Любимите ни сочни червени домати са прекрасни за свежа салата през лятото. След средата на септември обаче, те все по-трудно могат да се съхраняват свежи. Има няколко малки трика, които ще ви помогнат да им се насладите за по-дълго. Узрелите домати могат да се съхраняват в хладилник до 4 дни без проблем. След това губят част от вкусовите си качества, омекват и по тях се появят по-тъмни петна.
Ако имате хладно място в дома си, в което температурата е между 12 и 21 градуса, съхранявайте ги в него. Там те ще останат свежи за по-дълго и ще запазят вкуса си, без да се наруши ензимната им активност, която произвежда аромата им.
Ако доматите не са узрели напълно, в никакъв случай не трябва да се поставят в хладилник. Те се съхраняват на стайна температура, подредени на един ред, без да са изложени на пряка слънчева светлина. И най-важното – ако имате възможност, купете си домати на стебло. Така ползите ще бъдат двойни. То ще предотврати напускането на влагата от червеното изкушение и ще блокира достъпа на въздух, а по този начин и на мухъл и бактерии.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Селянин
17:09 23.09.2020
2 Онуфрий
Пресни, току що брани.
17:10 23.09.2020
3 Маца
Още по-добре - с колците.
17:23 23.09.2020
4 123
17:25 23.09.2020
5 Доматът
17:33 23.09.2020
6 Лора
17:34 23.09.2020
7 Селянин
Коментиран от #8
18:05 23.09.2020
8 Гражданин
До коментар #7 от "Селянин":
Ах ти хитрецоо :)18:25 23.09.2020
9 Деда ви Кольо🦏
18:27 23.09.2020
10 Радо
кой ги расклати...
18:34 23.09.2020
11 Циклопът
18:58 23.09.2020
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Дамски ги яде
20:14 24.09.2020