Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 16:05 23 673 15

Рецепта за вечеря: Вълчи кюфтета

  • вълчи-
  • кюфтета-
  • кайма-
  • бекон-
  • гъби-
  • какво да сготвя

За много гладни

Рецепта за вечеря: Вълчи кюфтета - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 г свинска кайма
2-3 глави лук
100 г бекон
250 г печурки
3 с.л. олио
магданоз, кимион, чубрица
черен пипер, сол

За гарнитурата:

500 г картофи
40 г краве масло
копър, сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязвате лука, гъбите и бекона на ситно и ги задушавате в сгорещената мазнина. После ги смесвате с каймата, прибавяте подправките и омесвате добре.

Оформяте от сместа кюфтета, които изпържвате от двете страни в тефлонов тиган без мазнина.

Сварявате картофите в разтопеното масло, обелвате ги и ги нарязвате на дребно. Запържвате картофите в разтопеното масло и ги поръсвате с наситнен копър.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САМО

    31 1 Отговор
    Като прочетох рецептата и се нахраних......Чак тежко ми стана......
  • 2 ТОНИ

    74 1 Отговор
    Как точно се варят картофи в разтопено масло, после се обелват и се запържват пак в масло !!!????? Явно писещият рецептата не е влизал в кухня да готви, а преписва от някъде и спи едновременно !

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Илия Чубриков

    8 40 Отговор
    Чубрица в кюфтетата слагат само селтаците. И целият блок мирише на прованс.

    Коментиран от #12, #14

  • 5 Гост като гост

    26 7 Отговор

    До коментар #2 от "ТОНИ":

    И аз това се чудя как да ги сваря в маслото и после да ги запържа пак в масло

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост като гост":

    то интересно и как кюфтета се пържат без мазнина???
  • 7 Оле мале

    17 1 Отговор
    Значииии, за пореден път ще се излея, защото имам чат пат диплома и стаж като готвач. Туй са пълни глупости. Първо всичко в грамаж, без да пише колко порции трябва да ти излязат. Второ няма кой да омеси каймата, която е без хляб и яйце (задълже при пържени кюфтета). Няма варене в мазнина!....А, да 2-3 глави лук на 500г кайма. Алоо, аз ако взема.три глави хубави ще дойде 1/1 лук и кайма...

    Коментиран от #10

  • 8 Аман от готвачи!!!

    11 3 Отговор
    Днес,да не би,да е първи април?
  • 9 Аз лично

    9 2 Отговор
    Големи простотии. Не печатайте такива идиотщини! То бива- бива, мн се излагате
  • 10 ха-ха

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Оле мале":

    Те и за това са вълчи кюфтета - за хора с вълчи глад. Пък, ако са ударил и 3-4 ракии с вълчо мезе ... Тогава плющиш всичко без да гледаш ( вкл. и храната :-)
  • 11 Токо

    6 0 Отговор
    Ето за тези кюфтета мечтая Вени :) Ше ги ям и без да съм гладен !
  • 12 Sud Sofia

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Илия Чубриков":

    От Люлин ли си? Ако да - там други няма.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гларус

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Илия Чубриков":

    Е, ти да не искаш целия блок да мирише на жълти павета.:))
  • 15 2кш

    0 1 Отговор
    Аз, мойте, ще ги изпържа само от едната страна