Понятието „чипс“ не е еднозначно в различните страни. В много държави самите пържени картофки се наричат чипс. В България чипс наричаме тънките, почти прозрачни и много хрупкав картофи. Има спорове по темата дали изобщо съществува здравословен чипс, но със сигурност пакетираният в магазина не е такъв, пише mila.bg. Може да си го приготвите у дома.
Необходими продукти:
1 кг картофи
зехтин
зелени подправки
куркума
червен пипер
къри
кимион
чесън на прах
сол
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете картофите на много тънки и еднакви по големина парченца и ги подредете върху тава, застлана с хартия за печене. Трябва да бъдат на един ред, защото ако оставите някои парченца под други, те ще се опекат, но ще останат меки и няма да придобият коричка.
Полейте хубаво със зехтин и овкусете със сол и подправки. В това време загрейте фурната.
Печете картофите или на силна фурна или на много слаба, с което всъщност ще постигнете ефекта на сушенето.
Поднесете със сос по ваш избор - чеснов, пикантен или кетчуп.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 консерва
Коментиран от #3
10:19 16.03.2020
3 Измама
До коментар #2 от "консерва":
Мацтап няма купуваш си, КОЯТО И ДА Е "шарена сол" поглеждаш съдържанието, а там П5ЧЕНА МЛЯНА ЦАРЕВИЦА10:48 16.03.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Лорчето от красивия град...!
11:17 16.03.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.