Last news in Fakti

19 Септември, 2020 10:05 10 409 12

Рецепта на деня: Бързи кисели краставички

  • кисели краставички-
  • буркани

Без варене

Рецепта на деня: Бързи кисели краставички - 1
Снимка: Shutterstock

Тези хрупкави кисели краставички се приготвят много лесно и им трябват само 24 часа в хладилник, за да бъдат готови за консумация. Може да ги съхранявате на студено няколко месеца, но е най-добре да се изядат в рамките на 1 месец, пише trafficnews.bg.

Необходими продукти:

1 1/4 чаши вода

1/3 чаша ябълков оцет

1 1/2 супени лъжици сол

1 супена лъжица мед

4-5 скилидки чесън

900 грама корнишони

пресен копър (цвят копър или 2 чаени лъжици сушен копър)

1/2 чаена лъжица чили на люспи

Начин на приготвяне:

Направете саламура, като в тенджера сипете водата, оцета, солта и меда. Оставете сместа да заври и отстранете от котлона.

Вземете 2 чисти буркана и на дъното сложете скилидки чесън, копър и чили. След това плътно наредете корнишоните/нарязаните краставици.

Налейте саламурата в бурканите, трябва напълно да покрие краставичките. Тъй като след това няма да варите бурканите, не трябва да оставяте разстояние между зеленчуците и гърлото на буркана.

Хубаво затворете бурканите и ги сложете в хладилник за най-малко 24 часа, преди да консумирате киселите краставички.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мн4к4

    13 1 Отговор
    Личи си когато някой дава съвети и рецепти, без да има нужната подготовка и опит.
    След дори 48 часа, тия краставички ще са ис все едно си ги мил в саламурата, а вътре ще са си като тия дето не си ги топил там.
    Виж ако ги оставиш една седмица и малко отгоре, на стайна температура, може и да има промяна.
  • 2 венке

    15 0 Отговор
    не публикувай неща които не са ти ясни изобщо.нощната статия,там ти е силата.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пройчо

    2 1 Отговор
    + по 2 таблетки аспирин на буркан.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ко му хареса на Кани ва...?!

    2 0 Отговор
    Нямам,, маза,,...!
  • 10 Вла

    2 0 Отговор
    Искам тази да спре да пише в сайта.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Аз искам пък ДК

    3 1 Отговор
    Съвсем да, се махнете от сайта, заедно с този, дето еи даде,, самочувствие без покритие,, - шпекувия салам само у къщата на братчеда ти, краставичките по желание...!