Last news in Fakti

10 Октомври, 2019 15:03 15 054 28

6 признака, че сте лоша жена

  • жена-
  • половинка-
  • партньор-
  • двойка-
  • съпруга-
  • семейство-
  • лоша-
  • неподходяща

Ако намерите себе си сред тези признаци, не се отчайвате, а се опитайте да промените някои навици

6 признака, че сте лоша жена - 1
Снимка: Shutterstock

Никой не е перфектен и всички ние имаме нужда да растем, за да може да се развива успешно брака/връзката ни. Напълно е възможно всеки ден да заплашвате щастието на семейството си, без дори да го осъзнавате.

Има много неща, които водят до раздяла: например, ако сте прекалено взискателни или говорите много по телефона, вместо да обръщате внимание на любимия човек.

Някои от нашите думи и действия могат завинаги да отблъснат половинката ни, да го накарат да се обиди, гневи и какво ли още не. В крайна сметка идва точка на пречупване и отношенията се унищожават веднъж завинаги.

От jenata.blitz.bg цитират кошмарен списък, който се състои точно от шест точки. Те показват кошмарните навици, заради които една жена може да съсипе отношенията си с даден мъж.

По-долу са изброени именно тези шест признака, които издават, че сте лоша съпруга/половинка, дори и да мислите, че не е така.

Всъщност според експерта по връзки Сюзън Уинтър осъзнаването на проблема е първата стъпка към положителната промяна. Ако можете да сте честни със себе си и да признаете недостатъците си, вие сте една крачка по-близо до възстановяване на емоционалното здраве на вашето семейство.

Ето кои са шестте признака, че сте лоша половинка

1. Не можете да си затворите очите за дребните грешки на партньора
Постоянната критика към незначителните му грешки в действията и думите показва вашата несигурност, а не любов. Замислете се сами: кой обича да чува, че прави всичко погрешно?

Всеки от нас има лоши навици, които могат да дразнят другите. Но ако решите да живеете с този човек, значи вече сте го приели с всички недостатъци, така че защо искате да го промените?

Желанието да контролира действията и мислите на съпруга, да "подобри" неговата личност, е точно обратното на любовта, казват психолозите.

Искате той да отговаря на вашите очаквания и стандарти? Това е леко егоистично.

Вместо постоянно възмущение и критика, дори на шега, опитайте се да говорите откровено и му помогнете, ако иска.

2. Когато сте разстроени, не го изразявате директно
Натрупването на негодувание и други негативни емоции в себе си е погрешно. Това е крайност, в която не е необходимо да изпадате. Точно както човек не трябва да критикува любим човек за всяка дреболия, така и човек не трябва да крие недоволството си, когато има по-сериозни причини.

Ако ще сдържате емоциите си, когато партньор открито ви обиди или флиртува в присъствието ви с друг, бъдете сигурни: тази ситуация ще се случи отново. Ние сме това, което позволяваме.

„Дори ако сте женен от дълго време и сте сигурни, че партньорът ви знае, че сте лукави, не трябва да играете психологическа „игра на познания“, по-добре е да изразите оплакванията си веднага“, казва треньорът по връзката Дейвид Бенет.

В силни семейства партньорите честно и открито изразяват желанията си, така че ако ви е неприятно, незабавно говорете с партньора си, вместо да чакате, докато той сам отгатне всичко.

3. Винаги придружавате половинката си по време на приятелски срещи
В началото искате постоянно да бъдете заедно и това не пречи на вас или на познатите ви. Но в крайна сметка, без да му давате никаква свобода, той ще изглежда като куче на каишка.

Желанието да прекарате всяка свободна минута заедно е показател, че сте зависими от партньора си и имате ниско самочувствие. Близките отношения са добри, но само докато не станат обсебващи и започнат да дразнят половинката ви.

4. Винаги искате да спечелите спора
Здравата връзка се нуждае от компромис. И ако всеки път, когато влезете в конфликт със съпруга си, се опитвате по всякакъв начин да „спечелите“ и нещата да станат точно така както вие искате, то така сериозно рискувате отношенията си.

Жената, която винаги запазва последната дума в спора, счита брака за бойно поле, завоевание. Ако действате по този начин, тогава не показвате любовта си към съпруга си, а банално се опитвате да повишите самочувствието си, да усетите, че имате силата.

Следващия път, когато искате да спечелите спора, задайте си въпроса, защо ви е нужно това и се опитайте да се „предадете“.

5. Ако съпругът има лош ден, вие просто го съветвате да го преживее
Дори и да не знаете друг начин да подкрепите съпруга си, не мислете, че приятелското потупване по рамото може да му помогне. Ако той е тъжен и тревожен, няма да го развеселите, ако кажете: „Всичко ще премине“ и „Хайде, спрете да хленчите!“. Или нещо подобно.

Много мъже са доста уязвими и ако не го утешите, когато му е тежко, той може да го възприема като безочливост и безразличие. В този случай мъжът смята, че трябва да задоволявате нуждите си, а когато се случват проблеми и той спешно се нуждае от подкрепа, не искате да задоволявате нуждите му.

6. Вие сте на/пред телефона през цялото време, дори и да сте двама
Днес е невъзможно напълно да се откаже от използването на телефона, но в някои моменти комуникацията в социалните мрежи може да предизвика сериозно несъгласие с партньор.

Един от тези моменти е среща с любимия човек. Когато гледате филм заедно или седите в ресторант, важно е не само да сте физически близки, но и да обръщате внимание един на друг.

Трябва да признаете, че не е много красиво да проявявате интерес към приятел в Twitter, когато имате законен съпруг. Без значение колко дълго сте заедно, това е лош навик.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Единият признак е..........

    29 6 Отговор
    Когато не ще да духа.

    Коментиран от #5

  • 2 Радо

    32 2 Отговор
    Някои жени буквално откачиха с тоя сураттефтер....лягат и стават с телефоните си, а през деня все се ровят и зяпат разни простотии.
  • 3 Ал та фанах Атаопънах

    41 2 Отговор
    Лошите жени си търсят лоши момчета, а след 35 търсят добри момчета, само че добрите момчета вече не ги щат.
  • 4 ima li po zle

    18 4 Отговор
    5. Ако съпругът има лош ден, вие просто го съветвате да го преживее ... така правят само лошите, злите направо почват да се подиграват
  • 5 жена

    14 5 Отговор

    До коментар #1 от "Единият признак е..........":

    всички духаме, гълтатм на някои само, а на теб явно и не ти духат
  • 6 ддд

    13 3 Отговор
    Е моята жена като отговаря на тези критерии и като добавим, че когато имам лош ден и нещо ми е неприятно ставам лош, когато тя има лош ден пак съм лош. Аз нямам право да изказвам мнение, емоции или да се ядосам за нещо, тогава започва да ми вика как се държа, но тя има пълното право да си прави и да се държи както си поиска. Ходихме на психиатър, той й обяснява също й обяснява, че има нужда от лечение това нейно поведение, ама на, тя не иска и това е. Живееш постоянна конфликтна среда, без да можеш да си кажеш мнението и да си себе си. Какво правим тогава?

    Коментиран от #8, #24

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Старата школа

    11 0 Отговор
    Няма ли взаимно уважение и търпимост,асамо права без задължения,краят е близо.
  • 10 С шизофреник..!

    5 5 Отговор
    Трудно се живее..! Отсъпваш. цял живот на всички...! Мерси, живота не е вечен.! Като подслушваш чужди разговори, заключения не се правят..! Такива, които са се нагнездили като оси и ти разискват живота, няма да ги направи вечни на тази земя...!Тези, които го правят, живота им е,, прекрасен,, за да се занимават с чуждия...! Имаш шум в ушите, имаш мизерия, грозна си, стара си, намесва се дете и куп неща..! С това не побеждавате дори себе си,, нищожества,, които сте решили да се борите с не когото трябва...! И това ще свърши един ден..!Цял живот, човек стиска зъби и затова остава един ден и без тях..! За някого има доста повече статии за размисъл...ако може да мисли разбира се...!

    Коментиран от #22

  • 11 БАЙ МИЛЕ

    9 0 Отговор
    ХОРАТА ТЕ ТРЕТИРАТ,ПО ЕДИН ЕДИНСТВЕН НАЧИН...........

    ПО НАЧИНА,КОЙТО ИМ ПОЗВОЛИШ.......
  • 12 ДОЧЕВ

    10 1 Отговор
    УВАЖАВАЙ СЕБЕ СИ ДОТОЛКОВА ,ЧЕ ДА МОЖЕШ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ ДА СТАНЕШ И ДА СИ ТРЪГНЕШ ,БЕЗ ВЪОБЩЕ ДА СЪЖЕЛЯВАШ ЗА ТОВА........

    Коментиран от #14, #25

  • 13 Иван Матев

    7 7 Отговор
    Сбърката еманципация останала от социализма тоест,демек повече равни права за жените прецака едно цяло поколение мъже...!!!!
    И вследствие на това голяма част от тях станаха чехльовци!!!
    Един известен учен е казал следното, въпреки че ние мъжете сме родени от жени все пак те си остават по глупавата част от човечеството!!!!!
  • 14 Диди

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "ДОЧЕВ":

    👍 Така е.Ако сам не уважаваш себе си,не може да изискваш другите да го правят.

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 15 Тебе май много...!

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Диди":

    Те,, уважават,,...! Да ти завиди човек...!

    Коментиран от #18

  • 16 ДОЧЕВ

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "Диди":

    АБСОЛЮТНО ДА........
    Мога да простя МНОГО пъти.....
    Мога да мина през ВСИЧКО,
    Мога да погазя ГОРДОСТТА СИ,
    Мога да се ИЗВИНЯ без да съм ВИНОВЕН,
    Но в един момент ТЪРПЕНИЕТО ,просто свършва.........
  • 17 ДОЧЕВ

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "Диди":

    Да ти кажа ли ,от какво човек става,безчувствен и циничен...?

    От това,че са го предавали,захвърляли и заменяли за други хора,а той е бил готов да даде и е давал,ако не всичко,то твърде много.......

    После се сърдим,че хората сме станали лоши......

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Диди

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "ДОЧЕВ":

    Често наивността се свежда до глупавост. Не може да се вярва на всеки и за всичко.Човек трябва да бъде недоверчив.
  • 20 Диди

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    Умнико,защо пишеш с моя ник?

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Рудожил

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "С шизофреник..!":

    С гадни стари чанти от селски произход със занижена култура и хигиена, хаплив език, и постоянни съвети от добрата сестра и от пастора в сектата много трудно се живее.

    Коментиран от #23

  • 23 Пастора

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Рудожил":

    Ти ли си....?!На тази с която живееш, хигиената как е, краката и не миришат ли...?! Те са тъкмо по икономиите..!Добър е Бог, че ви държи такива..!? И лилафка шизуту, млада чанта ли е...?! Те и хигиена...!
  • 24 ДДР

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ддд":

    Драги, имах същия проблем като твоя, дори моята отказа да следва съветите на психиатъра още от първия и последния преглед !
    Разведох се с нея, имах две-три трудни години, защото не ми даваше детето, когато трябва, правеше и ми други проблеми, но след това се убеди, че ѝ е трудно сама и вече сме почти заедно. Е, пак има някои луди моменти ...
    Лошото е, че големият ѝ син, който не е от мен, започна да дава отклонения - децата винаги го отнасят !!! Докато се опитваше да ми отнеме дъщеричката, неглижираше сина си и резултатът е лош за него !!!

    Коментиран от #26

  • 25 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "ДОЧЕВ":

    И какво правим като останат децата без баща? На мен най-трудно ми е това, инак човекът, който ти предизвиква конфликтите и ти трови живота лесно се зарязва, но чисти, невинни, умни и красиви дечица на няколко годинки как да зарежеш? Сърцето ми се къса, а цените не им пука за това, те си се гаврят и след като са родили децата се имат за невероятни и неповторими, без значение как се държат и какво причиняват с поведението си след това.

    Коментиран от #27

  • 26 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "ДДР":

    На мен ми е напълно ясно, че тя сама няма да се оправи, защото макар и всеки да се съобразява с нея и да й помага, да й мисли доброто, тя все не е доволна и е убедена, че тя прави много, а другите нищо. Сега не успява да се справя с емоциите си и най-малкото натоварване е причина да избухне. Нейните роднини не я разбират, но и не помагат, макар да съм ги молил за това, само казват, че съжаляват. В тяхното семейство няма един, който да си е запазил брака, а в моето е обратното. Преминахме през труден период и децата преживяха прекалено много, затова каквото стане, но не искам да причинявам страндания на невинни дечица. Много лесно е да си тръгнеш, много по-трудно е да останеш.
  • 27 ДОЧЕВ

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Децата страдали.....????? На кой му пука бе ,човек....????
    Кажи го на някой друг ,или на тези жени,дето си зарязват мъжете и децата,заради едното чукане.......То на такива жени дето са майки,не им пука,ти ми говориш,за човещина....???? Айде моля ти се......
    И аз имах същия проблем.....И като бях добър и си гледах семейството, сигурно някой ми каза браво...????........
    Пък и децата са най-големите неблагодарници ,щото си добър и хубав ,когато даваш и когато помагаш......Ама никой не помни доброто......Един път да откажеш,не го забравят......

    ,,Щом застанеш на върха,всеки те обича......
    А изпаднеш ли в беда,всеки от теб се отрича...,, Ставри Аргиров я пееше тази песен и има много истина в нея....
    Дори и най-близките ти роднини в т.ч. и децата ти те зарязват......
    Е затова,човек се озлобява,ти ми говориш за човещина.......
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.