Last news in Fakti

20 Септември, 2018 15:19 13 839 54

Германско семейство: Напускаме България, животът тук стана много скъп (ВИДЕО)

  • живот-
  • начин на живот-
  • германци-
  • българия-
  • скъп-
  • разочарование-
  • германски пенсионери-
  • германски преселници

Семейството е категорично — не желае да остане и в България

Германско семейство: Напускаме България, животът тук стана много скъп (ВИДЕО) - 1

Ралф и Бернадет са германски пенсионери, които се надявали да намерят в България своя рай. Преселили се още преди осем години, но очакванията им така и не се сбъднали. Затова сега искат да се махнат.

Те взели решение да се заселят в страната ни след пенсионирането си, защото идеята да прекарат старините си на село, сред тишина и спокойствие им се струва много примамлива и лесно осъществима. Могилище им се сторило като едно спокойно и приятно място и двамата германци си купуват голяма вила на изгодна цена.

Германско семейство: Напускаме България, животът тук стана много скъп (ВИДЕО)

Представите за привидния рай, който уж откриват в страната ни, бързо са разбити. Ралф и Бернадет изобщо не се чувстват сигурни в дома си. Поставили са камери и алармени инсталации навсякъде заради крадци, измамници и изнудвачи.

"Тези хора, които обикалят и крадат не знаят какво друго да правят. Иначе не могат да преживяват. Хората тук бедни ли са? Бедни са. Много бедни!", споделя Ралф пред "Дойче веле".

Камерите работят денонощно, а семейството е изгубило доверието си в своите съселяни. Затова странят от всички и живеят изолирано, не говорят с никого, а и нямат желание. Ралф разказва, че от време на време поздравява някои от съселяните си, но повечето дори не му отвръщат. Двамата знаят само няколко български думи: Хляб, вода и Благодаря!

Съседите около тях — предимно англичани и германци, отдавна са се изселили от България заради огромното разочарование, което са преживели в страната ни.

А животът на Ралф и Бернадет става все по-скъп. Сметките не излизат, парите им не стигат за България, а какво остава за Германия.

"Как да живея с 900 евро, при положение, че и най-малкото жилище струва 400-500 евро? И това е само наемът! А ми трябват още пари за сметки, храна, кола, застраховки…", споделя Ралф.

Представяли си животът у нас по съвсем различен начин тук. В началото всичко било прекрасно — цените били изгодни, а и двамата били близо до морето. Сега обаче, тук не им харесва, но няма и връщане назад към Германия.

Семейството е категорично — не желае да остане и в България. Чувстват се самотни и изолирани. Следващата им дестинация е Унгария.

Не всички чужденци, обаче, са недоволни от престоя си в страната ни. 76-годишната Ана Лекс от Щутгарт иска да обиколи Европа заедно със съпруга си на тяхната моторна лодка. Мъжът и, обаче, умира. В момента Ана живее в яхтеното пристанище на Варна. България и лодката са нейната нова родина.

"Хората тук все още имат време за приказки. Стоят си и си приказват. В Германия това не може да се случи, всички все бързат! Тук е друго. Пък и вижте колко е красиво — природата, морето…", споделя Ана Лекс.

Повече за причините, които накарали Ралф и Бернадет да се разочароват от страната ни, вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    177 6 Отговор
    То българите не желаят да останат в мизерна България, че чужденците ще остават...

    Коментиран от #10

  • 2 JEEP

    140 0 Отговор
    Той с 900 и бабето ако е с още толкова евро - смятай. А какво да кажат хората с по 700 - 800лв.
  • 3 Радо

    107 17 Отговор
    Да хващат баира за Монако като не им харесва тука, аз ако имам 900 евра месечен доход, ще си живея като Симеончо с жената на село.

    Коментиран от #53

  • 4 Гост

    97 2 Отговор
    и баба ми с нейната пенсия пита КАК другите взимат 900 евро и какво ги правят толкова много пари!
  • 5 гост

    93 0 Отговор
    А добро утро. Нашата страна е привидно идеална и привлекателна, но след няколко години като се сблъкате с простотията и зависистта на хората, особенно ако пък и зависите от тях, всичко ви се изяснява.
    Едно семейство англичани така си беше наело даже и пазач докато ги няма и като си дойдоха къщата им беше изпразнена и никой не понесе каквато и да е отговорност, полицията нищо не предприе, съседите им се присмиват, е какво им остава освен да си тръгнат.

    Коментиран от #6

  • 6 JEEP

    63 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ми то хората са си го казали - не бъркайте туризма с имиграцията.
  • 7 SAAB

    33 3 Отговор
    Следващият премиер ще е също Бат .......но Сали !
    За ужас на еднокнижния .....:)
  • 8 Димитър

    102 7 Отговор
    Ми скъпо си е. Много от стоките у нас са по-скъпи и некачествени от тези в германия. По-евтини сме от към услугите засега, но електричеството и водата по нищо не отстъпват на европейските, у нас могат обаче да се подстригат по-евтино... Режимът на герб успя да докара дори германските пенсионери до просешка тояга...

    Коментиран от #15

  • 9 Оня с люцернaтa

    13 22 Отговор
    Кaт нещaт тогaвa чaо.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 мултикултицингарамангаратактика

    106 3 Отговор
    Англичани, германци и пр., като дойдат тук и ги налазят циганите и много бързо им се изпаряват либерастките и толерастки еврогейски ценности ! Проблемът е обаче, че вече в техните бивши страни е още по-лошо ! А сетете се от раз, защо са избрали точно Унгария за следващия си дом ? Само един жокер "там не е по-евтино" !

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    42 3 Отговор

    До коментар #11 от "мултикултицингарамангаратактика":

    Точно в десятката!
  • 13 Бай Иван

    42 2 Отговор
    Храната и други стоки са по-скъпи от Германия, да не говорим спрямо нашите доходи. Лоши пътища, кофти инфраструктура, но най-вече СКЪПОТИЯ.
  • 14 jambazina

    41 3 Отговор
    Е то па в Германия понеже няма престъпност нали...преди мургавата инвазия може и да не е имало...да се обърнат към баба изперкел и тя ще им обясни защо е така.

    Коментиран от #35

  • 15 Тост

    61 6 Отговор

    До коментар #8 от "Димитър":

    "Режимът на герб успя да докара дори германските пенсионери до просешка тояга..."
    Е те това изречение ти причини един + от мен :)

    Коментиран от #54

  • 16 Джентълменът русофил

    28 2 Отговор
    Ха ха, добро утро Пенке. Да бяха питали някой български имигранти за България преди да вземат решение да се заселват.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Така де

    55 9 Отговор
    Откакто партия ГРОБ дойде на власт живота в БГ стана непоносим. РазБойковците не спират да вдигат цени на ток, храни, гориво. Ако държавата сама произвежда фураж и сама търгува с ток и газ, то тогава цените ще са с 50% по-евтини на месо, сирене, мляко, кашкавал, електричество, газ. БГ имаше уникален шанс да привлече милиони туристи и живущи чужденци, но в момента ни управлява най-простата и най-крадливата шайка в цялата БГ история от 681 година насам. А най-лошото е, че народа си трае в ролята на пасивен г*ей
  • 19 !?!

    10 6 Отговор

    До коментар #17 от "марш тогава бе мърльовци":

    Цитираш DW !?!?... или не си нормален или си някой "отворен" либераст с толерастки наклоности !?
  • 20 Въй

    15 4 Отговор
    То само като гледам тоя изпаднал празноглавен беден немец ми става лошо. Като не ти харесва обратно къш. В Саксония по селата къщите са по 5000е кво си тръгнал за БГ

    Коментиран от #33

  • 21 Stefko 88

    3 1 Отговор
    Добрутро! Как спахте?
  • 22 123

    33 4 Отговор
    С тези пари, без собствено жилище ще мизерстват и в Германия. Те какво си мислят, че това тук е Ботсвана, и с 500 евро на месец са царете на село. Дрън, дрън! Не са избрали правилното място, набутали са си спестяванията, и хайде сега да ревеме дружно!
    Това, което се представя са пълни щуротии. С подобни средства (900 €), и собствено жилище, 2 възрастни живеят прекрасно в България. Ама явно тези искат само шампанско и хайвер да ръфат. И друго е чудно, мен като ме видят у някое село, що ли ме поздравяват, а тях не, странно?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Луда 🐞

    15 4 Отговор
    Нали има една приказка ,,изпаднал германец,,-този е от тях!Оставил питомното, дошъл да гони дивото-аборигените!!!!По зле дори!Жалко за китната къщичка!!!
  • 25 BMW

    39 1 Отговор
    "отдавна са се изселили от България заради огромното разочарование, което са преживели в страната ни."Toзи цитат обобщава всичко.Скоро още българи ще поемът към европа в търсене на достойно заплащане и нормален живот.Да видим на големите в кавички бизнесмени кой ще им работи тук и ще им слугува за смешни пари.
  • 26 Луда 🐞

    12 0 Отговор
    Браво на коментар 25!!!!!!+++++++++++++++++!!!!!!!
  • 27 боцмана

    18 0 Отговор
    Попитали кучето, защо топките му са отзад. И то отговорило : – Какво ли ми е наред ,че и топките ми да са отпред . Всичко в тази държава е странно и не е наред. Щом с 900 евро не може Дойчо да живее , какво да кажем ние с гайдите!
  • 28 Петър Андонов

    15 1 Отговор
    Защо авторката е написала заглавието избирателно? Всеки ,прочел статията вижда,че първо споменават проблема със сигурността си и как постоянно ги нападат и ограбват в дома им. Най-големият проблем са ц.ганите!!! После са сметките,които ,уверявам ви, в Германия не са по-ниски.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Иво

    3 0 Отговор
    Пълна мафия.
  • 32 Р.П.

    23 3 Отговор
    Тъпаци!
    Изгледайте видеото, и ги вижте на какво са недоволни, басейн, двор, голяма къща луксозни мебели, и двама мързеливи германци, на които ръцете им са отзад и очакват всички тук да им слугуват за без пари, а те да дерибействат.
    Айде бегай оттука.
    И ние не те искаме тук!
    !!! Само му разгледайте мазната физиономия и надменното изражение - представял си живота в България по друг начин - да му бършат лигите с копринени салфетки, а той да рита прислугата като ония - шведа.!!!
    Скъпо му било, трябва да му се молим за евроцентовете!!!
    Тоя където и да отиде все ще е недоволен.
  • 33 Сико

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Въй":

    То кат му гледам гръбният кош немецка ще да е
  • 34 Диди

    5 2 Отговор
    Глупаци, които не могат да си направят сметката, преди да се преселят. Където и да живеят, такива ще си останат.
  • 35 Гьона

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "jambazina":

    Абе джамбаз .в Германия циганите си стоят в гетото ,шавнат ли Сатър.
  • 36 Янаки

    11 1 Отговор
    Не ги знам от колко време са в моята родина България, но знаят ПЕТ думи на КРЪСТ. СРАМОТА! Да на пускат. Как при това положение Българи да си говорят с тях. И какво се оплакват. Да питаме български пенсионери как се живее със 170 лв., като само лекарствата струват между 90-110 лв. месечно. Познавам 8 (ОСЕМ) такива случая! Всеки има право на щастие и спокойни старини, особено Българите!
  • 37 Точния

    4 1 Отговор
    То нали Гербаджиите са виновни за всичко??Като дойдат на власт червените боклуци (не дай си Боже) всичко ще тръгне по мед и масло.
  • 38 Uflaf

    6 1 Отговор
    Жив да го ожалиш. Ами ако трябваше да работи за 250 евро и на тях да плати за всичко 20% ДДС и реално да получи стока или услуга за 150 евро ??? Милите Германци . Как само им се струваше ,че са в ЮАР ,ама през апартейда. Ми то свърши . Не могат да изкарат тук с 900 евро на село ? Ми на село си цар човече с тези пари и това е мечта на 80% от дебилите дето им викат политиците. Не всичките го казват ,но всички си го мислят за народа. Върви сега в Борунди или Нигерия --там ще си цар ако не те изядат дзверове или хора по-тъмни и от наще ,но не казвам по-лоши.
  • 39 Хасанчо

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    До коментар #11 от "мултикултицингарамангаратактика":

    Абсолютно точно. + скъпотията и некачествени стоки , отказ от работа или корупция в правоохранителните органи, в полицията и особено в местната общинска или кметска администрация. Тези първо кмета ги е "окъпал" още като са дошли. А каже ли веднъж ,че няма пари и го намразва цялото село. Така става и то не само спрямо чужденците. В селата на всеки не роден там се гледа като на банкомат ,защото няма работа и няма доходи освен през един -двама феодали начело с кметовете ,горския и арендаторите. Дори и от дома да си вадиш хляба ,то отношението веднага се променя към лошо щом кажеш "НЕ" при положение ,че ти искат пари.
  • 40 Гост

    5 0 Отговор
    Ей, ами че как тъй? Нали преди 2-3 седмици пак имаше поредната статия, как тук било най-евтино в целия ЕС.
    Да си бяха стояли в някое немско село - там щяха да имат по-голямо спокойствие и тишина. В техните села е по-тихо и спокойно, отколкото тук. И не са ти нужни камери и бодлива тел против крадци.
    Не става ясно, дали всеки взема по 900 евро или двама общо. Ама двама пенсионери не могат да живеят с 900 евро на месец на село?! А питат ли, как нашите пенсионери живеят с по 100 евро пенсия на месец? Да си ходят, откъдето са дошли. Поне там като не им излезнат сметките - държавата ще им даде парички, ако вече не ги е изхарчила за бежанците. Пък ако се направят на бежанци, направо ще си живеят като кралски особи!
  • 41 ДГД

    5 0 Отговор
    Пичове, има и още нещо което им пречи да пребивават нормално - и това е, че нямат желание да учат език, чрез който да се интегрират в заобикалящата ги среда. Познавам не малко подобни двойки на възраст, но от Шотландия и това много им пречи. Въпрос на личен избор. Но за мен не е нормално за 8-10 години престой да знаеш само 'благодаря' и 'здравей'.
  • 42 The TRAPPER

    2 0 Отговор
    Слънчеви панели, 2 А/С басейн ? - ГОРКИЯТ !!!
  • 43 неблгарен

    2 3 Отговор
    БГ-то е кенеф. Европа свършва с Унгария и Хърватска. Тука е балканистан.
  • 44 гост

    5 0 Отговор
    Аз нямам един климатик,германеца има 3 плюс соларки!!!!!! И седнал да се очаква!

    Коментиран от #45

  • 45 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    ,,да оплаква,,!
  • 46 Townboy

    1 0 Отговор
    Да вървят при афганистанците и сирийците в Берлин тогава.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 На дойче веле в уститиш

    9 0 Отговор
    Чуйте го само този смешен цървул - не можел да живее нормално с 1800 лева !! Жена му и тя взима толкова значи излиза ,че двучленно семейство живеещо на село почти 4 бона им били малко ? Извинете ама вие шампанско с черен хайвер ли консумирате само ??? Такъв филм за най малко жилище ,че струвало 800-1000 лева НЯМА ! За 250-300 евро във Варна ,Пловдив ,Бургас ,че и в София може да се намери спокойно прилично жилище под НАЕМ ! На тези немци им нямам вяра - има много лъжа в статията на шайзе веле
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ИНДИАНА ДЖОУНС

    1 0 Отговор
    Тук можеш да живееееш само като : депутат, мафиоз, кметтт или с някаква далавера.
    Цяло чуфо е че пенсионер , пардон , човек на преконна възраст с € 125 € . А някой да ми обясни : ? Ток , вода , лекарства, храна и без дрехи или екстри , ДА СЪЩЕСТВУВА ???????
    За това казах на хората отглеждайте каабис , хашиш , хероин , марихуана и се въоръжавайте и тва е.
    КЪДЕ ДА ИДАТ ВЪЗРАСТНИТЕ НИ РОДИТЕЛИ ЗА ДА СИ ПРЕКАРАТ ПОСЛЕДНИТЕ СИ ДНИ ОТ ЖИВОТА СИ????
    САМО. ПИТАМ ??? СПОРЕД КОМПЮТЪРА МИ НЕ ТРЯБВА ДА СА ЖИВИ ТЕЗИ ХОРА.
  • 51 БОКО

    6 0 Отговор
    Нашите пенсионери ако взимат по 900 евро пенсия,ще измрат от преяждане и цероза на черния дроб!
  • 52 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Нещо не ми става ясно....уж взимат 900евра....и имат къща, а говорят за някакъв наем?! Или това е наема в Германия?
    Иначе заради нашите мургави сънародници наистина всеки би се разочаровал и избягал.
    Но пък за по-скъпи стоки в България...нещо ме съмнясва тази цялата работа..
  • 53 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Радо":

    Тези скъсани германци много да не се правят на надменни и същевременно изолираниот обществото. Забележете, че за 8 години са научили 3 думи и не искали другите да говорят с тях-ами алънкулу на какъв език да си комуникирате със съселяните си.........на немски ли? Като са в БГ и искат да живеят тук, първо ще научат български език. А като им е скъпо им препоръчвам да отидат в Папуа Нова Гвинея-там всичко е безплатно и много екзотично.....а тамошните аборигени - т.нар. толаи ще им осигурят всичко безплатно-от огъня до шиша.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.