Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 16:25 9 575 22

100 Кила: "Майка ми влезе в болница и почина"

  • 100 кила-
  • интервю-
  • рапър

Това заяви рапърът в свое интервю в национален ефир

През изминалия уикенд, в свое интервю в национален ефир, рап певецът 100 кила остро критикува държавната безпомощност в здравеопазването и културата в условията на коронакризата.

Днес той изненадващо се извини за думите си, като публикува дълъг пост в Инстаграм профила си, придружен от емоционално видео от своя песен, посветена на България.

Във въпросното интервю, 100 кила влезе в спор с депутата от ГЕРБ и актьор Евгени Будинов. "Майка ми влезе в болница и почина. Това ли е високото ниво на здравеопазването ни? Аз не съм някакъв капацитет, но гледам просто на нещата. Виждам къде закарвам близките ми и щом влязат там - не излизат", заяви певецът.

Той сподели още, че в момента в страна нищо не работи от страна на културата, но търговските центрове и ресторантите си бачкат. 100 кила се възмути още, че в залата за театър няма толкова места, колкото може да ги има за един следобед в търговски център.

"Никой не говори как артистите си плащат сметките. Вие представяте ли си да не сте работили от февруари месец и да сте на квартира в София и с деца? Никой не пита как артистът си връща кредита", попита той.

Навярно обаче той е размислил за думите си и в момента съжалява за коментара, който е направил. Ето какво гласи извинението му, което той написа в мрежата:

"Казват, че никога досега не е било толкова трудно. Но и никога досега държавата не е заставала така категорично зад своите хора на изкуството - с толкова много програми за подкрепа на културата, независимо от коя страна на сектора стои всеки един от нас. Ето, че можем да гледаме не само към положителни тестове, а към положителното, което се случва в нас и около нас. Към възможностите, които получихме, за да преминем заедно през кризата и да си я спомняме през музиката, картините, филмите, хореографията на танца, които направихме заради нея! И най-важното България е една от не многото Европейски държави, в които все още има активен културен живот. Да подкрепим духа във време на изпитание е жизненоважно, понеже казват, че изпитанията се пращат само на онези, които могат да ги преодолеят! Е, това сме ние и можем заедно!
Извинявам се на всички Вас, които се почувстваха засегнати от това, че използвах някои квалификации относно ситуацията в България в интервюто ми по БНТ 1. Последното беше продиктувано от емоциите в мен свързани със загубата на мои близки. Знаете, че съм емоционален и подвластен на това си качество казах нещо, което не мисля. Обичам България, обичам българите и българското!
Изказвам своята подкрепа, благодарност и вяра към медиците и полицаите, които са на първа линия в борбата с COVID-19, въпреки всичко в името на нас - българския народ."

Казват, че никога досега не е било толкова трудно. Но и никога досега държавата не е заставала така категорично зад своите хора на изкуството - с толкова много програми за подкрепа на културата, независимо от коя страна на сектора стои всеки един от нас. Ето, че можем да гледаме не само към положителни тестове, а към положителното, което се случва в нас и около нас. Към възможностите, които получихме, за да преминем заедно през кризата и да си я спомняме през музиката, картините, филмите, хореографията на танца, които направихме заради нея! И най-важното България е една от не многото Европейски държави, в които все още има активен културен живот. Да подкрепим духа във време на изпитание е жизненоважно, понеже казват, че изпитанията се пращат само на онези, които могат да ги преодолеят! Е, това сме ние и можем заедно! Извинявам се на всички Вас, които се почувстваха засегнати от това, че използвах някои квалификации относно ситуацията в България в интервюто ми по БНТ 1 от 14-ти ноември. Последното беше продиктувано от емоциите в мен свързани със загубата на мои близки. Знаете, че съм емоционален и подвластен на това си качество казах нещо, което не мисля. Обичам България, обичам българите и българското! Изказвам своята подкрепа, благодарност и вяра към медиците и полицаите, които са на първа линия в борбата с COVID-19, въпреки всичко в името на нас - българския народ!

A post shared by Qvor Qnakiev SWG CHMP (@100kila) on Nov 9, 2020 at 11:09am PST


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    21 9 Отговор
    Днес министър Ангелов предаде властта на Мангъров.
  • 2 123

    25 1 Отговор
    Те много хора умират болницата.
  • 3 честен ционист

    64 6 Отговор
    Тоя кога завърши училище, та чак и сложно съставни изречения почна да пише.

    Коментиран от #18, #21

  • 4 Жоро

    10 7 Отговор
    Извинен си
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кarosel

    20 10 Отговор
    Браво на килата и съболезнования за майка му!
  • 7 коментатор

    28 9 Отговор
    Ми от циглак толкова !
  • 8 Жоро

    23 9 Отговор
    Този съвестен гражданин плаща ли данъци като ходи на концерти та тръгнал да се оплаква.

    Коментиран от #10

  • 9 Тепсия за главата

    22 4 Отговор
    До колкото си спомням, този тип се хилеше, че няма вирус К-19.
  • 10 Бай Стою касапина

    14 6 Отговор

    До коментар #8 от "Жоро":

    И аз това се питам. Една ревизийка лесно ще покаже какви данъци и осигуровки е платил великият рапър.
  • 11 Дълбоко виждащ

    13 3 Отговор
    Пази Боже ,сляпо да прогледа.....
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 10 Отговор
    Ужас дано се оправи
  • 13 А тъй на

    8 3 Отговор
    Ся да каже килата, колко данъци има платени жината! Он си мисли чи е рапър, ама не става даже и за трапер!

    Коментиран от #15

  • 14 Рошко

    7 2 Отговор
    Ако не беше я закарал в болница щеше да живее още 100 години, аман то все някога някъде ще се мре
  • 15 SW99

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "А тъй на":

    Мое да е църен ама е пич то по морето от време оно са си такива колко хора познавам кадет са по тъмни ама са по хора от вас и като ми почнете с тия данъци що не ги спирате тия с лимузините за по 100 000 евра и да им искате данъчните деклараций аве ревизорчета малки сладки

    Коментиран от #16

  • 16 Спряха двама слепи братя пенсионери

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "SW99":

    Пълна слепота е страданието им! И те данъци не са плащали, живеят в палати, и карат автомобили по 100 бона! Че и видео пускат у фейса! Животното брат можеш да го извадиш от джунглата, но джунглата не можеш да извадиш от душата му! Защото еволюцията е труден и бавен процес!
  • 17 Оффффф

    11 2 Отговор
    Абе да не ти се налага да влизаш в болница....като, че ли ги назначават с конкурс по некадърност...кой от кой по НЕкадърен...после защо са били бити?!? Не съжалявам за нито един бит лекар!!!
  • 18 Гоуст

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Може Колата да не е нобелов лауреат, но е откровен и се опитва да мисли. За протокола - тази година завърши. Моя позната му преподаваше история миналата година във вечерното училище и според нея е учил за всяка една оценка. За разлика от много кадри на ЮЗУ, всякакви кому-сти, ГЕР-сти, знайни и незнайни Калинки.
  • 19 Здравейте разбирачи

    5 0 Отговор
    Съгласен съм с всички!
  • 20 Продуцент

    5 0 Отговор
    Колкокото ти е нивото на пеене толкова е и на здравеопазването!
  • 21 ДИНО

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Някой му го е написал и натиснал да го публикува

    Коментиран от #22

  • 22 Да бе

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "ДИНО":

    Някой трябва да му го измисли ,щото то тоооолкова сложно нещо написал ,та сигурно някой му е помагал!!!Или ти от собственото си IQ вадиш заключения??