Last news in Fakti

28 Май, 2019 00:30 15 621 37

Най-големите страхове на жените в секса

  • страх-
  • секс-
  • презерватив-
  • болест

И как да бъдат преодолени

Най-големите страхове на жените в секса - 1
Снимка: Shutterstock

Правенето на секс, освен че е изключително приятна дейност, има редица ползи за здравето ни – намалява стреса, подобрява имунитета и дори може да удължи продължителността на живота ни. Въпреки тези положителни характеристики, много жени не свързват секса само с положителни емоции. Удоволствието се примесва със страх, вина, безпокойство, пише struma.bg. Ето затова една английска фармацевтична компания е направила проучване по въпроса „Какви са най-големите ви сексуални страхове?”. В анкетата са взели участие 2000 души и ето какво сочат резултатите:

Той няма да иска да носи презерватив

Да, без презерватив усещането е различно и несъмнено по-приятно. Но защитата е по-важна от малко повече удоволствие. Ако той настоява да го правите без презерватив, кажете му, че тогава просто няма да правите секс. Не му оставяйте друг избор. Ако взимате противозачатъчни и той го използва като извинение, обяснете му, че те все пак не предпазват от венерически болести. Освен това не забравяйте и вие да си носите презервативи, защото оправданието „Нямам презерватив у мен.” е доста често срещано.

Ясно е, че разговорите за венерически болести не предразполагат към приятна атмосфера за секс, но ако много се притеснявате, говорете с партньора си за това. Естествено, не всички ще са откровени или пък няма да знаят, че са болни, ето защо е важно да ползвате презерватив.

Презервативът ще се скъса и ще забременея

Ако използвате презерватива правилно, вероятността той да се скъса е малка. Ето няколко съвета – трябва да е точният размер; малко преди да приключите, уверете се, че презервативът не е скъсан и все още е сложен докрай; използвайте лубрикант (можете да сложите и съвсем малко във върха на самия презерватив), ако сте твърде суха, презервативът също може да се скъса; не забравяйте да го махнете правилно – веднага след като приключите и като го придържате здраво за основата, за да сте сигурни, че спермата ще остане вътре.

Той ще сметне тялото ми за непривлекателно

Ако трябва да сме честни, всяка жена има някакви притеснения и комплекси, независимо дали става за няколко килограма в повече, размера на гърдите си или защото точно днес ѝ е излязла огромна пъпка, никой не е съвършен. Затова, вместо да се фокусирате върху тези незначителни недостатъци, трябва да се съсредоточите върху удоволствието. Истината е, че мъжът до вас няма да обърне внимание на никое от тези неща, ако вие не му придавате важност. Освен това увереността винаги е била адски секси.

Той няма да приеме „не” за отговор

Преди да попаднете в сексуална ситуация, е добре да се запитате: Вярвам ли на този човек? Кара ли ме да се чувствам сигурна? Според психолозите жените много повече се фокусират върху това да задоволят партньора си, вместо да мислят за себе си, но вие се опитайте да бъдете твърда и да отстоявате себе си. Ако той не уважава желанията ви, няма причина да сте с него, най-добре се облечете и си тръгнете, недейте да правите нищо, което не желаете, за да угодите на някого.

Всеки има лични граници, които не би искал да престъпва. Например, да правите секс с непознат; да го правите без презерватив; да правите анален секс. Няма значение какви са вашите граници, трябва да ги отстоявате. Оставете експериментирането и пробването на нещо ново за някого, с когото се чувствате напълно сигурна и някой, който няма да ви притиска. Важно е да запомните, че мъжете все пак не четат мисли и е добре да говорите с него. Кажете му, че даденото нещо ви кара да се чувствате неудобно, че тази вечер може да пробвате нещо друго, вместо това и т.н.

Тялото ми ще направи нещо смущаващо

По време на секс може да се случат много „смущаващи” неща – тялото ви да издава странни, неприятни звуци, може да отдели нежелани течности, но не се притеснявайте, просто го обърнете на шега. Ако партньорът ви е погнусен или ви се присмива, значи е твърде незрял, за да прави секс изобщо.

Той няма да получи оргазъм или няма да е задоволен / Няма да получа оргазъм

Оргазмът не трябва да е единствената ви цел и ако не свършите, не бива автоматично да приемате случилото се като „незадоволително”. В леглото могат да се случат много приятни неща, освен стигането до оргазъм. Ако искате да увеличите шансовете на партньора си да достигне оргазъм, трябва да общувате с него. Попитайте го: „Искаш ли да направя нещо сега?”, „Така добре ли е или искаш по-бързо/по-бавно?”, „Искаш ли да те свърша с ръка или уста?”. Експертите съветват да задавате по-конкретни въпроси и да предложите алтернативи, вместо просто да го попитате „Така добре ли е?”.

Не съм добра в леглото

Трябва да разберете нещо: никой не е зле в леглото. Може да сте малко неопитна, да не сте правила секс дълго време, но всичко това е поправимо. Най-важното е да общувате с партньора си, за да разберете какво харесва и на двама ви. Ако не се страхувате от комуникацията, значи няма от какво да се притеснявате.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разбирам

    28 5 Отговор
    Вени моля те виж в нета Fox Tail Plug и после пак пиши ....
  • 2 56 набор коза от махалата...

    16 8 Отговор
    Аз съм стара и никой не ме харесва и какво от това...?!

    Коментиран от #7

  • 3 Рошко

    21 4 Отговор
    Който го е страх от мечки да не ходи в гората ,като ги страх да потренират с вибратор
  • 4 Разбирам

    33 10 Отговор
    То е ясно че жените са комплексирани ама статията е супер !
  • 5 Лора

    7 10 Отговор
    Статията я знаят най много, занаятчийските...! И мечките не са в гората, а в Интернет, дебнат със стръв, за да приложат такъв род статии, живо порно демек...! Толкова са хитри такъв род жини, че кусури те им остават скрити.... някъде...!!!
  • 6 Най-големите страхове на жените преди..

    29 3 Отговор
    секса са: да не попаднат на беден джендър от комплекса.

    Коментиран от #9, #14

  • 7 Дядото

    25 3 Отговор

    До коментар #2 от "56 набор коза от махалата...":

    А недей така, нали знаеш, че млад бик на дърта крава се учи!

    Коментиран от #12

  • 8 Отегчен

    17 2 Отговор
    Поредната тъпотия в 00:30ч.
  • 9 Пръц

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Най-големите страхове на жените преди..":

    Пръц
  • 10 Малкото Лорче

    27 3 Отговор
    А страхът от мек член къде го забравихте?

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Доктор Илучев!

    1 2 Отговор
    Тук за течностите и аз не мога да помогна....само Дявола...търпение от негова страна...!!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ти си по любопитна...?!

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Малкото Лорче":

    Питай я ти...ще се окьорвиш да ме наблюдаваш и подслушваш..!Това е типично за Бойките...!!
  • 17 доктор Живаго

    8 2 Отговор
    Една жена не се ли напикае... Те за това обичат под душа, че там не личи.
  • 18 Нервен

    16 3 Отговор
    Вени а на теб кой е най големият ти страх че е много голям и дебел е че няма да стане за анален секс или че като го изкара рязко ще стане вакуум и после трябва да переш килима
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бай хой

    7 2 Отговор
    Притесненията на Вени. Ами ако ми го вкара, по лошо от това може да е само да не ми го вкара. А това за капутите е само рекламата на която е подчинена стихията. Няколко милиарда члена по стотина двеста капитал на година по левче примерно - сериозен бизнес конкуриращ военно-промишлената хиндустрия.
  • 22 Радо

    16 2 Отговор
    "Ше му дам отзад единствено, ако се оженим!!...ами ако ме излъже и не се оженим??...оставам си е**** у г**ъ."
  • 23 Малкото Лорче с голямата вулва

    5 0 Отговор
    Не се плащат от това,а ми го харесват....!
  • 24 sss

    4 3 Отговор
    презерватива носили се?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гост

    11 0 Отговор
    Най-големият страх-да не го напраска отзад изведнъж
  • 27 ани т

    4 3 Отговор
    За първи път с нов мъж и анален секс,... малко е прекалено.

    Коментиран от #28

  • 28 Ivanov

    6 4 Отговор

    До коментар #27 от "ани т":

    За твое сведение, аз си имам принцип, анален секс- не на всяка цена. Ако видя мадамата, че не е опитна в секса, изобщо не и предлагам анален. Веднъж го направих и съжалих. Дори да не беше си направила клизма, поне можеше да мине през банята, ако ме разбираш.
  • 29 Маузера

    3 2 Отговор
    Някой ги е страх да не им разпориш сливата, имах една позната преди време, много и се искаше и като ходихме по дискотеки после ми даваше да и разтривам *** гащите и бяха подгизнали всеки път и като и го изкарах вече да почваме като го видя вика, извинявай, да не те разочаровам ама ти ще ми е*еш майката ако ми го вкараш и с еоплаши и само сви**и...………...

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Маузера

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Бай хой":

    Мда...доста те е яд, видно е в прекия и преносния смисъл, айде сега почети малко, пусни си порното и лягай следобеден сън
  • 32 муй

    4 2 Отговор
    без к*п*т и само вътре в разбитите селски бараки.
  • 33 НУДИ

    3 1 Отговор
    поредната простотия
  • 34 Беата

    4 0 Отговор
    По National Geographic имаше едно предаване Табу. В една серия показаха американка,живееща с двама мъже. Тя наближаваше 50-те, а те бяха около 35 годишни. Женицата била силно сексуална натура и имала нужда от двама мъже. Каза, че рядко е правила секс само с единия. Всеки път с двамата.
  • 35 Майкал

    0 0 Отговор
    Тя ми казва "внимавай де не объркаш дупките". Така няколко пъти, докато не се разбрахме, че тя иска от време на време ... да ги обърквам. Така, че жените понякога казват точно обратното на това което мислят.
  • 36 калин

    0 0 Отговор
    звучи смешно, но едно гадже искаше да и свършва в дупето, защото имала запек. И в банята, вдигна ми го с френска, после един зад друг, прави и го вкарах малко отзад и свърших. От там тя седна на тоалетната чиния и като се върна беше довона, че се изходила.
  • 37 тончо

    0 0 Отговор
    Аз пък ходех с една глезена девойка. И тя ми се разсърди, че сме правили анален секс веднъж, макар, че тя се съгласи и и хареса. Една седмица на ми се обади. После се видяхме на кафе. Искала вече да правим секс и ми показа, че е купила някакъв крем за анален секс, вместо лубриканта, който ползвахме...!? А уж ми беше обидена. Пробвахме го още същия ден. Вече не ми се сърдеше.