Last news in Fakti

4 Октомври, 2020 15:12 11 604 27

Защо млада туристка замина за Турция с напълно непознат? (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • пътуване-
  • мистерия-
  • непознат-
  • турция-
  • коронавирус

Двама американци решили да заминат заедно на далечно пътуване, без да се познават

В година на извънредно положение, забрани за пътуване и хаос, причинен от коронавируса, все пак съществуват малки възможности за приключения в друга държава. Но какво се случва, ако вие сте единственият човек от обкръжението ви, който иска да пътува в тези смутни времена?

Точно това се случило с Джосая Бъртън и Терезе Рока - самотни хора, с които никой от приятелите им не искал да пътува. Макар да били напълно непознати, решили да заминат на почивка заедно.

„Трябваше да замина за Япония с приятел, но сега Япония е затворена. Затова търсих държави, отворени за американци“, обяснява 32-годишният Бъртън пред CNN.

🇹🇷

Публикация, споделена от Therese Rocca (@thereserocca) на Сеп 9, 2020 в 1:51 PDT

„Приятелят ми реши, че не иска да пътува по време на коронавируса, но аз все пак исках да замина. Първоначално гледах към Хърватия, но трябваше да имам отрицателен тест за Covid-19, направен 72 часа по-рано. Турция нямаше такова изискване, затова избрах нея“, добавя той.

Тъй като никой не искал да пътува, той се обърнал към Фейсбук групата 10XTravel, която има 40 000 членове. „Не исках да пътувам сам, затова пуснах съобщение в групата, че ако някой иска да дойде или да се срещнем, или ще бъде в Турция по същото време, да ми каже“, казва мъжът.

36-годишната Рока от Денвър видяла съобщението и отговорила незабавно. „Търсех някой, с когото да отида на почивка. Не можех да накарам никой от приятелите и семейството си да тръгнат заради притесненията им от коронавируса. Затова видях поста на Джосая и го коментирах. Той ми даде маршрута си и каза: „Можеш да ми пишеш да го обсъдим. Така и направих“, разказва тя.

„Говорихме за стила си на пътуване, какво обичаме да правим. Нали разбирате - колко сме романтични, колко сме авантюристични. И тогава се оказа, че има съвпадение в датите и че вече си бях взела почивка от работата, защото трябваше да съм в Южна Африка. Но сега тя е затворена за американски граждани и трябваше да го отменя“, допълва тя.

След кратък разговор в социалната мрежа, Рока решила да си резервира същото пътуване до Турция. „Тя ми каза, че ще си помисли до другия ден. но само час по-късно тя ми писа и каза, че е резервирала пътуване със същия маршрут. Това беше. Оттам нататък бяхме другарчета на път“, коментира Бъртън.

🇹🇷

Публикация, споделена от Therese Rocca (@thereserocca) на Сеп 7, 2020 в 1:56 PDT

Двамата продължили да си пишат през следващите дни, за да резервират обиколки, превоз и застраховки. „Тогава ми светна, че заминавам с абсолютно непознат. Затова му казах: „Сигурен ли си, че нямаш проблем някакво случайно момиче, което никога не си срещал, да дойде с теб?“, а той каза: „Да, никакъв проблем“.

„Имаше моменти като: Господи, надявам се да се разбираме, защото тъкмо поехме ангажимент да направим това. Семейството и приятелите ме питаха дали ще бъда добре с някого, когото не съм срещала. Те имаха притеснения и затова дали трябва да отида на почивка с напълно непознат. Но те се довериха на преценката ми, аз също се доверих на преценката си“, казва жената.

Да заминеш с някого, когото никога не си срещал, има своите предимства, твърди Бъртън: „Казвах на приятелите си, че да заминеш с непознат за мен е най-доброто от двата варианта, защото не се чувстваш задължен към този човек. Ако той не иска да прави нещо, тогава няма да му се ядосваш“.

„Резервирахме си отделни стаи, за да имаме лично пространство. Ако имаше някакви проблеми, можехме просто да се разделим и да правим каквото си искаме. Помислих си: просто отиди и се наслаждавай“, добавя той.

Времето от първоначалното запознаване онлайн до резервирането на пътуването и срещата на живо е било общо 4 дни. За някои може да е прекалено скоро, но се смята за нормално при онлайн уговорките.

Двамата пристигнали в Истанбул на 5 септември и веднага започнали да го разглеждат. След това заминали за Кападокия, където отседнали в хотел в пещера и се возили с балон. Оттам отишли в курорта Кушадасъ, където се спуснали с парапланери и посетили минералните извори.

Използвайки точки за летене и пари в брой, Бъртън и Рока успели да хванат някои доста изгодни оферти за почивката си.

„Летяхме с Turkish Airlines и отсядахме в различни хотели за една седмица. Основната верига хотели беше Hilton, но отседнахме и в независим хотел в Кападокия. Общо похарчихме по 1000 долара на човек. Това включваше полети бизнес класа, хотели и лични разходи“, обяснява Бъртън.

След толкова време, прекарано заедно, пътуването можеше да свърши по два начина – голям разрив или силно приятелство. За Рока и Бъртън е второто, те дори обсъждали създаването на общ бизнес, с който да помагат на другите да намират изгодни оферти и компания за пътуване.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    36 7 Отговор
    те и двамата турци... да се вземат.
  • 2 Сякаш няма други актуални теми....

    37 9 Отговор
    Незнайни и нищонезначещи субекти, и то чужди граждани се явяват като новина.... Това журналистически материал ли трябва да бъде?
  • 3 Дельо Хайдутин

    29 8 Отговор
    Предполагам че е сляпа жената и не му вижда мутрата.Тоя ако го срещне жена нощем веднага си дава чантата доброволно.
  • 4 Толкоз

    22 9 Отговор
    ѝ е акъла !
  • 5 Един турчин

    31 5 Отговор
    Чука и се като на Събинчето.
  • 6 Predator

    17 6 Отговор
    Само, че тоя е гей...
  • 7 Ташунко

    17 2 Отговор
    Защото обича да яде много и различно месо! Катпо всички "жени"!
  • 8 Пурко

    29 3 Отговор
    И ся не ми стана ясно ибали ли са са или не. Информирате ма
  • 9 Добре, че е млада, туристката

    10 1 Отговор
    Но аз с тоз бих отишла само в Антарктида...!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хората буквално са готови на всичко

    10 4 Отговор
    Само и само да отидат в Турция. Примерно и аз си затварям очите за много неща като всяки уикенд изпращам жена ми на пазар в Едирне с цял автобус непознати...

    Коментиран от #14

  • 13 Реклами платени от Анадола ...

    9 5 Отговор
    Само там е обетованата земя за американките мераклийки свикнали на всякакви смели и рисковани авантюри завършващи в багажното на самолета....

    Коментиран от #23

  • 14 Урко

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "Хората буквално са готови на всичко":

    После не ти ли хлопа малко?

    Коментиран от #15

  • 15 Не съм пробвал

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Урко":

    Нали знаеш...умора, главобол от пътя и докато мине идва другият уикенд...
  • 16 Трип

    6 3 Отговор
    Интересна реклама за туризма в турция.
  • 17 един от многото

    12 1 Отговор
    Нали знаете , че секса не е причина за запознанство.
  • 18 ИВАН

    9 14 Отговор
    Американците да си ходят колкото си искат в Турция, един истински българин никога няма да стъпи в Турция - та ако ще и пари да му дават ... сори ама не са ми интересни

    Коментиран от #22

  • 19 Мария Тънасова

    7 5 Отговор
    При нас пък само "мсигани вече, жив турчин не се види. Скръб. Трябва да ходим по Хасково, Кърджали, Шумен, Силистра, Разград, Добрич, Варна и Бургас. Там е нашата Турция.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 От Анталия

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "ИВАН":

    Ганю стой си на село!
  • 23 Истината

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Реклами платени от Анадола ...":

    Предпочитат Анадола пред "европейска" България!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ИВАН

    2 0 Отговор
    Ние, ганювците си стоим на село, а отворените тарикати са в София и ходят по Анталия и другите турски курорти .... еееех, блазе им :)))
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.