Тези хрупкави кисели краставички се приготвят много лесно и им трябват само 24 часа в хладилник, за да бъдат готови за консумация. Може да ги съхранявате на студено няколко месеца, но е най-добре да се изядат в рамките на 1 месец, пише trafficnews.bg.
Необходими продукти:
1 1/4 чаши вода
1/3 чаша ябълков оцет
1 1/2 супени лъжици сол
1 супена лъжица мед
4-5 скилидки чесън
900 грама корнишони
пресен копър (цвят копър или 2 чаени лъжици сушен копър)
1/2 чаена лъжица чили на люспи
Начин на приготвяне:
Направете саламура, като в тенджера сипете водата, оцета, солта и меда. Оставете сместа да заври и отстранете от котлона.
Вземете 2 чисти буркана и на дъното сложете скилидки чесън, копър и чили. След това плътно наредете корнишоните/нарязаните краставици.
Налейте саламурата в бурканите, трябва напълно да покрие краставичките. Тъй като след това няма да варите бурканите, не трябва да оставяте разстояние между зеленчуците и гърлото на буркана.
Хубаво затворете бурканите и ги сложете в хладилник за най-малко 24 часа, преди да консумирате киселите краставички.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 мн4к4
След дори 48 часа, тия краставички ще са ис все едно си ги мил в саламурата, а вътре ще са си като тия дето не си ги топил там.
Виж ако ги оставиш една седмица и малко отгоре, на стайна температура, може и да има промяна.
10:32 19.09.2020
2 венке
10:36 19.09.2020
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 пройчо
11:41 19.09.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Ко му хареса на Кани ва...?!
12:51 19.09.2020
10 Вла
13:03 19.09.2020
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Аз искам пък ДК
13:37 19.09.2020