Last news in Fakti

30 Септември, 2012 23:05 9 227 44

Мишо Шамара: Защо ни се повръща, Бойко знае

  • сарафа-
  • мишо шамара

 

Искам да кажа на Бойко Борисов следното: сега, като ни гледаш всеки ден, от сутрин до вечер по телевизията, сигурно ти се повръща, и сега можеш да разбереш как на нас ни се повръща, докато те гледаме всеки ден по телевизията. Това каза рапарът Мишо Шамара пред ТВ7, където гостуваше заедно със своя колега Сарафа.

Скандалът се завихри, след като рапърите бяха повикани на разпит...заради песен. Те отново потвърдиха в ефир, че в призовката им е написано именно това.

Двамата музиканти отхвърлиха обвиненията на водещата, че се опитват с шумотевицата около себе си да си направят евтин пиар и търсят сензация. "Според Вас заплахата да отидете за две години в затвора е пиар?", обърна се към нея Мишо Шамара. Ние никога не сме поругавали националния флаг. Това е най-голямата манипулация, добави още той.

Мишо Шамара и Сарафа се явиха тази седмица в Национална следствена служба по обвинение в поругаване на българския трибагреник в една от песните си. "Бяло, зелено и червено" е написана преди три години и оттогава музикантите попадат под удара на правосъдието и мълчаливата цензура. Обвинението е повдигнато от Съвета за електронни медии (СЕМ).

Български музикални звезди се застъпиха за рапърите. Певицата Белослава смята, че не е допустимо да се налага цензура в музиката: "Истинските рапъри казват това, което им е в сърцето, без да мерят думите си. Няма и не може да има цензура".

Случаят беше коментиран и от първите хора на нашата съдебна система. Главният прокурор Борис Велчев заяви, че мотивите срещу рапарите му се струват несъстоятелни. От своя страна, председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев беше категоричен, че песента им не нарушава конституционния ред в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    4 6 Отговор
    tova keleshche se e vzelo mnogo na seriozno

    Коментиран от #3, #16

  • 2 Методи Методиев

    10 5 Отговор
    Абе, Мишо ли си или просто мишок, на мен ми се повръща само като те гледам, без да слушам отвратителното ти словослагателство, без да споделям безмисления ти начин на живот, но съм принуден да те търпя, защото медиите чакат с отворени обятия поредната гнусна сензация, за да ни ангажират вниманието с нея. А ти даже не си сензация - ти си срам за родителите си, срам си и за детето си, срам си и за мишоците и за още много хора, които са принудени да слушат и гледат твоето медийно присъствия. Имам предложение - земи се гръмни и ни освободи от присъствието си !

    Коментиран от #6, #39

  • 3 ВИП ТИП

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "ВИП АМГ":

    Като тебе А
  • 4 Христов

    7 4 Отговор
    Изцяло подкрепям държавата срещу тия двамата нехранимайковци нарекли се рапъри опетняващи лицето на България

    Коментиран от #10

  • 5 wulkan

    5 2 Отговор
    Леке! Толкоз.
  • 6 Пламен Кисьов

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Методи Методиев":

    (1)промити медийни мозъци като вас, могат да напишат подобна псевдо патриотична изцепка... държа най-напред на кажа ,че не съм фен на шамара !!! просто ме хваща яд как ня'ква безсмислена песен, която е на почти 2 години и е крадена от американски изпълнители /wiz khalifa - black and yellow/ стига изобщо такъв апогей в така или иначе гнусните пропагандни новини ... аз не знам що за безхарактерни хора могат да бъдат "принудени" да гледат такива репортажи, да четата такива статии .. ми има и други сайтове /Фейсбуук - много популярен последно време/ има и други вестници /Сканди - любимият на нощните охранители е петъчния брой с допълнителни 2 страници судоку / .. лошото е когато батериите на дистанционното са се разредили - тва наистина е проблем .. виж в тоя случай вече си прикован пред телевизора ..

    Коментиран от #7

  • 7 Пламен Кисьов

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пламен Кисьов":

    (2)да оставиме сарказма и лошия тон на страна , но кажи честно : аджеба какво пък толкова друго интересно има??? какво толкова ще изпуснеш??? с какво толкова няма да си информиран?????? по тая телевизията ,че толкова много си възмутен от Михаилчо сиромаха - аз ще ти кажа к'во ще дават довечера бе, няма нужда да си пропиляваш времето - направо вади ракията от камерата , нарежи салатата, пускай чалгата да бичи и събери комшиите за белот : така почва се с АЕЦа .. веднага след това включване от събитието - "рязане на ленти" ... после горивата скачат от 01.10.12 с 2% /демек с 10% от 2 месеца до днешна дата, това не го обобщават в емисията - никога !!! /.. храните били замразени ама само на ушким - щото от 3 месеца насам свинското се качва всяка седмица с по 30-40ст. и стигна 10-на лева/кило , а лятото беше около и под 8 .. после репортаж за някой пиян шофьор, рекордьор за Гинес в раздела за обмяна на веществата , под раздел как количеството алкохолно съдържание в 1 литър кръв е повече от самата кръв - тва как става и аз не знам ...

    Коментиран от #8

  • 8 Пламен Кисьов

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Пламен Кисьов":

    (3)вече е станало време за спорта и се почва добър вече бла бла от 6 минутна емися дават 4 минутен репортаж как Цветето Пиронкова е била няква си там... иначе сексапилна украинка, и е заела феееноменалниото 278-мо място от 288 участници на гооолллемия шлем с награден фонд 30 000$ .. в оставащите минута и половина ще дадат обзор на българското първенство как Литекс бият с 5 гола Славия и как Венци Стефанов ще се закани с масажи на някой съдия и 10 секунди преди да пуснат времето, така само с четене на бързо ще споменат за Кубрат Пулев, че е защитил европейската си, както и интерконтиненталната си титла, същото време е оглавил листата на ИБФ и предстой да се изправи с/у #1 в света Кличко...

    Коментиран от #9

  • 9 Пламен Кисьов

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пламен Кисьов":

    почнете от (1) малко по-надолу ;]]]

    (4)та на фона на краткия обзор според мене Мишо Шамара, а.к.а. Биг Ша е някаква политческо-медийна пресилена инсинуационна пръцня* , разнесла се из уаканите до безобразие коридорите на бялата сграда с надпис на фасадата "съединението прави ..."
    /*уважаеми редактори/модератори/администратори и пр. тая дума не е за редактиране/цензура щото няма така дума ;]] /
  • 10 аноним

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Христов":

    вероятно си прав
  • 11 optimista

    2 4 Отговор
    ами пичове дави кажа само нещо за шамара този човек е един от хората който направиха възможно да има рам музика в бг то ни нече има лошо да има само чалга и некакви почти напълно голи гърли да пеят ама все пак само тая боза чалгата неможе трябва да има разнобразие и така ама са понеже на някой му е писнало дасе хулу правителството колко е нахайно което си е така и нищо не прави и понеже герб са най-слабата и крадлива партия досега и си е така вижте само цените те говорат за всичко това което става и затова тего обвиняват биг 6а добре де ама той бил
  • 12 optimista

    9 2 Отговор
    поругал флага ами ТЕ КАТО НИ САСИПВАТ КАТО ХОРА МАЧКАТ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ НЕНИ ДАВАТ ЗАПЛАТИ УМИШЛЕНО НЕЧЕ НЯМА ПАРИ ИМА АМА КАК СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ПРИ ЕДНИ ТЕХНИ ХОРА МНОГО ЗА НАРОДА МАЛКО АМИ ЗАМИСЛЕТЕ ТОЧНО СИ Е ТАКА И ЦЕНИ И ПАРИ И ЗАКОННИ ВСИЧКО СИ ГО ПРАВАТ ЗА ТЯХ И ТЕХНИТЕ ДАСА ДОБРЕ И ПОСЛЕ РАЗБИРАШ ЛИ БОЙКО ЩЕ ПОЧНЕ ДА СЕ ХВАЛИ КАК СТРОИЛ МАГИСТРАЛИ И Т.Н АМА ДРУГИЯ ПЪТ САМО ПОДНОВЯВА ОТСЕЧКИ И ТОВА АМА СЕ ПРАЙ НА ГОЛЯМ ДОБРЕЧЕ НАВРЕМЕТО Е БИЛ БАЙ-ТОШО ИНАЧЕ СА ШТЕШЕ ДА Е ПРОСТО ОХРАНИТЕЛ НЯКЪДЕ И ДА СЕ ЧУДИ ОТ КАДЕ ДАНАМЕРИ ПАРИ И Т.Н МИСЛЕТЕ ХОРА И ТО МНОГО КОЕ Е ТАКА И КОЕ НЕ Е АНЕ СЕ НАХВЪРЛЯТЕ НА МИШО ТОЙ НАЙ МАЛКО Е ВИНОВЕН ЗА ТАЯ КАША В БЪЛГАРИЯ ПОНЕЖЕ И САМИЯ ТОЙ Е ПОПАДАЛА ПОД УДАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА СЪЩО КАК ВСЕКИ ЧОВЕК КОЙТО ЖИВЕЕ ТУКА И СЕ БОРИ С ИДИОТИЗМА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ
  • 13 Гошо Ритника

    5 4 Отговор
    Мишо, Мишооооо каква проста очиларка си не е истина. Кух си като градинска лейка и си по тъп от средновековна брадва......
  • 14 веско алексиев

    4 3 Отговор
    От тоя по голям б....к няма
  • 15 Явор Кръстев

    5 0 Отговор
    К,во ви става бе хора по рапърските стандарти парчето си е направо патриотично . Не харесвам рап , рокаджия съм но във ваша чест го намерих , прослушах и прочетох текста.
    Един от куплетите в който има тълкувание на цветовете наистина трябва да се махне но всичко останало си крещи от патриотизъм. Както и любимият ми стих : " Не вярвам в Герб но силно вярвам в Герба" Така че драги съфорумци НЕ ВЯРВАЙТЕ НА СЛУХОВЕ И ПАЗЕТЕ РОДИНАТА.
  • 16 ПАШО

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ВИП АМГ":

    Като тебе а,ПИП АМХ......
  • 17 Гост

    2 2 Отговор
    Истината е че проблема не идва само от управляващите ами и от народа .. бил тъп бил кух и т.н. обаче нито 1 от вас не е направил и 1/10 от това което Мишо е постигнал. Само плюете, никаква подкрепа .. човека се изправя срещу ''Големия'' ББ а вие какво? Нито му помагате нито нищо ама после ревете тока скъп,бензина,нафтата и там подобни.
  • 18 кик

    1 2 Отговор
    от кога ви е еня за флагът бе ?кога бесеха Левски стояхте и гледахте и се напивахте и некой ви беше крив 4е не ско4ихте и 4акахте се някой да ви спаси сега 130 години по късно сте си същите мърди, бензина бил скъп тва не ви утърва ама сте се заврели зад мишките и само драштите и се напивате штото тогава ви идва сила да пишете а за друго и дума да не става......като сте толкова патриоти ЗАЩО НЕ СКО4ИХТЕ И ДА ОСВОБОДИТЕ ОПИЦ??????????????????А?

    Коментиран от #19

  • 19 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "кик":

    Защо .. щото са п.тки
  • 20 JOE

    2 1 Отговор
    Ако американски рапър изпее подобна пасен за американското знаме може би не само ще го цензурират а и ще лежи дълго в затвора, това не си го позволяват рапъри милионери работещи за големи компании,а наш Мишо си прави евтин пиар и се мисли за голяма звезда, но всичко си има някакви граници.

    Коментиран от #23

  • 21 руснака

    1 1 Отговор
    уважението не може да са задължи, уважението се печели с дела. щом шамара е написал неуважителна песен (не съм я чувал, но така разбирам от контекста), значи държавата не е успяла да спечели уважението му - затова не могат да му търсят отговорност! се едно да го съдят за това, че негови критерии за съвременна държава са по-високи от останалите
  • 22 The Bear

    0 0 Отговор
    Първо - рапът не е музика, а някакъв тъп речитатив на фона на гаден шум от музикални инструменти. Не знам кой слуша рап и кой чалга, но и двата "стила" "музика" са ужасна суб-култура и проява на липса на възможности от изпълнителите и творците й, и липса на вкус у слушателите й. Истинската музика и хубавите песни (с нормални и смислени текстове) се забравиха, а младото поколение може би не е и чувало за тях...... Но.... чалгата не прощава..... рапът също е вид чалга-култура...... а народът за жалост слуша именно това..... И сега Мишо с тъпото прозвище "шамара" става медийна звезда покрай някаква тъпотия - ми не му обръщайте внимение, не обръщайте внимание и на купищата безсмислени новини които се бълват от медиите .... всичко е разсейване от проблема на народа - бедността на държавата поради некадърност и крадливост на управляващата политико-икономическа олигархия и беглите инструкции на Американци и Европейци към нашите мижавци..... Но явно на народа му е съдено да изчезне като нация ....
  • 23 Цветан Михайлов

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "JOE ":

    Е извинявай, ама за Eminem май не си чувал ...
  • 24 красимир арнаудов

    0 2 Отговор
    ako negovite pesni sa pesni to az sam iztribitel , i nedei da govorish za primiera za razlika ot tebe choveka ima mn po vajna misiq
  • 25 sadas

    1 1 Отговор
    toz e mnogo zle kak moje edin chovek da se ima za nacionalist ....... i sashtevremenno da e samo za sex i alditoriata mu da e 10-15 godishni .... i toi bil nai golemia nacionalist i pee samo za narkotici .... i e narkoman az lichno sam gi vijdal tei vsichki na diskoteka ka na masata pred mnogo hora se drusat ... to i imeto mu takova misho-mishoka ......ne da gi vikat v policiata ami da gi pribirat i ne za po 3 godini ami za po 30000000000000
  • 26 тото

    1 1 Отговор
    Мишо шамара , крайно време е някой да те нашамари . От прост човек няма как да излезе нещо умно , о.ра се пред цялата държава затова вече ще си известен като Мишо-Л..ното .
  • 27 stolichanin

    1 0 Отговор
    Mishoci cirkadjii
  • 28 ЯДОСАНО КОПЕЛЕ

    1 2 Отговор
    Б БОРИСОВ Е ПРЕМИЕР И Е НОРМАЛНО ДА ГО ВИЖДАМЕ ЧЕСТО ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА. ТЕБЕ БЕ КЕЛЕШ СМЕШЕН ОТ ТЕБЕ МИ СЕ ПОВРЪЩА ЩЕ СРАВНЯВАШ ЦВЕТОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ С М..ЗИС И ЛИНИЯ КОКА, А ПОСЛЕ ЩЕ ХОДИШ ДА МИ РЕВЕШ ПРИ СЛАВИ ,ЧЕ СА ТИ НАРУШИЛИ ПРАВАТА НА СЛОВОТО СМЕШНИК ПЪЛНА МИШКА СИ !!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 аз

    1 0 Отговор
    И двамата са б...ци леко сдин по един
  • 31 Георги Иванов

    0 1 Отговор
    Само, че тая песен е леко крадена като концепция от DenYo feat. Edinaka - Paradox. И аз не виждам(чувам) какво обидно има в песента.
  • 32 optimista

    1 1 Отговор
    абе номер 28 ти тъп ли си или много или си като всички ОСТАНАЛИ КОЙТО ПИШАТ ЗА ТОВА БГ ТО НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ ЗАЩОТО ИМА ТАКИВА Л...А КАТО ВАС ДЕТО САМО МОГАТ ДА НАПАДАТ А ПОСЛЕ КАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ РЕВЕТЕ АМА ТОКА АМА ВОДАТА АМА ПАРНОТО ОЩЕ СЕ Г.ЗЕТЕ НА БОЙКО КАТО СТЕ ТАКИВА ДУПЕДАВЦИ
    ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ВАС
  • 33 ЯДОСАНО КОПЕЛЕ

    1 1 Отговор
    Дупедавец си ти мойто момче не съм казал че управлението на герб е цветущо, но последния който трябва да прави критики е това варненско л..но ,а и ти самия какво държавата ли ще оправите ако се махне Бойко изведнъж ще цъфне някакъв ангел дет ще ви нахрани всичките и ще се усмихва Герб може да не струва, но са далеч по-малко кавали от предишните БСП НДСВ и т.н.
  • 34 истината боли

    1 0 Отговор
    Моето лично мнение е че истината може да се покже по много начини.Смешно е че управляващите обръщат такова внимание на тези клоуни.Тези институции трябва до борят ПРЕСТЪПНИЦИТЕ .А не за разправа с палячовци като тези поръчкови трубадури на БСП и ДПС.Относно ГЕРБ със тази политика неги очаква светло бъдище жизнения стандарт на хората пада към дъното това ще даде ГОЛЯМО отражение за подкрепа към тях....Аз съм гласувал за ГЕРБ но виждам регрес а не прогрес.
  • 35 optimista

    1 1 Отговор
    точно сиго казал евалата колега номер 34 тоз бойко само съсипа всичко ами бсп са боклук ама при тях цигарите бяха по 2,40 viceroy бензина 1,85 газта 1,15 а кажете са кой е по зле и кой по добре ако можете да мислите ще прецените дане говорим че измисли един куп тъпи законни за синя зона,зелена зона,за децата от колко трябвало да ходат на градина и т.н в вреда на и без туй изстрадалия народ ама вие пак ми говорите маркови кули
  • 36 ЯДОСАНО КОПЕЛЕ

    1 1 Отговор
    Хмм нека помислим да започнем с цените на горивата те поскъпват не само в България из цяла Европа също и на повечето места са далеч по-скъпи лично аз съм го видял. Цигарите - не знам не съм пушач. Сини и зелени зони, собственик на паркинги и гаражи е не Б Борисов а гръцкия мафиот Таки , който го издирва и интерпол всичко това си е лично негово дело за пране на пари правителството трябва да се бори с него но все пак това не е някакъв кокошкар, а далеч по-голям престъпник. Ама вие си гласувайте за БСП не се притеснявайте то Бойко ви е виновен за всичко само дето ако комунягите дойдат пак на власт тогава ще го ядете ГОЛЕМИЯ защото всичките проблеми които герб малко от малко смегчава тогава ептен ще цъфнат и като ти стане горивото квото и в Гърция или на запад 4лв и като ти падне още заплатичката тогава на кого ще ревеш не знам :)
  • 37 Бащата на копелето

    3 0 Отговор
    Тиквата Бойко Борисов, е агент на комунистите.
    В момента разиграва театър, все тройната коалиция му била виновна .
    Ако му бяха толкова криви, щеше да съди и да вкарва в затвора "крадците от тройната коалиция". Щяха да върнат изкрадените пари .
    А той, като малките деца:
    - "Станишев ми изяде десерта, сега не знам какво да правя.".
    Докато се разиграва театрото, се разпределят евро пари помежду мафиотските групировки, в които участват и управляващите .Не може да се твърди че няма пари за пенсии и заплати, а в същото време по дискотеките и хотелите на черноморието да не се издават касови бележки .Хазната губи милиони на година .
    Не може да си безработен и да караш чисто нов джип AUDI за 100 000 лв. и никой да не го провери откъде идват парите-наркотици, оръжие, проститутки, продажба на деца за донори на органи .
    А тези, който подкрепят Герб са идиоти или са вътре в театрото .

    Познат реши да си продаде ресторанта за 1 000 000 лв., за една седмица имаше 8 предложения да го купят, но с условието да ги платят на ръка, а в документите да се пише, че е продаден за 100 000 лв. Това са пари от незаконен бизнес .
    Пари нямало в България, глупости .
    Много се краде .
  • 38 Попа

    0 1 Отговор
    до 37

    ти па как се впечатляваш на джип Ауди. Това ли ти е иконата за кола бе. Ауди са пълни кенефи. Не четеш ли коментарите под новините за колите. ВИП АМГ най-добре ще ти каже за Ауди какви са боклуци. Само Мерцедес е истината
  • 39 Димитър Гелев

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Методи Методиев":

    Да се качи на покрива на паметника на връх Шипка и да се хвърли от там, в знак на покаяние! А Белослава ,нека гледа,че и тя нещо иска да хване последния вагон на влака на безплатния PR ! Ако Мишо го е страх и не иска ,ще му помогнем !
  • 40 seli6

    1 0 Отговор
    qsno e,4e si ot postavenite lica v net'a, no da be6e se ogramotil malko:/otnasq se za po-ve4eto ot komentira6tite/ Bay ti To6o se obra6ta v groba ot diapozana na manipolirane na naroda-ot nastoq6tite vlastoima6ti,a pyk ostanalite 'politici'sa tolkova stapisani ot tazi arogantos,4e ne mogat da reagirat adekvatno.........Gospod da ni e na pomo6t!!!!!!!!!!!!!
  • 41 seli6

    0 1 Отговор
    OPTIMISTA?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 42 Марков

    1 0 Отговор
    Кучетата си лаят кервана си върви, а народа спи! Няма кой да го поведе всички се издъниха от алчност.Само милиардер, както в Грузия се появи и ги засипа с кинти и опозицията спечели ,ама тука никой няма да си хвърли кинтите та той Бойко им ги сабира всеки месец.Който не плаща си тръгва от сцената на мига.Бойко се бетонира с тези магистрали и няма да има кой да го мръдне и сантиметър назад.На опозицията хич им я няма позицията.Бинев нещо се надъха ,ама до нова година ще си лае и после ще е тих и мил.Шамара го направихте герой та той също е купой на социализма.Хайде ,че кучетата залаха и кервана тръгна за следващата спирка.
  • 43 йоци

    1 0 Отговор
    Чудясе чалгата или рапа е поголяма пумия.
  • 44 гъс

    1 0 Отговор
    кой пък те знае тебе бее, паляк неандерталски хаха
    повръщало му се било
    паун