3 787 14

Ноевият ковчег е готов да отплава към Израел

Корабът е точно копие на плавателния съд описан в Библията

Ноевият ковчег е готов да отплава към Израел
Снимка: shutterstock

Ноев ковчег, точно копие на огромния плавателен съд, описан в Библията, може да отплава към Израел. Това заяви неговият създател Йохан Хуиберс.

Набожният християнин и бизнесмен не само е успял да построи 2500-тонен кораб, но и осъществи и първото му успешно плаване по водите на река Маас в Холандия.

Холандският дърводелец пръсна близо 1,6 млн. долара, за да завърши „спасителния“ кораб преди повече от пет години, следвайки точните спецификации, описани в Библията. Това прави днешният Ноев ковчег точна реплика на онзи, който Бог заръчал на Ной да построи - 118 метра дълъг, 23 метра висок и изграден от 12 000 дървета.

Досега творението му беше популярна туристическа атракция в Дордрехт, южно от Амстердам, но Хуиберс вече е готов да изпрати творението си на много дълго пътуване - чак до Израел.

Снимка: shutterstock

Ноевият ковчег е готов да отплава към Израел

"Дестинацията, която аз предпочитам за ковчега е Израел. Това е копие на Божия кораб и за това е логично да стигне именно до земята на Бог", обяви той.

Осъществяването на това начинание обаче, ще струва на 60-годишния мъж около 1,3 млн. долара. Ето защо миналият месец той обяви, че търси добри самаряни и християни, които да направят дарение за каузата му.

"Обичам земята, обичам страната, обичам хората. Те не се подчиняват, правят каквото искат, карат като луди, бутат се, докато чакат на ред и не слушат никого. Точно като мен", сподели набожният холандец, който не се тревожи, че плануваното от него пътуване ще претърпи неуспех.

"Може да звучи страшно, но аз вярвам, че всичко, написано в тази книга (Библията), е вярно. Вярвам в него от кора до кора.", казва той.

Хуиберс заявява, че е построил своя Ноев ковчег, за да покаже на хората, че Бог съществува. Той следвал съвсем точно всички инструкции, описания и обяснения за построяването на кораба, включително броя на хората, които са работили по изграждането му и времето, за което е трябвало да го създадат. Така той показал, че е напълно възможно само за 4 години, седем души да построят величествения кораб, който в древни времена е събрал на борда си по два екземпляра от всички живи организми на планетата - животни и растения.

Снимка: shutterstock

Ноевият ковчег е готов да отплава към Израел

Холандия

Още по темата

 • Искат обвинения за Бенямин Нетаняху

  Искат обвинения за Бенямин Нетаняху

  Полицията в Израел препоръча повдигането на обвинения за подкуп срещу премиера Бенямин Нетаняху, съобщи Би Би Си. Той е обвинен, че е извършвал ...
  2.12.2018
  1 454
  8

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гнида
  Отговор
  1 17:09  28.11.18
  Сигурно търси капитан дето се казва Ной ! Кофти е , че в библията се говори за ковчег , а не за кораб ..... Така че плаването си е проблем .....
 • БоГ
  Отговор
  2 17:13  28.11.18
  Ама и този са го кълвали двойка щъркели...! Пу-пу-пу, да не дава Господ (АЗ)! Чукайте на дърво!

  Коментиран от #12

 • Тост
  Отговор
  3 17:14  28.11.18
  Ако потъне ще го обявят за нещо незначително, но ако стигне по живо по здраво ще е поредната попска тъпотия!

 • Бачо Киро
  Отговор
  4 17:41  28.11.18
  И като е напълно възможно, що са му трябвали толкова пари? Оня едно време да не е бил милионер? А напълни ли го с по два екземпляра от всички животни и растения? Храна за всичките сложил ли е? Може ли през 2018г да има такива идиоти ...
 • Наблюдател
  Отговор
  5 03:05  29.11.18
  Да натовари малкото останали бели в Холандия
 • Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  6 05:58  29.11.18
  Сички са изтрещели с тоа господ

  Коментиран от #11

 • НОЙ
  Отговор
  7 08:20  29.11.18
  НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА ПРАВИШ ТОВА КОЕТО НЕ УМЕЕШ.....ПОМНИ ,ЧЕ НОЕВИЯ КОВЧЕГ Е ПОСТРОЕН ОТ ЛЮБИТЕЛИ.....ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ СА ПОСТРОИЛИ ,,ТИТАНИК "

  Коментиран от #9

 • Дон Кихот
  Отговор
  8 09:18  29.11.18
  И я сега критиците да напишат Каква е тяхната много смислена мисия в живота. Човекът е похарчил една камара пари и е вложил много сили и труд да направи нещо в което вярва и което за него е смислено я вие разкажете Кое За вас е смислено И какво сте направили вие Щом толкова обичате да съдите другите

  Коментиран от #10

 • Анонимен
  Отговор
  9 11:20  29.11.18

  До коментар #7 от "НОЙ":

  Не любители, а познаващи Бога и са извършили всичко точно, както Бог им е казал. Били са покорни и угодни на Бог, с не са правели каквото им скимне. Едно е да си бунтове и непокорен, а съвсем друго да познаваш Бог и да вършиш волята Му.

 • Анонимен
  Отговор
  10 11:25  29.11.18

  До коментар #8 от "Дон Кихот":

  Аз го съжалявам, защото с тези пари е можел да направи нещо,по Божията воля, а не по своята. Да вярваш, че Божието Слово - Библията е истина, означаеа, да познаваш Бога, нашият Създател и да живееш според Неговата воля и намерение за живота, който ти е дал.
 • Анонимен
  Отговор
  11 11:27  29.11.18

  До коментар #6 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

  Безумният рече в сърцето си: Няма Господ.
 • Анонимен
  Отговор
  12 11:38  29.11.18

  До коментар #2 от "БоГ":

  Никой няма право да употребява Божието име напразно. Това е Богохулство! И е грях. Всеки човек ще отговаря за всяка мисъл, дело и дума пред Святия, Праведния и Справедливия Бог.
 • Иван
  Отговор
  13 12:47  29.11.18
  откачалки колкото искаш .....
 • 14 00:18  30.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай