношения и любов е гарантирано, че ще се стигне до трайно задържане на високи нива на кортизол, демек стрес.

    Коментиран от #22

  • 22 ТоТакаАма

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Росица":

    Не знам за вас жените, но аз като се изпразня и едно хубичко ми става, едно леко дишане ... За жените може и да си права не знам, но за себе си знам.
  • 23 Стефани

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Roza":

    Бий му шута веднага, мила! Докато не е станало твърде късно. И бъди с мъжът, който те заслужава, и който ти заслужаваш!