Last news in Fakti

24 Август, 2020 10:05 4 034 3

Рецепта на деня: Мариновани тиквички

  • тиквички-
  • марината-
  • буркани-
  • какво да сготвя

Хрупкави и ароматни

Рецепта на деня: Мариновани тиквички - 1
Снимка: Shutterstock

Ако ви се приядат тиквички със сос през лятото, може бързо и лесно да си ги приготвите, но ако искате да съхраните зеленчука за зимата, то тогава трябва да ги сложите във фризера или пък да ги мариновате. Днешната рецепта на tialoto.bg е именно за второто.

Необходими продукти:

3 кг тиквички
6 с. л. захар
12 скилидки чесън
6 с. л. сол
6 стръка пресен копър
6 броя дафинов лист
3 броя листа от хрян
4 л вода

Начин на приготвяне:

Измивате хубаво тиквичките и ги нарязвате на кръгчета, без да ги белите. Ако са по-големи, семената им се изрязват.

Слагате подходящ съд на котлона и кипвате водата със солта, захарта, подправките, като накрая добавяте оцета.

Взимате бурканите, които сте приготвили и на дъното на всеки поставяте по скилидка чесън, малко копър, хрян и дафинов лист. После нареждате кръгчетата тиквички плътно, но оставяте малко място за маринатата, с която ги заливате.

Бурканите се затварят хубаво и се стерилизират като врат за около 7-10 минути. После се изваждат и обръщат с капачките надолу.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радо

    1 2 Отговор
    Колко литра трябва да е оцета за маринатата?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лора

    1 1 Отговор
    Върха си, краставиците не струват при тях, ядеш, ядеш и не ти омръзва.!