Това ястие е от турската кухня, но е предпочитано и у нас. Поднася се задължително с гарнитура от картофено пюре.
Необходими продукти:
150 грама хляб
100 мл прясно мляко
1 кг кайма
1 глава лук
2 яйца
черен пипер
кимион
риган
сол на вкус
3 - 4 клонки магданоз
100 грама брашно
олио за пържене
За картофеното пюре:
1 кг картофи
сол на вкус
60 - 70 грама масло
150 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
Накиснете хляба за кюфтетата за около 4-5 минути в млякото и леко го размачкайте. Смесете всички продукти за кюфтетата, докато не получите хомогенна смес.
Оформете малките цариградски кюфтенца, панирайте и ги изпържете в силно загрята мазнина.
За пюрето сварете обелените картофи със сол. Когато са готови, ги смесете с млякото и маслото, пасирайте.
В чиниите сипете от пюрето, а отгоре наредете кюфтенцата.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Съкратен поради кризата
10:08 09.04.2020
2 Свист
Коментиран от #3
10:10 09.04.2020
3 Спиро
До коментар #2 от "Свист":
Я ги прави по Чирпански, да има къде да си 'топнеш'. По стара българска традиция, да наблегнем на хляба.10:21 09.04.2020
4 Johansson
10:23 09.04.2020
5 Някой си
Ан тъй Вени, и никви пилета и разни хвъркати там, освен ако не са долетели право от шиша на грила :)
10:49 09.04.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 haмър
01:29 10.04.2020