Last news in Fakti

8 Юни, 2012 11:37 1 877 0

Джакузита, водни състезания и балканиада за празника на Хисаря

  • джакузита-
  • хисаря-
  • колонада-
  • празник

Град Хисаря отбелязва своя празник на днешния 8 юни. Тържествата продължават цяла седмица. От 14 часа ще има конкурсна програма на Балкански шампионат по фолклор „Жива вода” Празниците ще се открият с концерт на Нора и Маги Джанаварова от 20,30 часа на Летния театър в града, входът е свободен.

Басейни на открито и закрито, джакузита, парни бани и сауни са само част от екстрите за посетителите, които решат да посетят курорта по време на празниците и съчетаят релакса с участие в някои от събитията за празника на града.

„Хисаря е атрактивен преди всичко със своите минерални извори, които са открити преди 1700 години, Хисаря е и спа център още от времето, когато римските императори са открили лечебните свойства на минералната вода”, заяви кметът на града инж. Пенка Ганева, цитирана от News Plovdiv.

На втория ден от празниците в Хисаря започва кампания за набиране на средства за възстановяване на стенописите върху Колонадата в града. Туристическият обект представлява копие на римска колонада. Част от стенописите се намират на купола над чешмата с минерална вода.

На 9 юни /събота/от 10 до 13,30 часа на Колонадата ще се проведе кулинарна изложба и благотворителен базар.

На същото място между 10 и 11,30 часа ще има представление на актьори от Пловдивския куклен театър – „Улицата на игрите”.

От 13 до 18 часа продължава конкурсната програма на Балканския шампионат по фолклор на летния театър, а от 19 часа предстои официалното му откриване.

В неделя /10 юни/ община Хисаря организира сцена на талантите – „Децата на Хисаря”.

В понеделник /11 юни/ до Колонадата ще има рисунка на асфалт – „Нарисувай с усмивка”. От 15,30 часа на градския плувен басейн ще се проведе ученически плувен турнир.

На 12 юни от 14 до 17 часа на градския стадион ще има футболен турнир, а ден по-късно от 22 часа предстои „Голямото нощно къпане” – водно шоу с DJ на открито до басейн „Ди Аква”.

Празниците продължават до 17 юни. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА