Last news in Fakti

7 Март, 2012 12:30 8 210 0

Най-голямото семейство албиноси живее в Индия

  • индия-
  • албиноси-
  • албинизъм

Най-многолюдната фамилия албиноси обитава тесен апартамент в индийската столица Делхи, съобщава в-к Sun. Дядото Розетурай Пулан, жена му Мани и шест от децата им имат бели коси, розово-бяла кожа и сини очи.

Освен това най-голямата дъщеря на семейството се омъжила за албиноса Роших и им се родило малкото албиносче Дхарамрадж. Така белокосите и синеоки членове на клана станали общо 10.

Семейство Пулан се оплаква, че дълги години трябвало да понася подигравки и презрение заради предразсъдъците на околните. Днес членовете му са горди с това, че са различни, и се надяват скоро да бъдат вписани в "Книгата на рекордите Гинес".

Розетурай разказва как обикновените им съграждани ги наричали "angrez", което означава "англичани". Никой не вярвал, че семейство Пулан са индийци.

"Зрението на всички ни е влошено и не можем да стоим дълго време на слънце", споделя албиноските неволи Розетурай Пулан. "Ние обаче правим всичко по силите си да се справяме с трудностите."

Бракът между Розетурай и жена му Мани бил договорен. Родителите им били съвсем обикновени индийци без каквито и да било признаци за албинизъм и решили, че странните им деца ще бъдат по-щастливо заедно. Преди да се преместят в Делхи живеели в Южна Индия, където ги смятали за болни и прокълнати. В столицата се отнасят към тях по-търпимо, но ги мислят за бели.

Доскоро за най-голяма фамилия албиноси се смятаха две семейства от САЩ и Канада, в които от албинизъм са засегнати по шестима от членовете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА