Last news in Fakti

5 Март, 2020 10:05 6 255 8

Рецепта на деня: Домашен дюнер

  • дюнер-
  • месо-
  • пържени картофи-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя

Традиционно арабско ястие

Рецепта на деня: Домашен дюнер - 1
Снимка: Shutterstock

Дюнерът е ежедневна храна в забързания делник на много хора. Но често те се притесняват от качеството на вложените в него продукти. Ако сте от тях, вижте как да си го направите вкъщи.

Необходими продукти:

арабски питки

месо - по ваш избор телешко, свинско или пилешко

пържени картофи

маруля

домати

краставици или прясно зеле

мазнина за пържене

куркума

къри

джинджифил

индийско орехче

За соса:

кисело мляко

майонеза

джоджен

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на ситно и го запържете в по-голям тиган с малко мазнина и подправки на вкус - къри, куркума, джиндижифил, индийско орехче.

Нарежете на ситно зеленчуците. Картофите обелете, нарежете и изпържете.

Подгответе соса. Разбийте киселото мляко с 3 с.л. майонеза, добавете чесъна - предварително смачкан. Подправете със сол и сух джоден.

После загрейте тигана, в който запържвахте месото. Сложете много малко олио, после с притискане към тигана от двете страни затоплете самата питка. След това поставете питката в чиния, намажете със соса, сложете от гарнитурата, после месото и картофите и накрая - пак сос. Завийте внимателно като палачинка.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо l-ви

    10 1 Отговор
    Към соса прибавете един пасиран варен картоф за повече плътност и малко карамфил за специфичният аромат ; )
  • 2 Иванчо l-ви

    14 1 Отговор
    А месото не го запържвайте, а накълцайте и запечете на плоча или грил тиган като периодично го раздробявайте на по-ситни парченца.

    Коментиран от #4

  • 3 Лора

    6 1 Отговор
    Вкусно ядене, но в къщи не става така, защото месото не става, както трябва, иначе добавките всеки може да си прибави и соса и пържените картофи, които естествено домашните са по вкусни...! (Да работим и се стараем повече и все повече за младешкото общество, за да не бъдем отхвърлени, но за някои и старанието не помага, защото е мързелив солет, бухал или 🐷...!)
  • 4 Последния софиянец

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо l-ви":

    Месото трябва да седи в марината поне 12 часа да попие. Продават подправка за дюнер, вместо да ги купувате по отделно.
  • 5 Дюнер НЕ СЕ ПРАВИ С КАРТОФИ

    2 4 Отговор
    Бухайте повечко картофи и ще заприлича на купешки. Само някой, който не си е правил шаурма-дюнер вкъщи не е разбра, че за 1.50лв. си правиш същото, като за 6лв. при сиганина с мазните пръсти. Елате в Москва да видите шаурма 2 пъти по-голяма от дюнера БЕЗ КАРТОФИ и за 3лв. в бг пари
  • 6 Добре ще дойдем

    3 2 Отговор
    Кога, сега или веднага..!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.