Last news in Fakti

4 Октомври, 2020 12:54 1 899 7

Какво се случва с тялото ни по време на изолация?

  • изолация-
  • карантина-
  • вреда-
  • полезно-
  • тяло

Макар да е необходимо да си стоим вкъщи, за да пазим здравето си, това има своите недостатъци

Какво се случва с тялото ни по време на изолация? - 1
Снимка: Shutterstock

Откакто ни се наложи да си стоим вкъщи за повече време, започнахме и да намираме повече начини да се забавляваме сами и затворени благодарение на новите технологии и бързите доставки. Но изолацията има и доста негативните ефекти. Ето кои са те:

Надебелявате

Ако работите от вкъщи, вероятно хладилникът ви е на няколко крачки разстояние. По данни на ООН от началото на пандемията от коронавирус, затлъстяването представлява сериозна заплаха. Това се дължи на факта, че хората са принудени да пестят пари и по този начин избират нездравословни храни, пише Дарик.

Сърцето и дробовете отслабват

Ако не се движите, не повишавате сърдечната честота. Същото важи и за белите ви дробове. Ако сте обездвижени, дихателната функция се влошава. Освен това, хората с лошо здраве на белите дробове се считат за по-податливи на коронавирус, тъй като това е респираторно заболяване. Много от тях вероятно остават вкъщи, за да намалят риска от инфекция. Ако те не се движат обаче и не увеличават притока на кръв към белите си дробове, тогава състоянието им може да стане още по-зле така или иначе.

Увеличава се рискът от гръбначно изкривяване

Ако по цял ден работите седнали върху неудобен стол или легнали, това вреди върху гръбнака и рамената ви. Специалисти препоръчват да си набавите удобни столове и бюра, които ще ви носят комфорт.

Мозъкът ви работи по-бавно

Когато сме в движение в мозъкът ни протичат процеси, които разграждат токсините в кръвта и дори им пречат да отидат в мозъка, където могат да убият мозъчните клетки. Липсата на движение или упражнения водят до забавяне на мозъчната дейност.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Suki

    6 1 Отговор
    Или нито едно от изброените!
  • 2 Абе

    1 0 Отговор
    Питайте гербавите, те се изолираха най-бързо.
  • 3 навалисимо

    6 0 Отговор
    Ракията свършва три пъти по-бързо,от очакваното.Колената омекват,а главата тежи.Подут корем,газове и воня.
  • 4 Нищо

    0 2 Отговор
    Не мирише, както на някой му се иска, но контингента не може да се похвали с това, даже се гордее...!
  • 5 Гръбначни изкривяване

    3 0 Отговор
    Да,, от много мърсуване със свинари и братчеди от ранна възраст, но устата най много се изкривява от грехове..!
  • 6 Аз от

    1 0 Отговор
    Самото начало на пандемията не съм седял у нас. Излизах с приятели и ми беше много готино че нямаше никой. И си виках лооол колко е яко. Ходихме на сам на там по кварталите. Играхме баскет седяхме на пейките беше добре говорихме си лафихме се докато не стана време за да се прибираме. Да ви кажа да си изолиран не е лошо. Включи си конзолата играй игри. Виж онлайн играй с някой и така. Аз ли да ви уча какво да правите. Просто се забавлявайте.
  • 7 ЦК на ГЕРБ

    0 0 Отговор
    Много ми е добре! Хапвам ,пийвам, уважавам си редовно булката,понякога и съседката.какво му трябва повече на един мъж?!