Last news in Fakti

5 Октомври, 2020 14:07 5 347 10

8 начина да спестявате пари всеки ден

  • спестявания-
  • съвети-
  • правила-
  • пари-
  • спестяване-
  • всеки ден

Повечето хора изобщо не спестяват по една или друга причина

8 начина да спестявате пари всеки ден - 1
Снимка: shutterstock

На практика заделянето на някой лев встрани може да е трудно начинание, особено ако доходите ви не са много високи.

За щастие има някои лесни начини, които ще ви позволят да спестявате в ежедневието. От Business Insider посочват кои са те:

1. Оптимизирайте дребните разходи, без които можете да минете.

Създайте си спестовна сметка, в която ежедневно прехвърляте малките суми, които сте спестили през деня. Съвременните технологии позволяват това да става лесно през мобилните ни устройства. Спестете си обяда навън, кафето от машина и др., които може да приготвите у дома си и сумата от тези спестени разходи веднага прехвърлете към спестовната си сметка.

2. Следвайте 48-часовото правило за нови покупки.

За да предотвратите импулсните покупки, изчакайте 48 часа, след като откриете нещо, с което искате да се сдобиете. Това ще ви даде време да преосмислите желанието си да купите продукта.

3. Ползвайте обществен транспорт или ходете пеша.

Спрете да карате автомобила си ежедневно, за да ходите на работа. Вместо това, използвайте обществен транспорт. Или пък опитайте да карате колело или да ходите пеша няколко километра всеки ден, което ще запази портфейла и здравето ви в добро състояние.

4. Използвайте приложения за финансово планиране.

Те осигуряват почти безпроблемен начин да пестите пари всеки ден, тъй като могат да се свързват директно с вашите сметки, за да проследяват разходите и да ви предупреждават за проблемни области.

5. Намалете или елиминирайте повтарящите се разходи.

Вземете лист или направете електронна таблица и избройте всички повтарящи се разходи, които бихте могли да намалите и дори да елиминирате.

6. Опишете всеки разход.

Виждайки къде отиват парите ви всеки ден, може да се замислите за ненужните покупки, които можете би правите. Освен това премахването на тези допълнителни ежедневни покупки може да ви помогне да заделите повече пари в бъдеще.

7. Планирайте храненията си.

Най-добрият начин да се справите с разхищението на храна е да търсите рецепти, за които са нужни припокриващи се съставки. Така ще имате възможност пълноценно да изразходвате запасите си преди следващото пазаруване и няма да създавате излишни хранителни отпадъци.

8. Изключете електроните си джаджи.

Електрониката харчи ток дори когато не работи, затова си създайте навик да изключвате от контакта уредите, които не ползвате.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Финансов гений

    29 5 Отговор
    Пестете като спрете да живеете. Или живейте като през 1486 година
  • 2 6595968

    24 4 Отговор
    Това в БГ не важи, ако някой си мисли, че като мен взема 1100 лв чисти ще пести много се лъже едва свързвам двата края :(

    Коментиран от #3

  • 3 6595968

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "6595968":

    Забравих да добавя с собствени жилище съм купено от нашите и някой да не си помисли, че само по ресторанти вечерям, карам 15 годишна кола и рядко излизам,то с тая заплата и да искам не мога да излизам :(
  • 4 Eee

    19 1 Отговор
    При тия цени в магазините,всичките ми парички от заплатата ми отиват за храна.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Настопроценти

    2 0 Отговор
    Изключете електронните си джаджи и като се разпрограмират,викайте техници да ви ги оправят. И да се хапкате по .....да не казвам къде.
  • 7 Не става лесно

    1 0 Отговор
    За, някои категории хора...!
  • 8 Пепе

    9 10 Отговор
    Лятото доходите ми често са над 5000лв. на месец. Не мога да спестя и стотинка. Ходя по скъпи ресторанти и дискотеки. Джасам ку.вета и компаньонки. Карам мотоциклет и джет. Купувам си готини дрехи и обувки. Не съм събрал и 10лв. за зимата. Сега почвам да работя по сериозно. Парите са за харчене а не за спестяване. Иначе ще ви ги харчи някой друг. Живейте си живота..втори няма.
  • 9 Дедо1

    3 0 Отговор
    Вчера спестих 100леа,ударих си една
  • 10 ПКП ТКП

    4 0 Отговор
    НАЧИНА ДА СПЕСТЯВАШ Е ДА ИМАШ КАВО ДА СПЕСТИШ ! ПКП СПЕСТЯВА НА 100% , ТИКВАТА СЪЩО НА ТЯХ ПАРИ НЕ ИМ ТРЯБВАТ - НИЕ ГИ ХРАНТУТИМ !