Last news in Fakti

19 Юли, 2020 10:05 4 702 2

Рецепта на деня: Френски макарони

  • макарони-
  • десерт-
  • бадемово брашно-
  • какво да сготвя

Класически десерт

Рецепта на деня: Френски макарони - 1
Снимка: Shutterstock

Макароните са един от най-популярните френски десерти.  Ето как можете да си ги приготвите в домашни условия по рецепта на сп."Жената днес":

Необходими продукти:

За тестото:

2/3 чаша бадемово брашно
1,5 чаши пудра захар
5 супени лъжици захар
3 белтъка
1 супена лъжица ванилов екстракт

По желание можете да добавите багрила или какао.

За плънката:

7 супени лъжици омекотено безсолно масло
2 жълтъка
1/4 чаша захар или пудра захар
3,5 супени лъжици мляко
1 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

Смесете бадемовото брашно с пудра захар. Няколко пъти го пресейте през сито.

Загрейте фурната до 120 градуса. Покрийте тавата с хартия за печене. Имайте предвид, че ще правите кръгове с диаметър 2,5 см всеки, оставяйки между тях на разстояние 2-4 cm.

Смесете белтъците на средна скорост на миксера в суха купа, докато на повърхността избият въздушни мехурчета.

Постепенно добавете захарта на тънка струя, екстракт от ванилия и увеличете скоростта на миксера. Захарта трябва да се разтвори напълно.

Леко разбъркайте със силиконова шпатула белтъчната смес с брашното, което вече сте приготвили. Сместа трябва да е хомогенна. В идеалния случай, полученото тесто трябва да се стича на тежки гъсти капки от шпатулката.

Сложете тестото в шприц и направете кръгли формички върху хартията за печене. С рязко движение отрежете течащото тесто, така че да оформите малки опашчици.

За да станат формите на кръгчетата еднакви, ударете тавата няколко пъти в кухненския плот.

Оставете приготвената тава за 15 минути на стайна температура. Опитайте с пръст консистенцията на тестото. Ако то залепва за пръста ви, оставете го да престои още 10 минути.

Пречете макароните на 150 градуса в продължение на 14 минути. Когато изстинат, ги отлепете от хартията.

Приготвяне на плънката

Нарежете предварително омекналото масло на кубчета. Разбъркайте го, докато се получи еднородна смес.

Отделно разбийте жълтъците със захарта до пълното ѝ разтваряне. Добавете млякото и пак разбийте.

Поставете сместа в тенджера на котлона и бъркайте на слаб огън, докато набъбне като пудинг, като внимавате да не загори.

Върнете сместа в купата и бъркайте, докато се охлади отново на стайна температура.

Съединете два по два макароните с плънката.
 


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора дилемата

    0 1 Отговор
    Щом има тесто,отказвам ,от днес съм на диета...!
  • 2 Някой

    1 0 Отговор
    Много работа,отказвам се и аз!