6 563 10

4 препоръки на сексолози за по-добър секс

4 препоръки на сексолози за по-добър секс
Снимка: Shutterstock

Сексът може да се издигне до средство за общуване на много по-високо от чисто физическо ниво. И понеже при много двойки подобен напредък все още не е постигнат, независимо откога са заедно, експерти в областта на сексологията и сексуалната терапия се събират, за да обобщят теоретичните си познания във вид на няколко препоръки за по-пълноценен секс.

Според експертите повишаването на удоволствието от секса между двама партньори не изисква нито един от тях да излиза от своята зона на комфорт, пише puls.bg. Достатъчно е да се внесат няколко леки корекции в подхода и изпълнението на сексуалните техники.

1. Бъдете отворени за нови изживявания

Сексуалните терапевти посочват, че само с разнообразяване на сексуалните техники и склонността да се опитват нови пози и подходи може да се гарантира, че ще се опознае широкия и необятен свят на сексуалното удоволствие и това що помогне за укрепване на взаимоотношенията.

2. Изпробвайте секс играчки

Кой казва, че секс тройката като най-фанатично възприемана сексуална фантазия задължително изисква третият присъстващ да е човек? Според експертите това спокойно може да е и някоя от широко популярните напоследък секс играчки, които се предлагат в най-разнообразни форми според пола на потребителя.

3. Гледайте заедно еротични филми

Гледането на еротични филми винаги се асоциира с някаква тайнственост и усамотение, но според специалистите коренното преосмисляне на това отношение може да доведе и до коренни, при това позитивни, промени в качеството на сексуалните изживявания. Нищо не пречи да опитате дали са прави.

4. Присъствайте не само тялом, но и духом

Да се запази фокуса по време на секс е изпитание за хората, които делят една постеля от години, но пък липсата на отдаденост се счита за основен признак на влошаване на сексуалните взаимоотношения. В природата на съзнанието е заложено да се носи къде ли не, но нека поне по време на секс то бъде фокусирано върху партньора.

Споделянето на пикантни тайни от спалнята и секса е рядко явление дори между най-близки приятелки (и добре че е така). Сексолозите обаче имат доста по-развързан език в това отношение и дават тези препоръки именно на база личните си наблюдения върху несъвършенствата в сексуалния живот на отделни свои пациенти.

Точно това е повод да твърдят, че придържането към споменатите препоръки ще издигне секса до по-високо надфизическо ниво и ще го направи по-пълноценен.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Факт
  Отговор
  1 00:40  12.09.18
  Най върховния секс е когото две души се любят ' тогава сяко движение е наслада! !!!
 • Пикфорд
  Отговор
  2 07:54  12.09.18
  Секс ,секс ,секс!Дотолкова ми се е набила в главата тази дума,че за друго не мисля!!!!!!Точка 4 ,задължително я спазвам!!!!!!
 • дядо Пейо
  Отговор
  3 08:19  12.09.18
  Аз съм дядо Пейо от пенсионерския клуб на 4-ти километър.Сакам да кажа, че изпълнявам точка 4, като си мятам мъдите над врата, за да държа бичкията близо до баданарката.Хвърлил съм едно око на една баба., щото с другото веке не виждам, ама мога да онождам само като вида бабичката

 • гост
  Отговор
  4 10:21  12.09.18
  Онождам е селска и гнусна дума!А който иска да го оножда дядо Пейо, да му е честит!!Аз искам секс с епилирани дупета!!!!!Доколкото съм чувал ,4 километър е престижно заведение за софиянци!За мераклиите има и по близко подобно заведение!!!!!Да пази Бог!!!!

  Коментиран от #6, #8

 • Пухина
  Отговор
  5 10:36  12.09.18
  Две души от първи век,таз душа камбана,музика лъчи,две очи взират се в тъмнината ,за да открият истината или лъжата!Да го ева тоз лъжлив живот със всичко лъжливо в него!!!!
 • Зорлем
  Отговор
  6 10:57  12.09.18

  До коментар #4 от "гост":

  Секс с дупета?! Които имат нужда от епилиране?! Знам, че е модерно, а напоследък дори желателно, да се практикува такава "мъжка любов", ама това ти репчене на "дядото" си баш Хърбел да се присмива на Щърбел.
 • Телевизора на Елвис
  Отговор
  7 11:43  12.09.18
  Едни и същи глупости притоплени пак. Аре стига вече.

  Коментиран от #9

 • другарю бивш милиционер
  Отговор
  8 12:13  12.09.18

  До коментар #4 от "гост":

  Ти отдавна се издаде, че си падаш по униформени. Ама не се притеснявай, аз няма да кажа нищо на другите съфорумци.
 • камера
  Отговор
  9 14:06  12.09.18

  До коментар #7 от "Телевизора на Елвис":

  И аз няма да кажа!!!!То е в твой стил,казвай!Какво има за казване!?Бизнеса ти е с балонджиите,не с мен!!!!!
 • Пухина
  Отговор
  10 14:10  12.09.18
  Важното ,че не си падам по такива като Сандокан и Гурко!?Ама знаеш ли?!Манджите са притоплени на стиснатите!!!Дето всеки ден ядат буламач и супа топчета!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай