Last news in Fakti

4 Октомври, 2020 11:05 3 968 13

Хората с този цвят на очите мислят по-бързо и пият по-малко

  • цвят-
  • очи-
  • цвят на очите-
  • мутация-
  • предимства

Оказва се, че хората с кафяви очи имат някои особености

Хората с този цвят на очите мислят по-бързо и пият по-малко - 1
Снимка: Shutterstock

Според данните, събрани в хода на изследванията, дело на специалисти от университета в Питсбърг, бяха разкрити нови удивителни способности на хората с кафяви очи, информира Дарик.

Проучването доказа, че жените с кафяви очи имат по-ниска търпимост на болка в сравнение с дамите със сини, пъстри или зелени очи. Поради тази причина те страдат повече по време на раждането.

Според същото проучване светлооките жени са по-малко склонни към безпокойство и депресия - след раждането на децата те са по-малко склонни да се притесняват и изнервят, а също така имат и по-малко пристъпи на паник атаки и негативни мисли.

Друга невероятна характеристика на хората с кафяви очи е, че те мислят няколко пъти по-бързо от останалите - това е установено от изследователи от Университета в Единбург във Великобритания. В мащабен експеримент се оказало, че студентите с тъмни очи са по-добри при преминаване на тестове и изпълнение на задачи, които изискват бързо намиране на верни отговори. В същото време хората със светли очи са по-добри стратези - тяхното мислене отчита по-добре възможните последствия на моментните решения в бъдеще.

В допълнение, хората с кафяви очи по-рядко са склонни да развият алкохолна или наркотична зависимост. Според данни, публикувани от изследователския портал „ResearchGate”, светлооките хора и от двата пола пият много повече алкохол.

Според учените хората със сини или зелени очи са по-малко чувствителни към въздействието на алкохола и за това се нуждаят от по-големи количества, за да се опиянят.

Същото изследване е доказало, че хората с кафяви очи са по-малко склонни да развият рак. Експертите заявяват, че колкото по-светли са очите ви, толкова по-чувствителни сте към въздействието на вредната ултравиолетова радиация.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    3 10 Отговор
    и жената е сас кафияви очи и аз сам сас кафиави очи мисла барзо и сваршвам бавно

    Коментиран от #4

  • 2 мечо

    0 8 Отговор
    убаче за рикия щте отрепа ниякои пия рикия като бидон бес дано така че това за хората сас кафияви очи е участи виярно
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 5 Отговор
    ДЕСИотГРАД ЛОМ и ДЕСИ отГРАД КОЗЛОДУЙ са с кафеви очи а има една песен недей да търсиш моите кафеви очи
  • 4 Даааа

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Докато се осмислиш, отлетяха и 💰 💰 💰, лаптопа! Чак очите ти посиняха от мислене!
  • 5 Ами това е Бауи

    3 4 Отговор
    Омря горкия от много мислене...!
  • 6 Парашке, оня наистина мразеше ДЦ

    1 1 Отговор
    Мислил е като тези, но ти си дърта и грозна и наистина пречиш с прозтотия та си, явно не знаеш какво е трол, хейтър, хакер, това е братчетка, ти, която я караше да ти лекува,, лудостта,,...!

    Коментиран от #7

  • 7 И още нещо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Парашке, оня наистина мразеше ДЦ":

    Нима, някой като те наблюдава в къщи, какво е, това е по зле от телефонен измамник, всички които по сайтовете и гледат да правят някому зло са такива, които мислят , че са,, божи,, кравички,,....! (От истината боли, но наистина да е такава, а от лъжата още повече боли...!)
  • 8 Eeee

    4 1 Отговор
    Какво пият по-малко,вода ли?😂
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Чукундури

    0 1 Отговор
    Пият по-малко мъжки оргазъм😜
  • 12 Другия с коня

    0 1 Отговор
    Всичко,което важи за Блондинките и Брюнетките като начин на мислене се определя не от цвета на косата,а от цвета на Очите.Блондинка е светлоока жена....Те са Рационални,Интуитивни и Алогични...Буквални и. Алчни..Чувствата им са свързани с придобиването....Щом Вземат са щастливи,щом Дават са Нещастни...Емоционални Инвалиди са Светлооките...Не случайно северните нации от светлооки са "Студени" ...Ей такива неща знам без да съм" Професор"...

    Коментиран от #13

  • 13 една

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Другия с коня":

    Е то затова не си професор - защото нищо не знаеш, а пишеш само клишета. Не визията и очите в частност определят интелекта на човека, а образованието, прочетените книги, и перманентното самоусъвършенстване и надграждане на интелектуалното ниво.
    Не опаковката, а съдържанието е важно и между двете няма пряка връзка.
    Айде, вдигай капака на поредната кола и се залавяй за работа, че мисленето явно не ти е силната страна.