Това предястие от тиквички може да бъде и леко основно ястие в топлите летни дни. Ефектно е и носи изискано настроение, а не отнема повече от 15-20 минути, пише hera.bg. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
2 средно големи тиквички
1 пакетче крема сирене
Клонче мащерка/копър
100 гр пушена сьомга
Лимон/лайм
Кора от лимон/лайм за поръсване
Зехтин, сол, пипер
Начин на приготвяне:
Тиквичките се нарязват на тънки ленти с белачката за краставици. Подправят се със сол, черен пипер и капки зехтин. Пекат се на оребрен тиган, по 30 сек. на страна, за да останат хрупкави. Изберете малки или най-много средни тиквички, за да няма семки в сърцевината.
Крема сиренето се подправя с накълцаната на ситно мащерка /или копър/, черен пипер и няколко капки лайм. При липса на лайм можете и лимон да ползвате, но лаймът дава екзотична свежест на ястието.
Взема се лента тиквичка, намазва се с крема сиренето и отгоре се поставя лента от сьомгата. Завива се на рулце. Готовите рулца се поръсват с кора от лайм и черен пипер по желание.
Предястието да се сервира охладено.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 довечера в 12 и 30
18:58 02.09.2019