Last news in Fakti

26 Юни, 2020 15:18 17 340 15

Никога не носете маратонки с...

  • маратонки-
  • официален сайт-
  • тоалет-
  • облекло-
  • мода-
  • модерно

Маратонките могат да се съчетаят с официални облекла, но важното е как ще го постигнете

Маратонките отдавна не са обувка, с която можеш само да тичаш в парка или да се потиш в спортната зала. Днес те са от обувките, без които не може да мине нито една модерна жена. Дори и най-женствената, пише jenata.blitz.bg.

Маратонките винаги са се асоциирали с уличната мода. Напоследък обаче се радват на все по-голяма популярност. Носят ги всички - от поп звезди до президенти. И заради разнообразието си от модели, шарки и видове, се съчетават с всичко - с рокли, с дънки и дори и със строги бизнес костюми.

Въпреки това, по отношение на тази обувка си има някои основни правила. И гледайки снимките на някои световноизвестни личности, осъзнаваме, че не всички са наясно с тях.

За да не изпадате и вие в подобни конфузни ситуации, тук ще ви покажем кои комбинации изглеждат повече от ужасяващо и как бързо да поправите грешката. 

С костюм

Никога не носете маратонки с...

Добре е да знаете, че маратонките не винаги се комбинират перфектно с елегантен панталон. Особено, ако той е от кадифе, има ръб, а обувките ви са сякаш от 2000-а година. Подобна грешка е допуснала моделът Кара Делевин. 

Тя може да бъде коригирана много лесно с една смяна на обувките. Моделът, на който красавицата е заложила, отдавна е демоде и ако имате нещо подобно - по-добре го изхвърлете! 

Тук може да вземете пример от Кендъл Дженър. Комбинацията от костюм с кецове изглежда доста хармонично, стига панталонът да е с дължина над глезена и без ръб. И да присъства и спортният елемент, заложете на тениска или семпла блуза с дълъг ръкав. Сакото се оставя разкопчано, за да може образът да е по-небрежен. 

С рокля

Никога не носете маратонки с...

При актрисата Кейли Куоко веднага се набива на очи несъответствието между тоалета и обувките. Вечерната ѝ рокля с пайети в комбинация контрастира с маратонките и я прави доста пълничка, а краката ѝ изглеждат ужасно къси.

За да избегнете тази ужасна грешка, никога не съчетавайте елегантна рокля със спортни маратонки.

За да изглеждате перфектно, заложете на ефирна рокля в небрежен стил както Емили Ратайковски. Бъдете сигурни, че никой няма да посмее да ви упрекне в липса на вкус.

Със сако с принт

Никога не носете маратонки с...

Наташа Королева е заложила на ненатрапващ се външен вид - тениска, панталон с модерна дължина.  Певицата обаче е пропуснала нещо много важно: толкова строг принт не се съчетава с лъскави маратонки. Той не е и подходящ за всеки.

Затова и външният ѝ вид изглежда доста претруфен.

От друга страна Валерия е наслада за очите на всеки стилист. Тук сакото идеално се вписва в спортния стил на тоалета ѝ. При нея всичко е актуално - дънките са къси, качулката на суитшъра е извадена над модерното сако, а масивните бели маратонки балансират и завършват стилната ѝ лятна визия.

С дънкова пола

Никога не носете маратонки с...

Познахте ли какво не е наред във визията на Тина Канделаки? Всичко! Виновна е неудачната дължина на полата, която визуално скъсява зашеметяващите крака на журналистката.

Външният ѝ вид става още по-груб заради удълженото сако и голямата чанта. А маратонките не се вписват в този нито бизнес, нито ежедневен вид. 

Как може лесно да се поправи този моден ужас? Вижте  Рийз Уидърспун! Тя е един от хората, които най-добре знаят как подчертаят достойнствата на фигурата си.

Въпреки ниския си ръст (само 156 см.), звездата изглежда невероятно благодарение на дължината на полата - точно над коляното. Дори романтичната ѝ блузка се вписва идеално. Ето така трябва да носите маратонки с дънкова пола!.

С дантелен гащеризон

Никога не носете маратонки с...

Може би този път Наташа Королева е искала да създаде успешна комбинация от ярък колан и обувки, но е успяла да намери само маратонки. С едни обувки с остър връх щеше да подчертае по уникален начин стройните си крака.

Дантелен гащеризон и маратонки за бягане не са сред най-добрите комбинации, на които може да заложите.

Всъщност, на някои им се получава да изглеждат добре и по този начин. Като на Хейли Бийбър например. Тя е по-висока от Наташа Королева само с една глава, но вижте колко безкрайни изглеждат краката ѝ, въпреки че са обути в маратонки!

При нея всичко е хармонично: една цветова гама, асиметрична кройка на роклята, макси дължина и ясно маркирана линия на талията с подходящ колан. Ето този образ може да повторите, без да се притеснявате, че ще изглеждате нелепо.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красива жена и умна и грамотна

    17 2 Отговор
    Няма как да изпада в конфузна ситуация..!
  • 2 Моделиера

    11 34 Отговор
    Маратонките са си баш за спорт, а това че селяните ходят с дънки и маратонки е отделен въпрос!
  • 3 Маратончо

    23 3 Отговор
    Както си искам така ще ходя!Тъпчовците от факти нямат достатъчно сиво вещество ,че да казват кое как се носи .
  • 4 Хм...

    15 0 Отговор
    Защо в заглавието става въпрос за маратонки, а в повечето примери са съпоставени маратонки с гуменки/кецове, и то в полза на гуменките/кецовете?
  • 5 радев

    22 3 Отговор
    Нося маратонки защото са удобни! Останалото не ме интересува.
  • 6 hmhmhm

    14 1 Отговор
    познай колко ме интересува мнението на някой си

    Коментиран от #11

  • 7 Ввв

    10 13 Отговор
    Маратонките са за спорт,другото е селяния,точка!

    Коментиран от #8

  • 8 Би ли казала

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ввв":

    Какъв спорт и струва ли нещо...?! (Никога не си била от ,, модерните млади жени,, сега вече няма полза...?!) Има ли при тебе малки деца, да ми се смеят на,, обуфките,,...?!
  • 9 Кочат

    2 1 Отговор
    Аз носа плетени пашмаги с бяли чораби. Боли ма шмайзера
  • 10 ЦСКА умре

    1 0 Отговор
    А с железни гащи може ли? (Бъзикам се) 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 11 ЦСКА умре

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "hmhmhm":

    Толкова, колкото Лудогорец е Френски тим - никак.
  • 12 Твоето име

    1 1 Отговор
    Как маратонките са носени от селяни с дънки? Некомпетентното мнение на Моделиера може да бъде върнато на село при баба му заедно съ самият него. Селяните нистина сте навсякъде по всяко време.
  • 13 естет

    0 0 Отговор
    Тава не го знаят само депутатите.
  • 14 Panata

    4 1 Отговор
    От доста време правя това което ми харесва на мен. Чувствайте се добре без значение с какво сме облечени живота лети.....

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.